Μακελειό για μια θέση πάρκινγκ! Νεκροί ο 63χρονος Λευτέρης Καλομοίρης και ο 30χρονος Γιώργος Ξυλούρης

Συναγερμός μετά το διπλό φονικό. Ο δράστης παραδόθηκε στις Αρχές. Βάφτισαν πριν από την κηδεία το ανήλικο παιδί του ενός θύματος

Μια ασήμαντη αφορμή προκάλεσε λουτρό αίματος με δύο νεκρούς από πασίγνωστες οικογένειες των Ανωγείων και έναν τραυματία, λίγα λεπτά μετά τις 10 τη νύχτα του Σαββάτου!

Αν και αρχικά όλα έδειχναν ότι αιτία για το μακελειό ήταν οι κτηματικές διαφορές που είχαν οι δύο πλευρές και αφορούσαν ένα… υπόστεγο σε χωράφι, τελικά αποκαλύφθηκε ότι ο μοιραίος καβγάς έγινε με αφορμή μια… θέση στάθμευσης!

Το φονικό έγινε στον οικισμό Περαχώρι, έξω από τα σπίτια των δύο οικογενειών που βρίσκονται σε απόσταση 20 μέτρων. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο 30χρονος πατέρας δύο ανήλικων παιδιών Γιώργος Ξυλούρης -γόνος της οικογένειας του αείμνηστου «αηδονιού της Κρήτης» και γνωστός στο χωριό με το παρατσούκλι «Κίτρος»- πάρκαρε μπροστά στο σπίτι της οικογένειας του 63χρονου γνωστού μαντιναδολόγου Λευτέρη Καλομοίρη, πατέρα πέντε παιδιών.

Μεταξύ του 30χρονου κτηνοτρόφου και του μεγαλύτερου γιου του μαντιναδολόγου, του 29χρονου Μανώλη Καλομοίρη, άρχισε άγρια λογομαχία και οι δυο τους πιάστηκαν στα χέρια. Σύμφωνα με τους συγχωριανούς τους, ο τσακωμός έληξε προς στιγμήν και ο Ξυλούρης έφυγε. Όμως, λίγα λεπτά αργότερα επέστρεψε κρατώντας ένα όπλο, μπήκε στο μαγαζί της οικογένειας Καλομοίρη και το έστρεψε προς τον 29χρονο.

Αστραπιαία, ο πατέρας τού τελευταίου πετάχτηκε μπροστά από τον γιο του για να τον προστατέψει, με αποτέλεσμα να δεχτεί εκείνος δύο σφαίρες στο στήθος και να πέσει νεκρός! Βλέποντας τον πατέρα του να πέφτει αιμόφυρτος, ο 29χρονος απάντησε στα πυρά «αδειάζοντας» το όπλο του στον 30χρονο, που έπεσε κι αυτός νεκρός.

Τραυματίας

Άγιο είχε ένας 30χρονος γείτονας, που έκανε το λάθος να μπει στη μέση για να κατευνάσει τα πνεύματα, αλλά δέχτηκε μια σφαίρα στο πόδι, ευτυχώς χωρίς να τραυματιστεί σοβαρά. Μετά το άγριο φονικό ο Μανώλης Καλομοίρης τράπηκε σε φυγή.

Στο σημείο του μακελειού έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που απέκλεισαν τον οικισμό και ερεύνησαν τον χώρο, όπου βρήκαν συνολικά οκτώ κάλυκες αλλά κανένα όπλο, ούτε καν αυτό με το οποίο πυροβόλησε ο Γιώργος Ξυλούρης, γεγονός που προκαλεί αρκετά ερωτήματα.

Για λόγους ασφαλείας και προς αποφυγήν τυχόν επεισοδίων μεταξύ συγγενών, τα πτώματα των δύο θυμάτων μεταφέρθηκαν λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα της Κυριακής σε διαφορετικά νεκροτομεία, του 30χρονου στο ΠΑΓΝΗ και του 63χρονου στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, ο Μανώλης Καλομοίρης ήθελε από την πρώτη στιγμή να παραδοθεί. Έτσι, κατά τη διάρκεια της νύχτας ήρθε σε επαφή με τον δικηγόρο του και αποφάσισαν τις λεπτομέρειες της παράδοσής του. Τελικά, χθες το μεσημέρι πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα του Ρεθύμνου συνοδευόμενος από τον συνήγορό του και παραδόθηκε, ενώ παρέδωσε και το όπλο του φονικού.

Ο νεαρός, ο οποίος σήμερα το πρωί θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Ρεθύμνου με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της παράνομης οπλοχρησίας και οπλοκατοχής, εμφανίζεται σοκαρισμένος και κατά τη διάρκεια της προανακριτικής διαδικασίας επαναλάμβανε συχνά τη φράση «Γιατί αυτό το κακό να τύχει σε εμένα και το σπίτι μου;»

Χθες το πρωί, λίγες ώρες πριν από την κηδεία του Γιώργου Ξυλούρη, βαφτίστηκε το μικρότερο παιδί του που δεν θα το δει να μεγαλώνει.

Το μωρό πήρε το όνομα του παππού, αλλά και του πατέρα του. Πρόκειται για ένα έθιμο σύμφωνα με το οποίο, σε περίπτωση που έχει πεθάνει ο πατέρας ενός αβάφτιστου παιδιού, το μυστήριο της βάφτισης γίνεται εσπευσμένα πριν από την κηδεία. Η κηδεία του 63χρονου Λευτέρη Καλομοίρη επρόκειτο να γίνει σήμερα στις 12 το μεσημέρι.

Τώρα όλοι στο χωριό ζουν με τον φόβο να ξεσπάσει άγρια βεντέτα. Ήδη στην περιοχή βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα