Αξέχαστη νύχτα! Έψαλαν στα μπαλκόνια το Χριστός Ανέστη

Οι γειτονιές γέμισαν από το φως των κεριών! Μεγάλη ανταπόκριση στο κάλεσμα της «δημοκρατίας»

Η φετινή Ανάσταση ήταν, αδιαμφισβήτητα, πολύ διαφορετική από τις προηγούμενες και θα τη θυμόμαστε για πάντα. Σε όλους τους ορθόδοξους ναούς της χώρας η Ακολουθία της Αναστάσεως το βράδυ του Μ. Σαββάτου τελέστηκε κεκλεισμένων των θυρών, δηλαδή χωρίς τη συμμετοχή των πιστών, χωρίς χαρούμενες φωνές και πυροτεχνήματα. Και αυτό ήταν κάτι που προκάλεσε θλίψη.

Ωστόσο, χιλιάδες πιστοί δεν μπόρεσαν να μείνουν αδρανείς στο μεγάλο θαύμα της Ορθοδοξίας, που προσφέρει ελπίδα και δύναμη. Έτσι, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της «δημοκρατίας» που ζητούσε από τους πιστούς να ανάψουν τη λαμπάδα τους ή έστω ένακερί και να βγουν στα μπαλκόνια τους.

Οι γειτονιές γέμισαν από το φως των κεριών. Παρόλο που αυτό το φως δεν ήταν το Ανέσπερο από τον Πανάγιο Τάφο, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί «άγιο», αφού ήταν μία κίνηση βαθιάς πίστης, που είχε ως αποτέλεσμα να ενωθούμε οι χριστιανοί και να στείλουμε το μήνυμα ότι η Ορθοδοξία δεν πρόκειται να πεθάνει, ακόμη κι αν κάποιοι ενδεχομένως να το ήθελαν.

Στην Κομοτηνή

Παράλληλα, κάτι αντίστοιχο έγινε και στη Θράκη. Ο δήμαρχος Κομοτηνής Ιωάννης Γκάρανης τοποθέτησε εξ ονόματος του λαού της πόλης ένα φαναράκι έξω από το δημαρχείο και το άναψε από το Αγιο Φως που είχε από την προηγούμενη χρονιά η μητρόπολη. Πιστοί της Κομοτηνής βγήκαν με τη σειρά τους στα μπαλκόνια τους με το δικό τους κερί και έψαλαν το «Χριστός Ανέστη», παίρνοντας δύναμη και κουράγιο από την κίνηση του τοπικού άρχοντα.

Συγκινητική ήταν, επίσης, η συμβολική κίνηση των ιερέων στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πεύκης, οι οποίοι το βράδυ της Ανάστασης είχαν ανάψει και τοποθετήσει σε όλα τα καθίσματα του ναού από ένα μικρό κερί, αντιπροσωπεύοντας τους πιστούς που βρίσκονταν εκεί τις προηγούμενες χρονιές κρατώντας τη λαμπάδα τους.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα