Σε παράλληλο σύμπαν ο Νίκος Παππάς

Ο υπουργός παρουσίασε το πρώτο διοικητικό συμβούλιο του Ελληνικού Διαστημικού ΟργανισμούΕδώ ο κόσμος χάνεται και το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, θεωρώντας ότι έχουν λυθεί όλα τα προβλήματα της χώρας, επιμένει να ασχολείται με το Διάστημα και τον νεοσύστατο Ελληνικό Διαστημικό Οργανισμό (ΕΛΔΟ). 

Χθες ο υπουργός Νίκος Παππάς παρουσίασε το πρώτο διοικητικό συμβούλιο του οργανισμού, που θα διαχειρίζεται εθνικά έργα σχετικά με διαστημικές τεχνολογίες. Μέσω της πρωτοβουλίας του το υπουργείο, όπως αναφέρεται από αρμόδια χείλη, στοχεύει στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας, του δυναμισμού και της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας.

Επίσης, επιθυμεί τη διάχυση των τεχνολογιών και των εφαρμογών του Διαστήματος σε όλους τους κλάδους της οικονομίας (τηλεπικοινωνίες, γεωργία, μεταφορές, εκπαίδευση κ.ά.), ενώ θα συνδράμει στη βελτίωση των αμυντικών δυνατοτήτων της χώρας (δορυφορικές επικοινωνίες, ραδιοπλοήγηση, παρατήρηση Γης κ.λπ.) και θα ισχυροποιήσει τη θέση της Ελλάδας μέσω της ανάπτυξης συνεργασιών με τεχνολογικά αναπτυγμένες χώρες. «Η ίδρυση του ΕΛΔΟ δίνει νέα ώθηση στις προσπάθειες που καταβάλλουμε για την αξιοποίηση του διαστημικού τομέα» τόνισε ο κ. Παππάς και πρόσθεσε:

«Οι επενδύσεις στις διαστημικές τεχνολογίες αφορούν μια εμπορική δραστηριότητα με τζίρο 200 δισ. ευρώ ετησίως, σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ, σύμφωνα με την τελευταία μελέτη της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος (ESA), η αναλογία του intern of investment του Διαστήματος είναι ένα προς εφτά. Πρόκειται, δηλαδή, για μία από τις μεγαλύτερες αναλογίες που υπάρχουν σε οποιοδήποτε κλάδο».

Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΛΔΟ είναι ο Σταμάτης Κριμιζής, ακαδημαϊκός, διαστημικός επιστήμονας και πρωτοπόρος ερευνητής, με πειράματα στα σπουδαιότερα διαστημικά προγράμματα των ΗΠΑ.
«Οραμά μας αποτελεί η οργάνωση και η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας και η υποστήριξη των αναγκών των πολιτών. Θα εργαστούμε με επιμονή και αποφασιστικότητα για να αποδείξουμε ότι αυτή η χώρα έχει την οργάνωση, τις ικανότητες και τη θέληση για σκληρή δουλειά και πάνω απ’ όλα τη βούληση και το σθένος να συμβάλει στις δύσκολες προκλήσεις της εποχής μας» τόνισε ο κ. Κριμιζής.

Τα υπόλοιπα μέλη του πρώτου διοικητικού συμβουλίου του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού είναι τα εξής: διευθύνων σύμβουλος, ο Κωνσταντίνος Πιλαφτσής, και μέλη, οι Βασίλειος Αναστασόπουλος, Βασίλειος Κωστόπουλος, Γεώργιος Μαντζούρης, Αθανάσιος Πότσης και Χριστόδουλος Πρωτόπαππας.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα