«Εισιτήριο» για μια νέα αρχή

Την ευκαιρία να κάνουν μια νέα αρχή στη ζωή τους και να αποκτήσουν πρόσβαση στην αγορά εργασίας προσπαθεί να δώσει στους ανήλικους παραβάτες ο Σύλλογος Φίλων – Εθελοντών Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων.

Στα άμεσα σχέδια του συλλόγου είναι η διοργάνωση σεμιναρίων επαγγελματικής κατάρτισης με σκοπό την ενημέρωση ανηλίκων για την αγορά εργασίας, τον τρόπο λειτουργίας των επιχειρήσεων και τις επιχειρηματικές δραστηριότητες που μπορούν να αναπτυχθούν με τη βοήθεια του Διαδικτύου.

«Αυτά τα παιδιά δικαιούνται μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή τους. Πρόκειται ίσως για την πιο ευπαθή μερίδα του πληθυσμού, επειδή παλεύουν εν μέσω οικονομικής κρίσης να συνδεθούν με την αγορά εργασίας, την ώρα που η φτώχεια και η εγκληματικότητα αποτελούν συγκοινωνούντα δοχεία» λέει η πρόεδρος του συλλόγου Κατερίνα Φλοράν-Ιωάννου.

Ο σύλλογος είχε διοργανώσει σεμινάρια με το ίδιο περιεχόμενο και το περασμένο καλοκαίρι με τη συμμετοχή 20 ανηλίκων. «Στο πλαίσιο αυτού του εκπαιδευτικού προγράμματος δημιουργήθηκαν φιλικές σχέσεις μεταξύ παιδιών και εκπαιδευτών, γιορτάστηκαν γενέθλια, διαμορφώθηκε ένα κλίμα που απέχει πολύ από την εικόνα που συνήθως σχηματίζουν οι άνθρωποι για τα παραβατικά παιδιά» αναφέρει η κυρία Φλοράν-Ιωάννου.

Σε μια προσπάθεια να συγκεντρωθούν τα χρήματα που απαιτούνται για να επαναληφθούν τα σεμινάρια επαγγελματικής κατάρτισης εντός του 2012, ο σύλλογος πραγματοποιεί ομαδική έκθεση με 40 έργα καλλιτεχνών, φίλων και μελών του, που θα φιλοξενηθεί στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο από τις 18 έως τις 25 Νοεμβρίου. «Προσπαθούμε να καλύψουμε την επιδότηση των παιδιών και να τους δώσουμε κίνητρα. Επιπλέον, συνεχίζουμε τη συνεργασία μας με το Κέντρο Ανάπτυξης Ελληνικού Εμπορίου, προκειμένου να τα φέρουμε πιο κοντά στα νέα μέσα επικοινωνίας».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα