Ξαναζωντανεύει η ελπίδα! Αποσωλήνωση ενός ασθενούς στη ΜΕΘ του Ασκληπιείου Βούλας

Επιστρέφουν σιγά σιγά τα χαμόγελα στις ΜΕΘ των νοσοκομείων της χώρας, όπου ολοένα περισσότεροι ασθενείς αρχίζουν να δείχνουν σημάδια βελτίωσης, με κάποιους μάλιστα να αποσωληνώνονται!

Ενδεικτική της αισιοδοξίας που επικρατεί μεταξύ των γιατρών και των νοσηλευτών, που δίνουν καθημερινά σκληρή μάχη με τον κορωνοϊό, είναι μια φωτογραφία που έχει κάνει τον γύρο του διαδικτύου, στην οποία αποτυπώνεται η στιγμή της αποσωλήνωσης ενός ασθενούς στη ΜΕΘ του Ασκληπιείου Βούλας.

Η φωτογραφία της ελπίδας φέρνει στον νου αντίστοιχες εικόνες από την αποσωλήνωση ασθενών σε νοσοκομεία του εξωτερικού, όπου ο ιός «θερίζει» ζωές, όπως το βίντεο που έδειχνε τη στιγμή της αποσωλήνωσης του Ραούλ, ο οποίος νοσηλευόταν με κορωνοϊό στο νοσοκομείο του Σαν Κάρλος, στη Μαδρίτη.

Σε αυτήν διακρίνεται ο αποσωληνωμένος άνδρας που βρίσκεται περιτριγυρισμένος από γιατρούς να έχει υψωμένο τον αντίχειρα του δεξιού χεριού του, θέλοντας να δείξει ότι είναι καλά! Το συγκλονιστικό ενσταντανέ ανέβασε στον προσωπικό λογαριασμό του στο facebook ο αναπληρωτής διοικητής του νοσοκομείου και δημοτικός σύμβουλος Γλυφάδας, Αιμίλιος Βουγιουκλάκης.

Μάλιστα, συνόδευσε την τρυφερή φωτογραφία και με ένα συγκινητικό κείμενο: «Είναι η ώρα της αποσωλήνωσης του πρώτου μας ασθενούς με κορωνοϊό από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας! Μια φωτογραφία γεμάτη ζωή, χαμόγελο, ελπίδα! Oταν έχουμε τέτοια ομάδα ιατρών και νοσηλευτών, δεν χάνουμε με τίποτα! Μιχάλη, Αναστασία, Ιλόνα, Αρετή, Καίτη, Σοφία, Παναγιώτη, Σοφία, Αλεξάνδρα, Μαρία, Γεωργία, Ειρήνη, Γιώργο, Δημήτρη, Ρία, Χρήστο και Αλέκα, σας ευχαριστώ για όλα! Σας ευχαριστούμε για όλα από καρδιάς»!

Τα χαμόγελα λάμπουν και στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, όπου πέντε συνάνθρωποί μας, που νοσηλεύονταν ή εξακολουθούν να νοσηλεύονται, βγήκαν νικητές από τη μάχη με τον Covid-19. Δύο από αυτούς αποσωληνώθηκαν και βγήκαν από τις ΜΕΘ, ενώ οι υπόλοιποι τρεις θεραπεύτηκαν και επέστρεψαν στα σπίτια τους! Όπως τονίζουν οι ειδικοί, είναι επίσης ενθαρρυντικός ο χαμηλός αριθμός κρουσμάτων στην πόλη, που οφείλεται στο ότι μόλις εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα έγινε αμέσως ιχνηλάτηση και λήφθηκαν μέτρα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα