Ο ΓΑΠ πουλάει… τρέλα και παριστάνει τον πρωθυπουργό!

«Τρέλα» εξακολουθεί να… πουλάει ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος όχι μόνο δεν έχει συνειδητοποιήσει την πτώση του και κάνει πως δεν ακούει τους «συντρόφους» του, που του φωνάζουν «φύγε», αλλά πιστεύει ότι είναι ακόμη… πρωθυπουργός.

Χαρακτηριστικό της ψυχολογικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται ο «τελειωμένος» από την πρωθυπουργία Γιώργος Παπανδρέου είναι τα τηλεφωνήματα που κάνει σε ξένους ηγέτες, όπως στον πρωθυπουργό της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν και τον Ισραηλινό Μπενιαμίν Νετανάχιου, υποσχόμενος ότι θα συνεχιστεί η πολιτική του και θα… μεσολαβήσει εκείνος στον κ. Παπαδήμο στην επικοινωνία του μαζί τους.

Στις τηλεφωνικές συνομιλίες του πρόσθεσε τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, αλλά και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοσέ Μανουέλ Μπαρόζο ενημερώνοντάς τους για τις κινήσεις της νέας κυβέρνησης.

Το ότι είναι πλέον εκτός τόπου και χρόνου επιβεβαιώνει και η χθεσινή απαράδεκτη κίνησή του να συγκαλέσει, όπως έκανε προχθές και ο Γιώργος Καρατζαφέρης, «υπουργικό συμβούλιο» με τους 38 υπουργούς και υφυπουργούς που ανήκουν στο ΠΑΣΟΚ καπελώνοντας τον μεταβατικό πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και λειτουργώντας επί της ουσίας ως «παρασυναγωγή».

Στο υπουργικό συμβούλιο-παρωδία ο κ. Παπανδρέου στην εισήγησή του άνοιγε θέμα εκλογικού νόμου, αν βρεθεί «κοινή πλατφόρμα ή μια κοινή προσέγγιση», και ισχυριζόταν ότι το ΠΑΣΟΚ είναι πυλώνας σταθερότητας και πλειοψηφία! Οι υποψιασμένοι για ενδεχόμενο λίστας Βενιζέλος και Λοβέρδος φέρεται να αντέδρασαν στην αλλαγή του εκλογικού νόμου λέγοντας να το… ξεχάσει ο κ. Παπανδρέου.

Την ίδια ώρα για να πολώσει το κλίμα και να συσπειρώσει τους εναπομείναντες ψηφοφόρους του βάζει συχνά πυκνά τον γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου Μιχάλη Καρχιμάκη να βγάζει υβριστικές ανακοινώσεις εις βάρος της Ν.Δ. και του προέδρου της Αντώνη Σαμαρά.

Την ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο κ. Παπανδρέου γνωρίζει ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος σύμφωνα με δημοσίευμα της «Parisien», που ουδέποτε διαψεύστηκε, χαρακτήριζε τον τέως πρωθυπουργό «τρελό και καταθλιπτικό». Και όχι μόνον αυτό, αλλά ακολούθησε νεότερο δημοσίευμα της γαλλικής εβδομαδιαίας εφημερίδας «Le Canard Enchaine», που δημοσίευε αποσπάσματα από όσα είπε ο Σαρκοζί για τον κ. Παπανδρέου στο γαλλικό υπουργικό συμβούλιο αμέσως μετά το τέλος της Συνόδου των Καννών και το πιο απαλό από αυτά έλεγε για τον τέως πρωθυπουργό ότι η κίνησή του για δημοψήφισμα ήταν μια πισώπλατη μαχαιριά εναντίον της ευρωζώνης από έναν τρελό. Ο κ. Σαρκοζί φερόταν τόσο εξοργισμένος που απειλήθηκε μάλιστα και θερμό επεισόδιο, το οποίο αποσοβήθηκε από την επέμβαση των συνεργατών του Γάλλου προέδρου.

Τέλος ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μίλησε στο συνέδριο των Χριστιανοδημοκρατών για «δύσκολες αποφάσεις» που πρέπει να πάρει η Ελλάδα καταχειροκροτούμενος μάλιστα. Ακόμη τόνισε ότι δεν πρέπει να υπάρξει χρηματοδότηση των κρατών από κεντρικές τράπεζες προσθέτοντας ότι η Γερμανία είναι σχεδόν η μόνη χώρα που πιστεύει ότι η ΕΚΤ δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί γι’ αυτό.

Νίκος Ελευθερόγλου


Τον αφήνουν μέχρι τις εκλογές για φύγει (μετά) ταπεινωμένος

Με τον Γ. Παπανδρέου θα πάει το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές. Αυτό τουλάχιστον ειπώθηκε σε συνάντηση στελεχών και βουλευτών, που δεν τον επιθυμούν μεν στο τιμόνι του κόμματος, αλλά από την «καταμέτρηση» που έγινε, με αναφορές σε «ένα ένα» όνομα, προέκυψε ότι αυτή τη στιγμή ελέγχει 100-105 βουλευτές!

«Ο αριθμός αυτός είναι μεγάλος και, σε περίπτωση που προσπαθήσουμε να θέσουμε θέμα ηγεσίας, θα αρχίσει πάλι το “γαϊτανάκι” στις τηλεοράσεις περί “αποστασίας ” κ.λπ. Με δεδομένη την ήττα στις εκλογές… τι είναι ο κάβουρας, τι το ζουμί του» είπε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος του «βενιζελικού» μπλοκ.

«Ας πάμε στις εκλογές με τον ΓΑΠ και ας απαλλαγούμε ηττημένοι. Οι μεγάλες ήττες φέρνουν τις μεγάλες αλλαγές. Το ίδιο θα γίνει και με το ΠΑΣΟΚ το 2012» είπε ο εκπρόσωπος του «πατριωτικού» ΠΑΣΟΚ, που μετείχε στη σύναξη.

Εντύπωση πάντως προκάλεσαν οι επιθέσεις κατά του Γ. Παπανδρέου για τη διάλυση της κομματικής συνοχής. «Την άρχισε με τον ορισμό της Ξενογιαννακοπούλου στη θέση της γραμματέως, τη συνέχισε με τον εξωγήινο Ξυνίδη και την ολοκλήρωσε με τον εμπαθή Καρχιμάκη. Το ΠΑΣΟΚ θέλει πια αλλαγή δομής και προσώπων!» τόνισε εν ενεργεία βουλευτής και τ. υπουργός.

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα