Από εργαστήριο της Κίνας ήρθε ο ιός, λέει ένας στους τρεις πολίτες

Εντυπωσιακά ευρήματα δημοσκόπησης της Βεργίνα Τηλεόρασης για τον κορονοϊό. Στο 22,5% η διαφορά μεταξύ Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ

Το εντυπωσιακό 37% των Ελλήνων πολιτών πιστεύει ότι ο κορονοϊός «διέφυγε» από εργαστήριο στην Κίνα και εξαπλώθηκε στη συνέχεια σε ολόκληρο τον πλανήτη με καταστροφικές συνέπειες. Είναι μία άποψη που τυγχάνει υιοθέτησης από την πλειονότητα του δυτικού κόσμου και έχει γίνει ακόμη μία αιτία αντιπαράθεσης μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας. Ανάλογο ποσοστό, και συγκεκριμένα το 36% των ερωτηθέντων δημοσκόπησης, εκτιμά πως πρόκειται για ιό που μεταδόθηκε από ζώο σε άνθρωπο, ενώ το υπόλοιπο 27% απάντησε «δεν γνωρίζω – δεν απαντώ».

Από ένα άλλο κρίσιμο ερώτημα της νέας πανελλαδικής δημοσκόπησης που διενήργησε για τη Βεργίνα Τηλεόραση η εταιρία INTERVIEW προέκυψε πως ο ελληνικός λαός είναι σχεδόν διχασμένος όσον αφορά το άνοιγμα των καταστημάτων.

Τα καταστήματα

Συγκεκριμένα, στο ερώτημα αν τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί για τη λειτουργία των καταστημάτων (αποστάσεις μεταξύ των τραπεζιών στα καφέ και στην εστίαση, πλήθος πελατών ανά κατάστημα κ.λπ.) κατά την άποψή σας θα ενθαρρύνουν ή δεν θα ενθαρρύνουν την επαναλειτουργία της αγοράς, το 51% των ερωτηθέντων απάντησε ότι δεν θα ενθαρρύνουν τη λειτουργία της αγοράς, το 45% πως θα την ενθαρρύνουν και το 4% «δεν γνωρίζω – δεν απαντώ».

Στην ερώτηση εξάλλου αν τα περιοριστικά μέτρα κρίνονται απαραίτητα ή πρέπει να αρθούν, το 49% εκτιμά, αντίθετα, ότι πολλοί εργαζόμενοι θα χάσουν τη δουλειά τους, γι’ αυτό και πρέπει να αρθούν άμεσα. Όπως σε όλες τις προηγούμενες πανελλαδικές δημοσκοπήσεις – και όπως συνήθως διαπιστώνεται σε περιόδους μαζικής ανασφάλειας- επιβεβαιώνεται ευρεία εμπιστοσύνη των πολιτών στην κυβέρνηση της Ν.Δ. και στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με την αξιολόγηση των πολιτών στο διάστημα από 3 έως 6 Μαΐου πανελλαδικά, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρείται καταλληλότερος για πρωθυπουργός με ποσοστό 56%, έναντι του Αλέξη Τσίπρα που συγκεντρώνει ποσοστό μόλις 20%. Αν την ερχόμενη Κυριακή είχαμε εκλογές, η διαφορά μεταξύ Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ θα έπιανε το δυσθεώρητο 22,5%! Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου οι απαντήσεις που δόθηκαν από τους πολίτες φέρνουν τη Ν.Δ. αυτοδύναμη με ποσοστό 42,6%, σε εξακομματική μάλιστα Βουλή. Ακολουθούν: ΣΥΡΙΖΑ 20,1%, ΚΙΝ.ΑΛ. 6,4%, ΚΚΕ 4,6%, Ελληνική Λύση 4,5%, ΜέΡΑ25 3% (Άλλο ψηφίζει το 5,8%, ενώ «Αναποφάσιστοι» δηλώνει το 11%).

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα