Κοροϊδία από τον Κατρούγκαλο για τις μειώσεις στις συντάξεις!

Ο υπουργός Εργασίας κάνει το μαύρο άσπρο και βαφτίζει αυξήσεις τις νέες περικοπές

Το μαύρο άσπρο επιχειρεί να παρουσιάσει ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, καθώς έφτασε χθες στο σημείο να χαρακτηρίσει «αυξήσεις» τις έμμεσες περικοπές που προκαλούνται στις κύριες συντάξεις από την επιβολή εισφοράς 6% υπέρ του ΕΟΠΥΥ, οι οποίες προκάλεσαν σάλο χθες.

Ουσιαστικά το υπουργείο Εργασίας ισχυρίζεται στη σχετική χθεσινή ανακοίνωσή του πως το γεγονός ότι η εισφορά θα επιβάλλεται στο άθροισμα «επί του πράγματι καταβαλλόμενου ποσού, όχι επί του εικονικού, πολύ μεγαλύτερου ποσού της σύνταξης πριν από τις μνημονιακές περικοπές, όπως γινόταν επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ.», σημαίνει πως για όσους «παίρνουν μία μόνο κύρια σύνταξη, τους πολύ περισσότερους δηλαδή, θα προκύπτει αύξηση, όχι μείωση». Μάλιστα, γι’ αυτό επικαλείται την «αλήθεια των ATM», προσπαθώντας να πείσει ότι δεν θα προκύψουν μειώσεις, αλλά αυξήσεις σε μεγάλη μερίδα συνταξιούχων. Ωστόσο δεν παραθέτει περισσότερα στοιχεία.

Παράλληλα το υπουργείο προχωρεί σε ιδιότυπη και a la cart χρήση του όρου «ισονομία», στα όρια του κοινωνικού… κανιβαλισμού. Ισχυρίζεται ότι είναι άδικο να παρακρατείται η επίμαχη εισφορά μόνο από όσους λαμβάνουν αποκλειστικά μία σύνταξη.

Παραδοχή

Με τον τρόπο αυτό, ο κ. Κατρούγκαλος παραδέχεται επί της ουσίας ότι θα επιβληθεί εισφορά σε όλες τις κύριες συντάξεις, μόνο που τώρα θα διαφοροποιηθεί η βάση υπολογισμού της και από την αλλαγή που θα γίνει θα προκύψει πιο… δίκαιη εισφορά, σε σχέση με την εισφορά που είχε επιβληθεί επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ.!

Πάντως, μόνο αλγεινή εντύπωση μπορεί να προκαλέσει η επίκληση των εννοιών της δικαιοσύνης και της ισονομίας στην απάντηση που εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας για την επιβολή της συγκεκριμένης εισφοράς, μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε για τις νέες, έμμεσες περικοπές στις οποίες οδηγεί το εν λόγω μέτρο. Ουσιαστικά η πλευρά Κατρούγκαλου θεωρεί «δίκαιο» να επιβάλλονται εισφορές υπέρ ΕΟΠΥΥ σε συνταξιούχους, όταν οι τελευταίοι πλήρωναν επί δεκαετίες το σύστημα υγείας και κοινωνικής ασφάλισης, για να έχουν στη «δύση» της ζωής τους αξιοπρεπή σύνταξη και παροχές ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα