«Εσπασε» τη σιωπή για την ΕΛ. ΣΤΑΤ. η ΝΔ του Βορά

Αρχίζουν να ανοίγουν τα στόματα και στη Ν.Δ. του Βορρά για το θέμα της ΕΛ.ΣΤΑΤ., στον απόηχο της απόφασης της Δικαιοσύνης να εξεταστεί εκ νέου η υπόθεση με την κατηγορία για αλλοίωση στοιχείων και ψευδή βεβαίωση περί του ελλείμματος σε βάρος του πρώην προέδρου της Ανδρέα Γεωργίου (φωτό).

Μετά τις πρώτες τοποθετήσεις νεοδημοκρατών, ήρθε η σειρά δύο γνωστών εκπροσώπων από τη Θεσσαλονίκη να ζητήσουν την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης. Μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΕΡΑ, ο βουλευτής της Ν.Δ. στη Β΄ Θεσσαλονίκης Θόδωρος Καράογλου έκανε λόγο για εξυπηρέτηση συγκεκριμένων σκοπιμοτήτων της τότε κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

«Ο κ. Γεωργίου έσκαψε τον λάκκο της Ν.Δ., αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να ρίξει μέσα σε αυτόν τη χώρα» σημείωσε, κάνοντας λόγο για «βαρύτατες ευθύνες που πρέπει να αποδοθούν». Από τη μεριά του, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Νίκος Βαλεργάκης επισήμανε στη «δημοκρατία» ότι η Δικαιοσύνη απέδειξε ότι δεν παίζει πολιτικά παιχνίδια, αλλά προσπαθεί να βρει την αλήθεια και να αποδείξει το δίκαιο. «Θεωρώ ότι σε αυτό το πλαίσιο βρίσκεται και η αναίρεση του βουλεύματος από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την υπόθεση της ΕΛ.ΣΤΑΤ. Να χυθεί άπλετο φως γιατί πρέπει ο ελληνικός λαός να μάθει τι έγινε εκείνη την κρίσιμη για την πατρίδα μας περίοδο, που ήταν η αρχή για τα Μνημόνια και τα δεινά που υπέστη ο ελληνικός λαός» κατέληξε ο κ. Βαλεργάκης.

Ν. Οικονόμου

Οι… μεθύστακες του Θεοδωράκη!

Απολογητής του Κ. Σημίτη άλλη μία φορά αλλά και συνήγορος του υπόδικου Γεωργίου της ΕΛ.ΣΤΑΤ. εμφανίστηκε ο Σταύρος Θεοδωράκης. Ο επικεφαλής του Ποταμιού μέσω facebook αναρωτήθηκε δήθεν ρητορικά «τα Μνημόνια έφεραν την κρίση ή η κρίση έφερε τα Μνημόνια;» βγάζοντας λάδι τον πρώην πρωθυπουργό και αφήνοντας αιχμές κατά ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. και ΝΔ. Επίσης παρομοίασε τους πολιτικούς με τους «μεθύστακες των κόκκινων, μπλε και πράσινων καφενείων» ζητώντας από τον Κ. Μητσοτάκη να τοποθετηθεί στο θέμα του κ. Γεωργίου.

Μάνος, ο πιο πιστός φίλος του υπόδικου Γεωργίου!

Το τερμάτισε ο Στέφανος Μάνος (φωτό), προσπαθώντας να αποδείξει ότι είναι ο καλύτερος φίλος του διωκόμενου για κακούργημα πρώην προέδρου της ΕΛ.ΣΤΑΤ. Ανδρέα Γεωργίου. Ο πρώην υπουργός υποστήριξε ότι πρέπει να σταματήσει η δίωξη του ανθρώπου που κατηγορείται πως οδήγησε με τη διόγκωση του ελλείμματος στα πιο σκληρά Μνημόνια, τα οποία ζημίωσαν κατά 210 δισ. τη χώρα, αλλά και να του «ζητηθεί δημόσια συγγνώμη!»

Εγραψε χαρακτηριστικά στην προσωπική σελίδα του στο facebook: «Διώκεται ο πρώην πρόεδρος της ΕΛ.ΣΤΑΤ. Ανδρέας Γεωργίου για “ψευδή βεβαίωση” του δημοσίου ελλείμματος του 2009. Τη δίωξη ασκεί η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου… Από το 2009, όμως, μέχρι σήμερα η Ελληνική Διοίκηση, όλοι οι διεθνείς Θεσμοί και Οργανισμοί ενεργούν με βάση τα στοιχεία όπως παρουσιάστηκαν από τον κ. Γεωργίου. Κανείς δεν φαίνεται να πιστεύει ότι κάπου κρυμμένο από το 2009 είναι ένα ποσό της τάξεως των 10 δισ., όπως φαίνεται να πιστεύει η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Δεν γνωρίζω τα διαδικαστικά, αλλά κατά τη γνώμη μου πρέπει να βρεθεί τρόπος να ακυρωθεί αμέσως η δίωξη και να ζητηθεί δημόσια συγγνώμη από τον κ. Γεωργίου».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα