Η καλύτερη δασκάλα στον κόσμο είναι Ελληνίδα

Υψιστη διάκριση και $1.000.000 στην κόρη ιερέα Αντρια ΖαφειράκουΣτην Αντρια Ζαφειράκου, μία Ελληνοκύπρια δασκάλα Καλλιτεχνικών σε σχολείο που βρίσκεται σε μια φτωχογειτονιά του Λονδίνου, απονεμήθηκε το «χρυσό» Παγκόσμιο Βραβείο Δασκάλου του ιδρύματος Varkey. Η τελετή απονομής έγινε στο Ντουμπάι και συμμετείχαν ιδιαίτερα σημαντικές προσωπικότητες. 

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής της F1 Λιούις Χάμιλτον απένειμε στην 39χρονη το βραβείο μαζί με τον εμίρη του Ντουμπάι. Μεταξύ των πρώτων που τη συνεχάρησαν ήταν η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι, ενώ στην τελετή παρευρέθηκαν πολύ σημαντικές προσωπικότητες, όπως ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Τόνι Μπλερ και ο πρώην αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αλ Γκορ. Μάλιστα, στη διαδικασία επιλογής συμμετείχε, μεταξύ άλλων, και ο ιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς. Παρά την ύψιστη τιμή, τη στιγμή που κρατούσε στα χέρια το βραβείο η δασκάλα αναφέρθηκε σε όλους τους καθηγητές στο Ηνωμένο Βασίλειο που δουλεύουν πολύ σκληρά, σημειώνοντας πως «αυτό το βραβείο ανήκει σε όλους μας»!

Η 39χρονη Αντρια Ζαφειράκου, δασκάλα Καλλιτεχνικών και Υφασμάτων, με μητέρα από την Κύπρο και πατέρα από την Ελλάδα, είναι γεννημένη και μεγαλωμένη στο Λονδίνο. Μάλιστα, ο πατέρας της Γεώργιος είναι ιερέας που λειτουργεί στο Λονδίνο και είναι ιδιαίτερα αγαπητός στην ελληνική κοινότητα. Η δασκάλα εργάζεται στο κοινοτικό σχολείο Αλπερτον στο Μπρεντ, όπου ζουν μετανάστες από 130 διαφορετικές εθνικότητες. Αποφάσισε να μάθει ορισμένες βασικές εκφράσεις των 35 γλωσσών που ομιλούνται στο σχολείο της, για να μπορεί να επικοινωνεί με τους μαθητές της και τους γονείς τους. Μεταξύ αυτών είναι οι χίντι, γκουτζαράτι και ταμίλ. Επίσης, επισκέπτεται γονείς των μαθητών της στο σπίτι, εξασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο την καλύτερη ενσωμάτωση αλλά και την καλύτερη απόδοση των παιδιών στο σχολείο. Επιπλέον, η Αντρια Ζαφειράκου έκανε αλλαγές στο πρόγραμμα σπουδών προκειμένου αυτό να προσαρμοστεί στην καθημερινή ζωή των μαθητών.

Το βραβείο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 1.000.000 δολαρίων (!), το οποίο θα της καταβληθεί σε περίοδο 10 ετών, υπό την προϋπόθεση ότι θα συνεχίσει να διδάσκει για τουλάχιστον πέντε χρόνια. Ερωτηθείσα τι θα κάνει τα χρήματα, απάντησε: «Θα ήταν σπουδαίο αν μπορούσα να βοηθήσω ώστε η τέχνη να παίζει μεγαλύτερο ρόλο στην κοινότητά μας». Σημειώνεται πως η Αντρια Ζαφειράκου ήταν μία από τους 10 φιναλίστ του διαγωνισμού, στον οποίο οι υποψήφιοι, σε παγκόσμιο επίπεδο, ήταν πάνω από 30.000! Τα συγχαρητήριά του στη δασκάλα για την παγκόσμιας εμβέλειας διάκρισή της εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ο Προκόπης Παυλόπουλος μίλησε τηλεφωνικώς μαζί της και τη συνεχάρη για την τιμητική διάκρισή της.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα