Συνάντηση για τα εθνικά και τους ψιθύρους

Τσίπρας – Καμμένος τα λένε στο Μαξίμου για τους δύο στρατιωτικούς (και όχι μόνο) θέλοντας να διαψεύσουν ότι υπάρχει ρήξηΣυνάντηση θα έχουν σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Καμμένος προκειμένου να συζητήσουν τις ενέργειες που ενδεχομένως πρέπει να γίνουν περαιτέρω για να αφεθούν ελεύθεροι οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί, αλλά και τα εθνικά ζητήματα (ελληνοτουρκικά και Σκοπιανό). 

Το τετ α τετ των δύο κυβερνητικών εταίρων έρχεται να επιβεβαιώσει πως δεν υπάρχει ρήξη στη σχέση μεταξύ τους, όπως σημείωσε χθες ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, αλλά και ο ίδιος ο υπουργός Αμυνας λέγοντας ότι «η συγκυβέρνηση θα πάει μέχρι τέλους».

«Ο πρωθυπουργός και ο κ. Καμμένος έχουν άριστη σχέση εμπιστοσύνης. Μάλιστα αύριο θα συναντηθούν για να συζητήσουν τις πιθανές περαιτέρω ενέργειες σε ό,τι αφορά το θέμα των δύο αξιωματικών που βρίσκονται υπό κράτηση» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και συμπλήρωσε: «Κάθε ψίθυρος περί ρήξης στο εσωτερικό του κυβερνητικού στρατοπέδου δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια προσπάθεια της Ν.Δ. και των μέσων που τη στηρίζουν να αλλάξει ιεράρχηση και προτεραιότητες της δημόσιας συζήτησης από τα ζητήματα που πραγματικά έχουν φέρει τη Ν.Δ. σε εξαιρετικά δύσκολη θέση – και μιλάω για τη Novartis».

Ο κ. Τζανακόπουλος απάντησε με αυτόν τον τρόπο διαψεύδοντας τα περί ρήξης και άγριου καβγά μεταξύ των Τσίπρα και Καμμένου που ανέφερε χθες η εφημερίδα «Φιλελεύθερος». Το ίδιο δημοσίευμα διέψευσε και ο Νίκος Παππάς, που φέρεται ότι ήταν παρών στη συνάντηση των δύο πολιτικών αρχηγών. «Κατά φαντασίαν συνάντηση από τον κατά φαντασίαν “Φιλελεύθερο” του κ. Μητσοτάκη. Τα μόνα “εκρηκτικά ραντεβού” που απασχολούν αυτή την περίοδο την κοινή γνώμη είναι αυτά της Novartis με τα στελέχη της Ν.Δ.» έγραψε στο twitter. «Ο πεινασμένος καρβέλια ονειρεύεται. Από την αρχή της θητείας μας αυτό είναι το μόνιμο μότο αυτών που πιστεύουν ότι η κυβέρνηση δεν θα εξαντλήσει τετραετία» σχολίασε ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

Η Νέα Δημοκρατία πάντως επιμένει πως υπάρχει ρήξη μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων και ότι η κυβέρνηση, όπως είπε η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, βρίσκεται σε «αποδρομή», «τελειώνει» και «ο μοναδικός συνεκτικός ιστός που υπάρχει γύρω από αυτή την κυβέρνηση δεν είναι άλλος από την παραμονή στην εξουσία».

Ο Βασίλης Κικίλιας, από την πλευρά του, είπε πως η κλεψύδρα των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. αδειάζει και εκτίμησε πως, όταν «τα σπάσει ο κ. Τσίπρας με τον κ. Καμμένο, θα πάμε εντός δύο μηνών σε εκλογές».

Αθώος για Πάχτα ο ΥΕΘΑ: «Με πλησίασαν κι εμένα για να με εξαγοράσουν»

Απόφαση-χαστούκι για τον πρώην υπουργό και πρώην δήμαρχο Αριστοτέλη Χρήστο Πάχτα αποτέλεσε η απόφαση του Γ’ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, με την οποία αθωώθηκε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος για την κατηγορία περί δημόσιας προτροπής προς τους πολίτες της Χαλκιδικής να «λιντσάρουν» τον πρώην δήμαρχο, τον Σεπτέμβριο του 2013.

Εξερχόμενος του δικαστικού μεγάρου ο κ. Καμμένος σημείωσε, μεταξύ άλλων: «Για την υπόθεση χύθηκαν εκατοντάδες κιλά μελάνης, προκειμένου να δεχτώ ύβρεις, επιθέσεις πολιτικές και μπούλινγκ από εκείνους που πιστεύουν ότι την εξουσία σε αυτόν τον τόπο δεν την έχει η δύναμη των πολιτών, αλλά οι μεγάλες εταιρίες, που με όργανα πολιτικούς τους οποίους πληρώνουν θα εκτελούν τις δικές τους αποφάσεις». Ζήτησε μάλιστα να δώσουν λόγο στη Δικαιοσύνη όσοι χρησιμοποιήθηκαν ως «μέσα», όπως είπε, από την εταιρία Ελληνικός Χρυσός, ενώ άφησε αιχμές εναντίον της, αλλά και εναντίον της πρώην διοίκησης του Δήμου Αριστοτέλη, λέγοντας ότι «δεν έχει κλείσει η υπόθεση Πάχτα» αναφορικά με τα 11.600.000 ευρώ που φέρεται ότι του έδωσε η εταιρία με «δωρεές».

Ο υπουργός είχε κατηγορηθεί ότι, με δήλωσή του στα σκαλιά του συνεδριακού κέντρου «Ιωάννης Βελλίδης» εκείνη τη χρονιά, προκάλεσε ή διέγειρε τους πολίτες να προβούν σε βιαιοπραγίες.
Το δικαστήριο έκρινε ότι η φράση του υπουργού ειπώθηκε καθ’ υπερβολήν και μεταφορικά, και όχι με την κυριολεκτική έννοιά της. «Η μήνυση έγινε για να απειληθώ. Με πλησίασε κι εμένα η Ελληνικός Χρυσός για να με εξαγοράσει» πρόσθεσε ο κ. Καμμένος.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός, σχολιάζοντας το φλέγον ζήτημα των σχέσεων ΑΝ.ΕΛ. – ΣΥΡΙΖΑ, έκανε λόγο για «έντιμη πολιτική σχέση, η οποία βασίζεται σε αρχές και στη δημοκρατική διαδικασία που προβλέπει το Σύνταγμα για τις κυβερνήσεις συνεργασίας». Είπε επίσης ότι το κόμμα του δεν θα δεχτεί καμιά λύση που θα περιέχει τον όρο «Μακεδονία» σε ό,τι αφορά την ονομασία της ΠΓΔΜ. «Ούτε Βόρεια ούτε Νότια ούτε Ανατολική ούτε Δυτική Μακεδονία.

Η Μακεδονία είναι μία και ελληνική, η Μακεδονία που περιέγραψε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής» σημείωσε και κάλεσε τη γειτονική χώρα να προχωρήσει σε συνταγματικές αλλαγές. Αναφερόμενος στους Ελληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Αδριανούπολη, ο κ. Καμμένος διαβεβαίωσε ότι «θα κάνουμε τα πάντα προκειμένου οι Ελληνες όμηροι να απελευθερωθούν το συντομότερο δυνατόν». «Εχουμε δύο παλικάρια, τα οποία βρίσκονται κρατούμενα σε φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Τουρκία, δύο παλικάρια που ανήκουν στον Ελληνικό Στρατό. Αλλά και, παράλληλα, την ώρα που έκαναν την περιπολία τους, έκαναν την περιπολία διαφυλάσσοντας τα ευρωπαϊκά σύνορα» σημείωσε.

Τέλος, για την υπόθεση Ιβάν Σαββίδη είπε ότι «αυτό που θα πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας είναι ότι δεν μπορούμε να ποδοσφαιροποιήσουμε την πολιτική, ούτε να πολιτικοποιήσουμε το ποδόσφαιρο». Τόνισε δε ότι η Ν.Δ. ήταν αυτή που παρακαλούσε τον επιχειρηματία να πάρει τη ΣΕΚΑΠ.

Β. Στολάκης

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα