Διώκονται οι χριστιανοί που αντιστέκονται στο λουκέτο των ναών

Σε απηνείς διώξεις πιστών που επιμένουν να θέλουν να γιορτάσουν την Ανάσταση του Κυρίου όπως της αρμόζει προχωρά η Αστυνομία που συλλαμβάνει πολίτες αλλά και ιερείς επειδή εμφανίζονται αποφασισμένοι να σπάσουν την καραντίνα στις εκκλησίες. Μάλιστα, στη Λαμία σε έναν 32χρονο πιστό φόρεσαν χειροπέδες επειδή καλούσε τους πιστούς να κάνουν «ντου» στους ναούς!

Ο νεαρός φέρεται ότι, μαζί με έναν φίλο του, κολλούσε αφίσες και πετούσε φέιγ βολάν καλώντας τους πιστούς να εισβάλουν στις εκκλησίες την ώρα της Ανάστασης. Ο 32χρονος θα οδηγηθεί στο Αυτόφωρο, ενώ ο συνεργός του αναζητείται. Μάλιστα, η ιστοσελίδα lamiareport.gr δημοσίευσε την αφίσα που είχαν αναρτήσει σε εικόνισμα στη συμβολή των οδών Υψηλάντη και Καζούλη, στο κέντρο της πόλης, και ανέφερε:

«Μεγάλη εβδομάδα, Ανάσταση! Εισβολή στις εκκλησίες! Όλοι μαζί… αλλιώς σκλαβιά». Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο συλληφθείς και ο φίλος του είχαν πετάξει τρικάκια με το ίδιο περιεχόμενο και στον Δομοκό, ενώ είχαν τοποθετήσει αφίσες και σε εκκλησίες της πόλης. Επιπλέον, στο προαύλιο του Αγίου Αθανασίου στα Γαλανέικα Λαμίας είχε αναρτηθεί ακόμη μία αφίσα που έγραφε: «Ανοικτή εκκλησία – ελεύθερη θεία κοινωνία – Ανάσταση για όλους».

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, πάντως, ο μητροπολίτης Φθιώτιδας Συμεών έχει δεχτεί απειλητικά μηνύματα και επιστολές, ωστόσο δεν τα δημοσιοποίησε για να μη ρίξει λάδι στη φωτιά. Στο πλαίσιο της απαγόρευσης κυκλοφορίας και συναθροίσεων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού δεν διώκονται μόνο πιστοί, αλλά και ιερείς. Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντόπισε στην Αθήνα έναν ιερωμένο που έκλεινε ραντεβού με πιστούς μέσω… sms για να τους κοινωνήσει κατ’ οίκον! Οι αστυνομικοί ενημέρωσαν τον προϊστάμενο του ιερέα και ζήτησαν την άμεση διακοπή της διαδικασίας.

Τέλος, κάλεσμα για «ιερή ανυπακοή» εντοπίστηκε και στα social media, με κάποια από τα μηνύματα να αναφέρουν: «Βγείτε όλοι το Μεγάλο Σάββατο και στείλτε τους στο δ…λο», «Ανάσταση όλοι έξω», «Μεγάλη Πέμπτη στις 7 το απόγευμα βγαίνουμε κατά χιλιάδες όλοι και πάμε εκκλησία».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα