Ομολογία Δραγασάκη: Η τρόικα μπορεί να αλλάζει τους κανόνες

Την παραδοχή ότι οι δανειστές έχουν ακόμα τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο σε ό,τι αφορά το ελληνικό πρόγραμμα κάνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης (φωτό), την ώρα που πληθαίνουν οι αποκαλύψεις ότι η επιτήρηση της τρόικας στην Ελλάδα θα συνεχιστεί και μετά το τέλος του προγράμματος – όπως άλλωστε συζητείτο και το 2014 επί συγκυβέρνηση Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ.

Οι εταίροι ενεργούν πρωτίστως ως δανειστές και με δεδομένη την έλλειψη διεθνούς δικαίου που να κατοχυρώνει τα δικαιώματα του κράτους-οφειλέτη, ισχύει μόνο το δίκαιο του ισχυρού, σημειώνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και προσθέτει ότι έτσι οι δανειστές μπορούν κατά βούληση να τροποποιούν την ατζέντα και τους κανόνες, να προκαλούν συνειδητά αβεβαιότητα βλάπτοντας την οικονομία.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Ν. Παππάς σε συνέντευξή του επιμένει ότι η απόφαση του Eurogroup προκρίνει την ανάπτυξη έναντι της εξυπηρέτησης του χρέους. Οπως υποστηρίζει, στα δύο πρώτα Μνημόνια εφαρμόστηκαν δημοσιονομικές πολιτικές για να εξυπηρετηθεί το χρέος, ενώ με την απόφαση του Eurogroup θα εξυπηρετείται το χρέος μόνο εάν έχουμε ανάπτυξη.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα