POS έκλεβαν μέσω Μάλτας την Εφορία

Συνελήφθησαν 23 άτομα μέλη σπείρας που διοχέτευσε σε όλη την Ελλάδα 1.195 «πειραγμένα» μηχανήματα πληρωμών

Μπλόκο σε μια σπείρα που είχε βρει τρόπο να «ντριμπλάρει» τα capital controls και να αποκρύπτει εισοδήματα και η οποία είχε δικτυωθεί σε όλη την Ελλάδα έβαλε μεικτό κλιμάκιο της Οικονομικής Αστυνομίας και της Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.
Οι δράστες χρησιμοποιούσαν συσκευές POS (ασύρματα μηχανάκια πληρωμής με πιστωτική / χρεωστική κάρτα), τα οποία, ωστόσο, ήταν συνδεδεμένα με τράπεζα της… Μάλτας και όχι της Ελλάδας, με αποτέλεσμα να μην ισχύουν τα όρια των capital controls, να γίνονται συναλλαγές εν κρυπτώ και να μην καταβάλλονται οι αναλογούντες φόροι στο Δημόσιο!

«Η κοινή επιχείρηση οργανώθηκε και υλοποιήθηκε σε τρία στάδια, κατά τα οποία συνελήφθησαν 23 άτομα και κατασχέθηκαν 164 τερματικά ηλεκτρονικών συναλλαγών» εξήγησε αρχικά ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, υποστράτηγος Εμμανουήλ Πλουμής, σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε χθες στο υπουργείο Οικονομικών. Παρά ταύτα, από τα στοιχεία που αντλήθηκαν προκύπτει ότι τα «πειραγμένα» POS που πωλήθηκαν σε ελληνικές επιχειρήσεις είναι άνω των 1.195! Σύμφωνα με τον ίδιο, έγιναν διαδοχικές έφοδοι στο Καματερό, στις Αχαρνές και στην Κόρινθο και, πέρα από τα τερματικά μηχανήματα POS, κατασχέθηκαν αρχεία που αποκαλύπτουν ένα πελατολόγιο (καταστηματαρχών) 971 ατόμων, που χρησιμοποιούσαν τα εν λόγω μηχανήματα σε ισάριθμες επιχειρήσεις!

Οπως υποστήριξε ο Εμμανουήλ Πλουμής, πρόκειται για επιχειρήσεις «που ασχολούνται κυρίως με τουριστικές δραστηριότητες». Ακολούθησαν νέοι έλεγχοι σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Κέρκυρα, Μύκονο, Σαντορίνη, Ηράκλειο Κρήτης και Σάμο, ενώ ήδη στην προς… διερεύνηση λίστα περιλαμβάνονται όλες οι επιχειρήσεις που φέρεται ότι προμηθεύτηκαν τα εν λόγω τερματικά.

«Πλέον, έχουμε στοχοθεσία, έχουμε συγκεκριμένους επιχειρηματίες που έχουν αγοράσει τα μηχανήματα αυτά, και θα ενεργοποιήσουμε όλες τις διαδικασίες αμοιβαίας συνδρομής και με τη Βουλγαρία και με τη Μάλτα. […] Θα δούμε αν υπάρχει φοροδιαφυγή και τι εκτάσεως φοροδιαφυγή υπάρχει και, αν χρειάζεται και κάποια νομοθετική παρέμβαση, θα το δείξει η ελεγκτική διαδικασία» σχολίασε από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Γεώργιος Πιτσιλής.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα