Υγειονομική βόμβα στο Κρανίδι με 150 κρούσματα

Εστία κορονοϊού ξενοδοχείο δομή Αφρικανών μεταναστών, οι οποίοι τις προηγούμενες ημέρες κινούνταν με άνεση σε όλη την Ερμιονίδα

Την υπ’ αριθμόν ένα απειλή για τη δημόσια υγεία αποτελούν οι «βόμβες» κορονοϊού που επιβεβαιώθηκαν σε 148 μετανάστες από την Αφρική, οι οποίοι διαμένουν στο πρώην ξενοδοχείο «Γαλαξίας» στο Κρανίδι, το οποίο έχει μετατραπεί σε δομή φιλοξενίας αλλοδαπών, ενώ θετικοί στον Covid-19 βρέθηκαν και δύο εργαζόμενοι.

Η περιοχή έχει τεθεί σε κλοιό, καθώς το πάλαι ποτέ ξενοδοχείο εξελίσσεται σε «αποθήκη» του ιού και είναι άγνωστο πόσοι έχουν προσβληθεί στις γύρω περιοχές, αφού οι μετανάστες που βρέθηκαν θετικοί είναι όλοι ασυμπτωματικοί και τις προηγούμενες ημέρες κινούνταν με άνεση όπου ήθελαν!

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου θα ισχύει σε ολόκληρο τον δήμο απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 8 το βράδυ έως τις 8 το πρωί, ενώ παράλληλα αναστέλλεται για 14 ημέρες η λειτουργία λαϊκών αγορών. Η δομή φιλοξενίας μπαίνει σε στεγανοποίηση, προκειμένου να μην μπορεί κανείς από τους διαμένοντες να μπει ή να βγει, ενώ το κέντρο υγείας του Κρανιδίου ενισχύεται με έξι γιατρούς και τέσσερις νοσηλευτές.

Όλοι ασυμπτωματικοί

«Έχουμε 150 κρούσματα, από τα οποία οι 148 είναι φιλοξενούμενοι, ένας εργαζόμενος και ένα στέλεχος της δομής, όλοι τους ασυμπτωματικοί. Δεν υπάρχει λόγος πανικού, χρειάζεται ψυχραιμία, νηφαλιότητα. Είναι όλα υπό έλεγχο» ανέφερε ο Νίκος Χαρδαλιάς μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, στην οποία συμμετείχαν ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας, ο γενικός γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Ασυλο Εμμανουήλ Λογοθέτης και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας διευκρίνισε πως η μετακίνηση στην περιοχή θα επιτρέπεται μόνο για περιπτώσεις Β1, Β2, Β3 και απηύθυνε έκκληση προς τους ηλικιωμένους και τα άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες να μη βγουν καθόλου από το σπίτι για τις επόμενες δύο εβδομάδες. «Μένουμε όλοι σπίτι, είναι το κλειδί για να μπορέσουμε αύριο, μεθαύριο, να πάρουμε τις ζωές μας πίσω. Αυτό πρέπει να γίνει αντιληπτό από όλους.

Εφόσον το εφαρμόσουμε -και μέχρι τώρα συντριπτικά ο ελληνικός λαός το εφαρμόζει-, νομίζω δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα. Το γεγονός εδώ στην περιοχή το αντιμετωπίζουμε ως κάτι τοπικής σημασίας και γι’ αυτό θα δείτε ότι αφορά μια συγκεκριμένη δομή, δεν αφορά σε διασπορά μέσα στην κοινότητα» ανέφερε, μεταξύ άλλων.

Ιχνηλάτηση επαφών

Ο Νίκος Χαρδαλιάς έμεινε στο σημείο όλη τη νύχτα, προκειμένου να εξασφαλίσει την αυστηρή τήρηση των μέτρων, ενώ κλιμάκιο του ΕΟΔΥ συνεχίζει την ιχνηλάτηση των επαφών όλων των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που εντοπίστηκαν στη δομή φιλοξενίας μεταναστών.

Στο ξενοδοχείο, το οποίο είναι μισθωμένο από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης και λειτουργεί ως δομή φιλοξενίας, σήμανε συναγερμός τη Μεγάλη Πέμπτη, όταν γνωστοποιήθηκε πως μια εργαζόμενη από την Αλβανία βρέθηκε θετική στον ιό και νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο «Σωτηρία» μαζί με τον σύζυγό της. Παρότι η συγκεκριμένη γυναίκα απείχε επί 12 ημέρες από τα καθήκοντά της στο ξενοδοχείο, πολλοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν πως η διασπορά του ιού ξεκίνησε από την ίδια.

Τρεις ημέρες αργότερα, μια 28χρονη Σομαλή, η οποία βρίσκεται στον έκτο μήνα της εγκυμοσύνης της, μεταφέρθηκε με αιμορραγία στο Νοσοκομείο Ναυπλίου και έπειτα από τον εργαστηριακό έλεγχο στον οποίο υποβλήθηκε βρέθηκε θετική στον Covid-19. Κλιμάκια του ΕΟΔΥ έσπευσαν την επόμενη ημέρα στο ξενοδοχείο και ξεκίνησαν την ιχνηλάτηση όλων όσοι διαμένουν σε αυτό.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα