Περιορισμοί και μάσκες στα μέσα μεταφοράς

Με περιορισμούς και μέτρα θα αρχίσει από 4 Μαΐου η επιστροφή στην κανονικότητα στα μέσα μαζικής μεταφοράς και σε όλο τον κλάδο των συγκοινωνιών και μεταφορών, όπως τόνισε χθες ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γ. Κεφαλογιάννης. Συγκεκριμένα, στα ΜΜΜ θα είναι υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας από τους εργαζομένους και το επιβατικό κοινό, ενώ θα εφαρμοστούν μέτρα ελεγχόμενης εισόδου στους σταθμούς.

Στο μετρό και τον ηλεκτρικό σήμερα η συχνότητα των συρμών είναι στα 7,5 λεπτά κατά τις ώρες αιχμής και αναμένεται να κατέβει στα 6 λεπτά. Στο τραμ από τα 11 λεπτά θα περιοριστεί στα 8 λεπτά στις ώρες αιχμής. Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ από 550 οχήματα που κυκλοφορούν σήμερα θα αυξηθούν στα 1.000. Σημειώνεται πως η πύκνωση στο μέτρο του δυνατού των οχημάτων κατά τις ώρες αιχμής θα συνοδεύεται από ταυτόχρονη μείωση των συχνοτήτων διέλευσης στα ενδιάμεσα διαστήματα. Ειδικότερα, από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι και από τις 6 το απόγευμα έως τα μεσάνυχτα.

Εξάλλου ο κ. Κεφαλογιάννης ανακοίνωσε ότι παρατείνεται η κατάργηση του δακτυλίου και για τον μήνα Μάιο. Επιπλέον, από τη Δευτέρα επιτρέπεται η μεταφορά δύο ατόμων πλέον του οδηγού στη μετακίνηση με τα Ι.Χ. Ως προς τη μεταφορά πολιτών με ταξί, έπειτα από εισήγηση της Επιτροπής Δημόσιας Υγείας, συνεχίζεται η εφαρμογή του κανόνα που ισχύει και σήμερα, δηλαδή ο οδηγός και ένας επιβάτης, με τις γνωστές εξαιρέσεις μεταφοράς γονέα με ανήλικα τέκνα ή συνοδείας ατόμου για ιατρικούς λόγους.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα