Βαριές καταγγελίες Ρουμελιώτη για Στουρνάρα: Διέλυσε την ΤτΕ

Αστραψε ο πρόεδρος της Attica Bank! «Θέλουν να με εξοντώσουν επειδή μπλόκαρα το ξεπούλημα των δανείων Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ»Βόμβες κατά του Γιάννη Στουρνάρα έριξε ο πρόεδρος της Attica Bank Παναγιώτης Ρουμελιώτης, εγείροντας σοβαρά ερωτήματα, τα οποία ενδεχομένως και να χρήζουν δικαστικής διερεύνησης για τον ρόλο που πραγματικά διαδραματίζει ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος (ΤτΕ). 

Ο κ. Ρουμελιώτης εμφανίστηκε χθες το βράδυ στην ΕΡΤ και έβαλε στο στόχαστρό του τόσο τον Γιάννη Στουρνάρα όσο και τον διευθυντή χρηματοπιστωτικής σταθερότητας της ΤτΕ Σ. Παντελιά, γιατί, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Attica Bank, κλήθηκε σε απολογία χωρίς να του έχουν δοθεί τα έγγραφα που τη δικαιολογούν. Μάλιστα, ο κ. Ρουμελιώτης απάντησε με νέο εξώδικο στην ΤτΕ σε απάντηση της επιστολής Παντελιά, με τη διένεξη να έχει πυροδοτηθεί με αφορμή το δάνειο Πολάκη και να αφορά δάνεια του Ομίλου Καλογρίτσα και τις μεταβιβάσεις των δανείων της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ σε ξένο «fund», τα οποία ωστόσο «έπειτα από παρέμβασή μου επιστράφηκαν στην Attica Bank», όπως είπε ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης. Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «ο κ. Παντελιάς αρνείται να μου δώσει το πόρισμα. Αυτή η άρνηση με βάζει σε υποψίες ότι έχουν μία μεροληπτική στάση απέναντι μου», για να συνεχίσει με ρουκέτες κατά Στουρνάρα: «Θέλει να το παίξει βεντέτα. Δεν διώκονται ποινικά οι δικοί μου γνωστοί, αλλά οι φίλοι του κ. Στουρνάρα».

Σε άλλο σημείο της παρέμβασής του τόνισε: «Από την πρώτη ημέρα που πήγα στην Attica Bank ο κ. Στουρνάρας δεν με ήθελε, γιατί με είχε προτείνει η κυβέρνηση. Ηθελε άλλους. Με αφήνει παντελώς αδιάφορο. Ξέρω ποιος είναι. Ξέρω ποιο είναι το παρελθόν του. Ας τολμήσει να με διώξει από την τράπεζα και μετά θα τα πούμε στα δικαστήρια». Παράλληλα, ο πρόεδρος της Attica Bank προχώρησε σε δριμείες κατηγορίες κατά της ΤτΕ, επισημαίνοντας: «Εχει χάσει την αξιοπιστία της. Διαρρέει πορίσματα, όπως το πόρισμά της Τράπεζας Πειραιώς. Αυτό το χάλι που ζούμε με την κεντρική τράπεζα, την απαξίωσή της, την εργαλειοποίησή της από τον διοικητή της για να παίξει τα δικά του πολιτικά παιχνίδια». Και συνέχισε: «Οταν κατήγγειλα το θέμα του δανείου Καλογρίτσα στην ΤτΕ έκανε ότι δεν άκουσε. Οταν βγήκε στη δημοσιότητα το θέμα Πολάκη, αμέσως η ΤτΕ άρχισε έρευνα για το δάνειο, το οποίο ήταν απόλυτα νόμιμο. Εστειλα το πόρισμα του ελέγχου της τράπεζας στον εισαγγελέα. Ο,τι και να κάνει η Τ.τ.Ε. ή άλλοι για να καλύψουν αυτά τα σκάνδαλα, αυτά θα εξετασθούν από τη Δικαιοσύνη».

Αναφορικά με τις παραπάνω καταγγελίες και σχετικά με την επιστολή Ρουμελιώτη για το θέμα Καλογρίτσα, πηγές της ΤτΕ τόνιζαν ότι τα δάνεια Καλογρίτσα τα έχει υπογράψει ομοφώνως το Δ.Σ. της τράπεζας και πρόσθεταν: «Του δώσαμε την ευκαιρία να έρθει στην ΤτΕ να πει την άποψή του, αλλά αυτός επέλεξε να μην έρθει».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα