Στερητικό σύνδρομο οξυγόνου από το δίκτυο 5G

Δρ Μέτσης: «Η τεχνολογία δεν μεταδίδει τη νόσο, αλλά η ενέργεια της συχνότητας (60 GHz) απορροφάται από τον οργανισμό

(Κεντρική φωτό: Τεχνικός τηλεπικοινωνιών κάνει εργασίες σε κεραία 5G στο Λονδίνο, κατά τη διάρκεια των δοκιμών του δικτύου τον Μάρτιο του 2019)

Την ώρα που η Ελλάδα ετοιμάζεται να δημοπρατήσει τις νέες συχνότητες 5G, προκειμένου να μη χάσει το «τρένο της ανάπτυξης και της προόδου», ασθενείς με κορονοϊό που βρίσκονται σε περιοχές όπου λειτουργεί η τεχνολογία 5ης γενιάς κάνουν λόγο για στερητικό σύνδρομο οξυγόνου.

Οπως διευκρινίζει στη «δημοκρατία» ο μηχανολόγος-ηλεκτρολόγος και μηχανικός περιβάλλοντος δρ Θεόδωρος Μέτσης, η τεχνολογία 5G δεν προωθεί ούτε μεταδίδει την ασθένεια, αλλά η ενέργεια της συχνότητάς της απορροφάται από το οξυγόνο.

«Η συχνότητα των 60 GHz έχει μήκος κύματος ίδιο με αυτό των μορίων του οξυγόνου, γεγονός που προκαλεί επίδραση. Τα μόρια του οξυγόνου στροβιλίζονται κάτω από τις συχνότητες των 60 GHz και φαίνεται να δημιουργούν πρόβλημα στην απορρόφηση του οξυγόνου από τους πνεύμονες ή μάλλον στην οξυγόνωση του αίματος» εξηγεί.

Το πρόβλημα που παρατηρείται στους ασθενείς που εισάγονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, σημειώνει ο δρ Μέτσης, παρουσιάζεται από τους πολλούς επιστήμονες ως έλλειψη οξυγόνου και όχι ως αναπνευστική αδυναμία των πνευμόνων.

Πάντως, μόνο τυχαίο δεν μπορεί να θεωρηθεί το γεγονός ότι η πρώτη πόλη που εφάρμοσε την τεχνολογία 5G και με συχνότητες 60GHz ήταν η πόλη Ουχάν στην Κίνα, όπου οι νεκροί από τις επιπλοκές του Covid-19 ξεπέρασαν τους 40.000.

«Η μελέτη του Ισπανού βιολόγου Bartomeu Payeras i Cifre για την έξαρση της πανδημίας στο κρατίδιο Σαν Μαρίνο, όπου εφαρμόσθηκε σχεδόν καθολικά η 5G από το 2018, αλλά και η επίδραση που έχει η συχνότητα 60 GHz στο οξυγόνο, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι οι ιδιότητες των συχνοτήτων παίζουν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της νόσου και την επιδείνωση των συμπτωμάτων» αναφέρει ο Ελληνας επιστήμονας, διευκρινίζοντας για ακόμη μία φορά πως η τεχνολογία 5G δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με τη μετάδοση το ιού.

«Ολα αυτά, θέλω να πιστεύω, έχουν εκ παραδρομής διαφύγει την προσοχή των ειδικών, που με τόση φροντίδα και επιμέλεια έσπευσαν να κλείσουν χιλιάδες επιχειρήσεις, να επιβάλουν στην οικονομία ένα απότομο φρενάρισμα και να φέρουν κυριολεκτικά σε απόγνωση χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες» σημειώνει. Οπως λέει, τα μέτρα με το εξαιρετικά υψηλό τίμημα απέφεραν μέχρι στιγμής θετικά αποτελέσματα, ωστόσο υπάρχουν άλλες σημαντικές παράμετροι που αγνοούνται σκανδαλωδώς.

«Ηδη η Πολωνία έχει αναστείλει το πρόγραμμα 5G και μαζί και η Γαλλία, ενώ το θέμα συζητείται διεξοδικά και στην αγγλική Βουλή, όταν εδώ ετοιμαζόμαστε τον Μάιο να δημοπρατήσουμε τις νέες συχνότητες 5G» υπογραμμίζει.

kerees 5g
Κεραίες 5G κάηκαν από διαμαρτυρόμενους πολίτες στο Λονδίνο πριν από έναν μήνα, εν μέσω της πανδημίας του Covid-19

Ψυχοσωματικά προβλήματα από τις κεραίες αναφέρουν κάτοικοι του Λονδίνου

Ο δρ Θεόδωρος Μέτσης, γνωστός μεταξύ άλλων για τη συμμετοχή του σε συνεχή επιτόπια

Ο μηχανικός περιβάλλοντος δρ Θεόδωρος Μέτσης

αξιολόγηση και καταγραφή της περιβαλλοντικής τοξικότητας σε σχέση με τις επιπτώσεις στην υγεία σε τομείς υψηλής ραδιενέργειας, δέχεται διαρκώς μηνύματα από ανθρώπους που του ζητούν συμβουλές σχετικά με το πώς θα μπορούσαν να διαχειριστούν τις επιπτώσεις της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας.

«Ζω στο βόρειο Λονδίνο, στην περιοχή Harrow. Από τα τέλη του προηγούμενου Δεκέμβρη, οι εταιρίες EE και Vodafone άρχισαν εργασίες εγκατάστασης 5G στην περιοχή μου. Στα τέλη Φεβρουαρίου περίπου, τοποθετήθηκαν δύο νέες κεραίες 5G, που μοιάζουν με κολόνες φωτισμού. Αυτές είναι κοντά στο ύψος του ανθρώπου και έχουν απόσταση λιγότερη από 1 χιλιόμετρο από το σπίτι μου, δεξιά και αριστερά. Επίσης, στην περιοχή υπάρχουν και άλλου τύπου κεραίες -οι γνωστοί πύργοι- που όμως δεν ξέρω αν είναι 5G ή 4G» αναφέρει, μεταξύ άλλων, μια νεαρή κοπέλα σε μήνυμά της προς τον Ελληνα επιστήμονα.

Πονοκέφαλοι, μούδιασμα προσώπου και δοντιών, νευρικά τικ, πόνος στα αυτιά και ταχυπαλμίες είναι κάποια από τα συμπτώματα που εμφανίστηκαν το τελευταίο διάστημα, όπως ισχυρίζεται η ίδια. «Φυσικά, δεν έκανα καμία σύνδεση αρχικά. Οσο περνάει ο καιρός, όμως, διαπιστώνω ότι κάτι στην ατμόσφαιρα με επηρεάζει, ενώ όταν φεύγω στην εξοχή δεν τα αισθάνομαι όλα αυτά… Ζητώ τη συμβουλή σας, γιατί σκοπεύω να ενημερώσω τους γείτονες και να ζητήσουμε απαντήσεις από το τοπικό συμβούλιο.

Αυτή τη στιγμή που σας γράφω νιώθω το δέρμα μου να καίει σαν να έχω κάνει ηλιοθεραπεία και γενικά δεν βρίσκω ηρεμία. Οποιαδήποτε βοήθεια ή συμβουλή θα μπορούσατε να μου δώσετε θα μου ήταν πολύτιμη» καταλήγει η κοπέλα στο μήνυμά της προς τον δρα Μέτση. Η απάντησή του προς εκείνη, όπως μας λέει, ήταν να μην ασχοληθεί με το τοπικό συμβούλιο διότι, όπως και στη χώρα μας, όλες οι κεραίες εκπέμπουν νόμιμα εντός των λεγόμενων ασφαλών ορίων. «Το παραμύθι για την 5G με το γρήγορο internet, την πρόοδο και την ανάπτυξη καλά κρατεί, γιατί ο χώρος διαθέσιμος για ενημέρωση είναι αυστηρά ελεγχόμενος.

Ετσι, ακούγεται μόνο η μία άποψη με τα στολίδια, την γκλαμουριά και τις υποσχέσεις της τεχνολογίας, που μια μεγάλη μερίδα επιστημόνων μας προειδοποιεί ότι θα επιφέρει σοβαρές αρνητικές συνέπειες, όχι μόνο στον άνθρωπο αλλά και στα ζώα και τα φυτά» καταλήγει ο δρ Μέτσης.

«Μιλάνο, η πρωτεύουσα δοκιμών 5G»…

Θέλοντας, μάλιστα, να δώσει ακόμη περισσότερη έμφαση στη σχέση μεταξύ του δικτύου 5G και της έξαρσης του Covid-19, o δρ Μέτσης μάς πηγαίνει πίσω, στον Ιούλιο του 2019, όταν κατά τη διάρκεια του ευρωπαϊκού συνεδρίου για τις τηλεπικοινωνίες οι εταίροι αποφάσισαν να επιτρέψουν τη χρήση συχνοτήτων από 57 ως 71 GHz για πιλοτικές εφαρμογές. Ετσι, κάθε πάροχος ήταν ελεύθερος να κάνει δοκιμές 5G ανενόχλητος και δωρεάν με χρήση των συχνοτήτων 57 έως 71 GHz.

Η Vodafone

«Για όσους έχετε ακόμα αμφιβολία τι συνέβη στη βόρεια Ιταλία και ειδικά στο Μιλάνο, ίσως η Vodafone είναι σε θέση να μας ενημερώσει πολύ καλύτερα. Το Μιλάνο, μας εξηγεί σε ένα βίντεό της η Vodafone, είναι η ευρωπαϊκή πρωτεύουσα της 5G και αυτό σημαίνει ότι η γρήγορη επικοινωνία που μας εξασφαλίζει η 5G υπήρξε σημαντικός αρωγός στις υγειονομικές υπηρεσίες της πόλης κατά την πανδημία του Covid-19. Ή, μήπως, και πολλά περισσότερα;» διερωτάται ο κ. Μέτσης.

{{-PCOUNT-}}26{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα