Μήνυση εφημερίδας για την αδιαφανή κατανομή των 20.000.000 ευρώ στον Τύπο

Αρνείται να δώσει στοιχεία ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Γενικευμένες αντιδράσεις προκαλούν πλέον οι αδιαφανείς διαδικασίες που εφαρμόζει η κυβέρνηση στο μοίρασμα του πακέτου των 20.000.000 ευρώ στον Τύπο για την ενημέρωση και την επικοινωνία των πολιτών για την πανδημία του κορονοϊού.

Ουδείς μέχρι σήμερα έχει δώσει εξηγήσεις για το πώς κατανέμεται αυτό το ποσό και με ποιους όρους χορηγείται στα ΜΜΕ. Το αντίθετο, μάλιστα. Παρά τις ερωτήσεις που έχουν κατατεθεί στη Βουλή και τα δημοσιεύματα για να ριχτεί φως στη μοιρασιά του δημόσιου χρήματος, προς ενημέρωση και των πολιτών, ο αρμόδιος υπουργός Στέλιος Πέτσας τηρεί σιγήν ιχθύος και αρνείται να προωθήσει προς δημοσίευση στη Δι@ύγεια τη λίστα με τα media που μοιράζονται τα 20.000.000. Ήδη μάλιστα έχουν υποβληθεί και οι πρώτες μηνύσεις (εφημερίδα «Μακελειό») για τις αδιαφανείς διαδικασίες και τους σκοτεινούς όρους του τεράστιου αυτού κονδυλίου, τη στιγμή που ο ελληνικός λαός δεινοπαθεί και δεν ξέρει τι θα του ξημερώσει την επόμενη μέρα της πανδημίας.

Ο όμιλος Εστία Επενδυτική, που κυριαρχεί στις πωλήσεις του καθημερινού φύλλου, έχει εισπράξει ελάχιστα ποσά (η «δημοκρατία» 18.000 ευρώ, η «Εστία» 9.000 ευρώ και η «Espresso» 0 ευρώ) και προκαλείται εύλογα το ερώτημα: Πού πήγαν αυτά τα 20.000.000 ευρώ; Ποιος και με ποια κριτήρια τα έλαβε; Γιατί δεν δημοσιεύονται από την κυβέρνηση τα ΜΜΕ και τα ποσά που πήραν; Τι θέλει να κρύψει η κυβέρνηση;

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα