Αντίδοτο στην κατάθλιψη

Αν υπάρχει κάποιος που μπορεί κυριολεκτικά να μυήσει το κοινό στον μαγικό κόσμο του κινηματογράφου αυτός είναι ο Νίκος Γουλιάς.

Φέτος παρουσιάζει για 14η χρονιά τη μακροβιότερη και πιο επιτυχημένη εκπομπή της ΕΤ3, τη «Cinemania», η οποία προβάλλεται κάθε Πέμπτη τα μεσάνυχτα και έχει γίνει πια… τηλεοπτικός θεσμός. «Εχουμε κατακτήσει αυτό που λέγεται “συνήθεια τηλεθέασης”. Υστερα από τόσα χρόνια, έχουμε πιστούς τηλεθεατές οι οποίοι πατούν πια το τηλεκοντρόλ… αυτόματα» μας λέει ο παρουσιαστής, ο οποίος και φέτος επιμένει στα θεματικά αφιερώματα. «Αυτή τη χρονιά δίνουμε περισσότερη έμφαση στο χιούμορ. Επιδιώκω να δίνω αντίδοτα στην καταθλιπτική ατμόσφαιρα. Αρκετά τραβάει ο κόσμος όλη την ημέρα. Ας έχει και μια ώρα ψυχαγωγίας, χαράς, γέλιου και ξεγνοιασιάς». Και μη νομίζετε ότι αυτό που κάνει είναι εύκολο. Ενας μήνας προετοιμασίας χρειάζεται πριν βγει μία εκπομπή στον αέρα, γιατί ο Νίκος Γουλιάς επιμελείται τα πάντα. Βλέπει τις ταινίες, διαλέγει τις σκηνές, γράφει τα κείμενα. Αυτή την Πέμπτη η «Cinemania» ασχολείται με τον λαμπερό, γεμάτο υπερβολές και συχνά αστείο κόσμο της ομορφιάς και της μόδας. Ο παρουσιαστής της ΕΤ3 είναι προσηλωμένος στη δουλειά του, χωρίς να επιδιώκει την προβολή ή τη μεταγραφή του σε ένα μεγαλύτερο κανάλι, παρότι στο παρελθόν είχε αρκετές προτάσεις. «Δεν μου λέει κάτι το να πάω σε ένα μεγάλο κανάλι.

Δεν είμαι ματαιόδοξος. Ειδικά φέτος η νέα διεύθυνση στήριξε την εκπομπή». Ο παρουσιαστής, που έχει γνωρίσει από κοντά πολλούς σταρ του Χόλιγουντ, δεν διατυμπανίζει τις επιτυχίες του. «Σταμάτησα τις συνεντεύξεις το 2003. Μου προσέφεραν πρεστίζ και αναγνωρισιμότητα, όχι τηλεθεάσεις. Εκτός από το να κάνω το ψώνιο μου, δεν μου έδωσαν τίποτε άλλο. Ο σταρ είναι ο ηθοποιός και όχι ο δημοσιογράφος. Το έκανα… τελείωσε». Ο Νίκος Γουλιάς δηλώνει ότι οι παρουσιάσεις διεθνούς φήμης ηθοποιών «δεν έχουν ενδιαφέρον για τον κόσμο. Αφορούν δέκα ανθρώπους του χώρου. Αφήστε που εξαντλήθηκαν οι σταρ. Είχα τη χαρά να γνωρίσω τον Χάρισον Φορντ, τον Τομ Χανκς, τον Τζιμ Κάρεϊ, όταν έπαιρναν 25.000.000 δολάρια την ταινία. Σήμερα δεν υπάρχουν αυτά τα τρελά λεφτά. Οι τιμές έχουν πέσει σε λογικά επίπεδα. Γι’ αυτό δεν υπάρχουν σούπερ σταρ. Κάποιοι έχουν λίγο περισσότερο στραμμένα τα φώτα πάνω τους, αλλά δεν γεμίζουν τις κινηματογραφικές αίθουσες».

Κωνσταντίνα Γαρνέλη

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα