Εκτός γραμμής Κυριάκου (για τον ΣΥΡΙΖΑ) ο Στυλιανίδης!

Ο πρώην υπουργός διαφοροποιήθηκε από την επίσημη γραμμή της Πειραιώς και τάχθηκε υπέρ της εθνικής συνεννόησης

Διαφοροποιημένος από την επίσημη γραμμή της Ν.Δ. εμφανίζεται ο Ευριπίδης Στυλιανίδης όσον αφορά τη στάση του κόμματος απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ. Σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ ο πρώην «γαλάζιος» υπουργός τάχθηκε υπέρ της εθνικής συνεννόησης, ενώ εξέφρασε την αντίθεσή του στη θεωρία των δύο άκρων αλλά και της «δεξιάς παρένθεσης». Οπως υποστήριξε, «αν συνεχίσουν οι πρωταγωνιστές της πολιτικής να αλληλοχτυπιούνται αθέμιτα και κάτω από τη μέση, θα το πληρώσουν όλοι και κυρίως θα το πληρώσει ακριβά η πατρίδα».

«Αν δεν μπορεί», συνεχίζει ο ίδιος, «να διασφαλιστεί η συναίνεση επί ενός συγκεκριμένου εθνικού σχεδίου, τουλάχιστον να υπάρξει η στοιχειώδης πολιτική συνεννόηση για ένα παιχνίδι με δημοκρατικούς κανόνες, που δεν θα μας γυρίζει πολλά χρόνια πίσω και θα προστατεύει τον πολιτικό μας πολιτισμό και τα εθνικά μας συμφέροντα». Αυτό, πάντως, όπως εξηγεί, είναι πρωτίστως ευθύνη του αρχηγού της πλειοψηφίας και πρωθυπουργού, τον οποίο καλεί να κλείσει άμεσα στην αξιολόγηση. «Είναι εθνική ανάγκη», υπογραμμίζει, «προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για τη ρύθμιση του χρέους».

Απουσία

Στο μεταξύ η απουσία έξι βουλευτών της Ν.Δ. -ανάμεσά τους και οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς- από την ψηφοφορία στη Βουλή την Παρασκευή ως προς την τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό και αφορούσε τη διαγραφή προστίμων της ΣΕΚΑΠ, προτού την αγοράσει ο Ιβάν Σαββίδης, προκάλεσε αναταράξεις, μια και θεωρήθηκε διαφοροποίηση.

Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, «οι δύο πρώην πρόεδροι της Ν.Δ. τήρησαν αποστάσεις ασφαλείας από την επίσημη γραμμή του κ. Μητσοτάκη», αφήνοντας να εννοηθεί ότι η στάση τους εγείρει ερωτήματα. Οι άλλοι τέσσερις «γαλάζιοι» βουλευτές, που δεν ψήφισαν και δεν γνωστοποίησαν την πρόθεση ψήφου τους, ήταν οι Κώστας Γκιουλέκας, Κώστας Κοντογεώργος, Κώστας Κουκοδήμος και Κώστας Τζαβάρας.

Από την άλλη, η Ν.Δ. διά του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Κώστα Τσιάρα χαρακτήρισε δικαιολογημένη την απουσία των έξι βουλευτών. Αυτοί, σύμφωνα με τον ίδιο, αν και δεν παρέστησαν στην ψηφοφορία, είχαν στείλει επιστολή δικαιολογώντας την απουσία τους και τονίζοντας ότι, αν ήταν παρόντες, θα καταψήφιζαν την τροπολογία, όπως όριζε η κομματική γραμμή.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα