Η Ελλάδα χαιρέτισε το «ξεκλείδωμα» των συνόρων στην Ε.Ε.

Η κυβέρνηση, μέσω του εκπροσώπου της Στέλιου Πέτσα, χαιρέτισε το σχέδιο της Κομισιόν για την επαναφορά στην τουριστική δραστηριότητα στις χώρες της Ε.Ε. και το σταδιακό άνοιγμα των συνόρων με την άρση των περιορισμών στα ταξίδια.

Στόχος, όπως είπε, «είναι η σταδιακή, με κοινούς κανόνες και προϋποθέσεις, αποκατάσταση των μεταφορών και του τουρισμού σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτή η αποκατάσταση θα επιτρέψει την ταχύτερη δυνατή ανάκαμψη της απασχόλησης και της οικονομικής δραστηριότητας».

Με το σημερινό πλαίσιο, τόνισε ο κ. Πέτσας, «εμπεδώνεται η εμπιστοσύνη ότι οι μετακινήσεις θα είναι ασφαλείς, σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού», επισημαίνοντας ότι ακόμη και σε αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση η Ελλάδα είναι έτοιμη. Προανήγγειλε δε ότι τις επόμενες ημέρες θα παρουσιαστεί το συνολικό σχέδιο της κυβέρνησης για την επανεκκίνηση του τουρισμού, με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας και τη στήριξη της απασχόλησης. Ωστόσο, αναγνώρισε πως δεν πρέπει να υπάρχουν αυταπάτες για την τουριστική κίνηση και τα εισοδήματα από τον τουρισμό, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «το φετινό καλοκαίρι δεν θα είναι σαν το περσινό».

Στο μεταξύ, στη χθεσινή συνεδρίαση του προεδρείου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ο αντιπρόεδρος της Κ.Ο. του ΕΛΚ και επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπίας της Ν.Δ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης αναφέρθηκε στην κοινή πρόταση ψηφίσματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο, η οποία προβλέπει δραστικότερα και αποτελεσματικότερα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού μέσω επιδοτήσεων και με χαμηλότοκα δάνεια χωρίς Μνημόνια, όπως άλλωστε προτείνει και η ελληνική κυβέρνηση. Αναφερόμενος στον τομέα του τουρισμού, ο οποίος βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των επιπτώσεων της πανδημίας, ο κ. Μεϊμαράκης επισήμανε ότι τα μέτρα τα οποία λαμβάνονται σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι στην κατεύθυνση των προτεραιοτήτων που έχει θέσει η χώρα μας, η οποία εξαρτάται άμεσα από τον τουρισμό και παραμένει ένας ελκυστικός αλλά και ασφαλής προορισμός.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα