Σάββατο, 12 Ιουνίου 2021

Γερμανικά αίσχη κατά της Ελλάδας

Δημοσίευμα της εφημερίδας «Nordwest» που, θέλοντας να βλάψει τον τουρισμό μας, κάνει λόγο για απόκρυψη κρουσμάτων κορονοϊού

Βρίσκοντας «πάτημα» στη μη διεξαγωγή τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού σε μεγάλο τμήμα του πληθυσμού, πρακτική που έχει ακολουθηθεί από πολλές χώρες, με αποτέλεσμα οι κυβερνήσεις τους να έχουν καλύτερη εικόνα για την εξάπλωση της πανδημίας στην κοινότητα, οι Γερμανοί βρήκαν ακόμη μία ευκαιρία για να στάξουν χολή εις βάρος της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, άρθρο στη γερμανική εφημερίδα «Nordwest» κάνει λόγο με τον πιο προκλητικό τρόπο για… εξωραϊσμό της πραγματικότητας στη χώρα μας, σημειώνοντας ότι ο μικρός αριθμός κρουσμάτων αποτελεί έναν «πολύ σκληρό υπολογισμό», στον οποίο ελλοχεύουν κίνδυνοι -μεταξύ άλλων- και για τους τουρίστες που προσελκύονται με «ανέντιμο» τρόπο.

Όπως αναφέρει το γερμανικό ανθελληνικό δημοσίευμα, «οι αριθμοί έχουν πολύ μικρή σχέση με την πραγματικότητα. Ο λόγος: μέχρι τις 26 Απριλίου, ακριβώς 60 ημέρες μετά το πρώτο διαπιστωμένο κρούσμα κορονοϊού στην Ελλάδα, είχαν διενεργηθεί 64.608 εργαστηριακά τεστ. Αυτό αντιστοιχεί σε περίπου 1.000 τεστ την ημέρα. Είναι γελοία χαμηλό. Ακόμη, είναι άγνωστο πόσα τεστ έγιναν περισσότερες φορές σε έναν άνθρωπο.

Η Ελλάδα στον τομέα του κορονοϊού δεν έχει δυνατότητες για τεστ. Ο Μητσοτάκης, ο Τσιόδρας και οι υπόλοιποι ενεργούν με το σκεπτικό “χωρίς τεστ δεν υπάρχουν και κρούσματα”».

Ισχυρισμοί

Η «Nordwest» γράφει, επιπλέον, πως ο πραγματικός αριθμός κρουσμάτων είναι πολύ υψηλότερος σε σύγκριση με τις χώρες που κάνουν πολλά τεστ και επισημαίνει πως πίσω από όλα αυτά κρύβεται η προσπάθεια προσέλκυσης τουριστών: «Πραγματικά η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει ξεκινήσει να παρουσιάζει την Ελλάδα σαν έναν ιδανικό τουριστικό προορισμό για ξένους τουρίστες.

Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Αδωνις Γεωργιάδης δεν παύει να διαλαλεί πως “η Ελλάδα θα είναι ο μεγάλος κερδισμένος της κρίσης στη φετινή τουριστική χρονιά”».

Τέλος, η γερμανική εφημερίδα καταλήγει στο προκλητικό της δημοσίευμα γράφοντας συμπερασματικά πως «καμία άλλη χώρα στην Ευρώπη δεν εξαρτάται τόσο πολύ από τον τουρισμό όσο η Ελλάδα. Εάν δεν έρχονταν οι τουρίστες, οι οικονομικές συνέπειες για την Ελλάδα θα ήταν καταστροφικές. Μόλις η Ελλάδα είχε αρχίσει να ανακάμπτει.

Αυτό για την Ελλάδα, τη βασίλισσα του χρέους στην Ευρώπη, είναι ένα σκληρό χτύπημα. Με τον ελληνικό μύθο για θριάμβους ενάντια στον κορονοϊό θέλουν τώρα οι εξυπνάκηδες στην Αθήνα να σώσουν προφανώς ό,τι ακόμα σώζεται. Εάν κάτι τέτοιο είναι ανεύθυνο απέναντι στους τουρίστες, λίγο φαίνεται να τους νοιάζει».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ