ΕΛΚ: Κυνηγά τον Ορμπαν εξαιτίας του Τζορτζ Σόρος

Επεσαν οι μάσκες! Οι όροι του Βέμπερ για να μην τιμωρήσει τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας εξυπηρετούν τον κερδοσκόποΤείχος αντίστασης στις παράλογες απαιτήσεις περί… συμμόρφωσης του Βίκτορ Oρμπαν στο πλαίσιο της κομματικής πειθαρχίας, στην οποία τον καλεί το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ), υψώνει τις τελευταίες ώρες η ουγγρική κυβέρνηση, αλλά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας. Με τη Βουδαπέστη, βέβαια, έτσι να αποκαλύπτει τους πραγματικούς λόγους που κρύβονται πίσω από τον εύκολο -όσο, όμως, και πολιτικά ευτελή- χαρακτηρισμό «χρήσιμος ηλίθιος», που εργαλειοποιείται από στελέχη του ΕΛΚ για να στοχοποιηθεί ο Ορμπαν, ο οποίος αντιμετωπίζεται ως «μαύρο πρόβατο» μόνο και μόνο γιατί επιμένει να συγκρούεται μετωπικά με τον Τζορτζ Σόρος. 

Θέλει ο Ορμπαν να παραμείνει στην ομάδα του ΕΛΚ; Η απάντηση στο τελεσίγραφο του Μάνφρεντ Βέμπερ απαιτούσε τρία ταπεινωτικά «ναι» εκ μέρους του Ούγγρου πρωθυπουργού. Και, πιο συγκεκριμένα, να σταματήσει άμεσα την καμπάνια του κατά των Βρυξελλών (αυτή με τις αφίσες μέσω των οποίων το κυβερνών κόμμα Fidesz κατηγορούσε την Κομισιόν ότι αγκαζέ με τον Σόρος υποστηρίζουν την παράνομη μετανάστευση), να ανοίξει ξανά το πανεπιστήμιο του Αμερικανού κερδοσκόπου στη χώρα, στο οποίο ο Ορμπαν έβαλε λουκέτο, και να ζητήσει συγγνώμη (για την… αναστάτωση;) από τα μέλη του ΕΛΚ – που, προφανώς, συντάσσονται με τις διαλυτικές απόψεις του σκοτεινού επενδυτή. Επομένως το πρόβλημά του είναι ο Σόρος και μόνο.

Στην κόντρα

«Ακούμε προσεκτικά τις άλλες απόψεις, συμπεριλαμβανομένης εκείνης του Βέμπερ» έγραψε σε ένα τουίτ χθες ο εκπρόσωπος της εθνικιστικής συντηρητικής κυβέρνησης Ζόλταν Κόβατς. Ενώ συνέχισε λέγοντας ότι «υπάρχει όμως κάτι που είναι πιο σημαντικό από την κομματική πειθαρχία και αυτό είναι η υπεράσπιση των ευρωπαϊκών χριστιανικών αρχών και το σταμάτημα της μετανάστευσης. Δεν μπορούμε να υποχωρήσουμε σε αυτό».

Προφανώς, ο Μάνφρεντ Βέμπερ επιχείρησε να διαλύσει το «ουγγρικό μέτωπο» με τη γνωστή συνταγή της… γερμανικής μπότας. Ωστόσο ο Ορμπαν αποδεικνύεται σκληρότερος παίκτης από όσο ίσως εκτιμούσαν αρχικά οι Βρυξέλλες, όσο όμως και οι 12 πρόθυμοι, τα άλλα 12 κόμματα-μέλη του ΕΛΚ, που έχουν ζητήσει επισήμως «τον αποκλεισμό ή την αναστολή της συμμετοχής» του Fidesz από την παράταξη της ευρωπαϊκής Δεξιάς.

Η προοπτική, εντούτοις, μιας αποβολής του Fidesz από το ΕΛΚ ανοίγει την όρεξη της Ακροδεξιάς, καθώς ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου του αυστριακού Κόμματος των Ελευθέρων Χάραλντ Βιλίμσκι είπε ότι είναι έτοιμος να «υποδεχτεί τον Ορμπάν με ανοικτές αγκάλες» στο πλαίσιο της ομάδας ΜENL του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ο εκπρόσωπος του Fidesz Μπάλας Χιντβέγκι δήλωσε ωστόσο χθες πως «το Fidesz είναι μέλος του ΕΛΚ και δεν συζητά με άλλα κόμματα».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα