Ο Σκάι ισχυρίζεται ότι δεν είναι τουρκοκάναλο

Διαμαρτύρεται για την κριτική μας, αλλά δεν πείθει με τις απαντήσεις του

Ενοχλήθηκε ο Σκάι από τη δημοσιογραφική κριτική της εφημερίδας μας για τα τουρκικά σίριαλ και ριάλιτι που μετά μανίας προβάλλει και για τον λόγο αυτόν απέστειλε εξώδικο στο οποίο υποστηρίζει ότι δεν εξυπηρετεί τις επιδιώξεις του Ερντογάν ούτε μετέχει στα προπαγανδιστικά κόλπα του.

Δυστυχώς, όμως, η πραγματικότητα δείχνει πως εδώ και λίγα χρόνια το συγκεκριμένο τηλεοπτικό κανάλι κάνει τα πάντα για να φέρει πιο… κοντά Ελλάδα και Τουρκία μέσω ψυχαγωγικών προγραμμάτων, ορισμένα εκ των οποίων είναι χαμηλότατου επιπέδου. Ποιος μπορεί να ξεχάσει το «Survivor Ελλάδα – Τουρκία» που παρουσίαζε αντίπαλες ομάδες που στο τέλος… ενώθηκαν, πρόγραμμα που έστησε Τούρκος παραγωγός, φίλος του καθεστώτος Ερντογάν; Αλλά και πολλά άλλα, με κορυφαίο, ίσως, τον προβληματικό τρόπο που παρουσιάστηκε παλαιότερα η Επανάσταση του 1821, με σωρεία λαθών και συμπλεγματικών αναφορών.

Η «δημοκρατία» επέκρινε προσφάτως τον Σκάι για το νέο τηλεοπτικό σίριαλ «Ο γιατρός», που παρουσιάζει εν μέσω πανδημίας κορονοϊού μια ειδυλλιακή εικόνα για το σύστημα υγείας της Τουρκίας, παρότι συμβαίνει στη γειτονική χώρα το ακριβώς αντίθετο. Και αναρωτήθηκε πώς είναι δυνατόν, ενώ η Τουρκία μονίμως προκαλεί και επιτίθεται (Εβρος και νησιά) συνεχώς στην Ελλάδα, ένα μεγάλο κανάλι να εξυπηρετεί τη στρεβλή εικόνα που θέλει να περάσει το τουρκικό καθεστώς.

Ο Σκάι στο εξώδικό του κατηγορεί τη «δημοκρατία» για συκοφαντίες! Προφανώς όσοι το συνέταξαν δεν ακούν καν τον σταθμό τους. Γιατί, αν το έκαναν, θα είχαν καταλάβει ότι στο ραδιόφωνο του Σκάι επί εβδομάδες οι ακροατές διαμαρτύρονται για το συγκεκριμένο σίριαλ με καταιγιστικό τρόπο (ειδικά στην εκπομπή του Βασίλη Κουφόπουλου). Μήπως κι αυτοί… συκοφαντούν;

Επιπλέον, στο εξώδικό του ο Σκάι αναφέρει ότι επικαλούμαστε ψευδή γεγονότα. Ποια όμως είναι αυτά; Για παράδειγμα, ένα από τα ρεπορτάζ μας για τα οποία διαμαρτύρονται ανέφερε ότι το συγκεκριμένο σίριαλ «πατώνει», κάτι απολύτως ακριβές, που προκύπτει από τις επίσημες καταγραφές των ποσοστών τηλεθέασης. Στον Σκάι νομίζουν προφανώς ότι η κριτική είναι… συκοφαντία! Περίεργο, από τη στιγμή που πρόκειται για ενημερωτικό κανάλι.

Άραγε έτσι πιστεύουν ότι πρέπει να είναι η δημοσιογραφία; Λιβάνισμα και δημόσιες σχέσεις;
Είναι πάμπολλα τα παραδείγματα στον δημόσιο λόγο (κοινωνικά δίκτυα και αλλού) που δείχνουν ότι ο Σκάι στη συνείδηση χιλιάδων τηλεθεατών θεωρείται κανάλι με μανία σε οτιδήποτε τουρκικό. Δυστυχώς ο εν λόγω τηλεοπτικός σταθμός με τις επιλογές του κάνει ό,τι μπορεί για να συντηρήσει αυτή την εντύπωση… Μακάρι η κριτική μας να τους θορύβησε τόσο, που να αλλάξουν ρότα και να στραφούν σε άλλες επιλογές.

Δικαίωμά μας

Ως προς την κατηγορία που μας προσάπτει ο Σκάι, ότι εμμέσως καλούμε το κοινό να μην παρακολουθεί τον συγκεκριμένο σταθμό, τους ενημερώνουμε ότι είναι δικαίωμά μας να το πράξουμε και ουδείς μπορεί να μας το απαγορεύσει. Οι εποχές της λογοκρισίας έχουν παρέλθει… Παρότι η «δημοκρατία» στο παρελθόν έπεσε θύμα λογοκρισίας από τον Σκάι, όταν μεταδόθηκε σε πρωινή εκπομπή του συγκεκριμένου σταθμού ψεύτικο (!!!) πρωτοσέλιδο της εφημερίδας μας. Γι’ αυτό το γεγονός δεν ειπώθηκε ούτε μία… συγγνώμη! Ας μην έχουν κοντή μνήμη οι ιθύνοντες του Σκάι.

Ο πανικός στο Φάληρο για τη σειρά που έχει πατώσει

Στο εξώδικό του ο Σκάι, μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχετε επιδοθεί μέσω της εφημερίδας “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ” και του ιστοτόπου www.dimokratianews.gr σε μία εντονότατη και συστηματική προσπάθεια δημοσίευσης και δημοσιοποίησης αναληθών ειδήσεων, προσβλητικών εικόνων και κακεντρεχών σχολίων, που αφορούν την εταιρία μας και στελέχη της, προφανώς με απώτερο σκοπό να πλήξετε την καλή φήμη και πίστη της εταιρείας μας, καθώς και τα πρόσωπα των συνεργατών και της διοίκησης.

Τα εν λόγω δημοσιεύματα, όπως πολύ καλώς γνωρίζετε, δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την πραγματικότητα και σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογούνται ούτε από την καλή πίστη ούτε βεβαίως από τον σκοπό της αντικειμενικής ενημέρωσης.

Ειδικότερα: Στις 23/4/2020 αναρτήσατε στον ιστότοπο www.dimokratianews.gr τo παρακάτω προσβλητικό και δυσφημιστικό άρθρο: “Ντροπή! Νέα τουρκική σειρά στον Σκάι με πρεμιέρα το… Πάσχα! Σάλος στα social media για την “ιατρική προπαγάνδα” του Ερντογάν.
Η Τουρκία προκαλεί συνεχώς στον Έβρο και στο Αιγαίο, ο Ερντογάν μας στέλνει λαθρομετανάστες με κορονοϊό μέσα σε βάρκες, βάζοντας σε κίνδυνο τους κατοίκους των ακριτικών νησιών που ήδη σηκώνουν δυσανάλογο βάρος από τις ροές προσφύγων, και ο… Σκάι φιλοξενεί ακόμη μία τουρκική σειρά στη συχνότητά του!” Στο άρθρο αυτό συγκεντρώνονται πλείστες όσες προσβλητικές, συκοφαντικές, δυσμενείς και δυσφημιστικές αναφορές στη διοίκηση και τους συντελεστές του Σκάι, διαδίδοντας ευθέως ότι ο Σκάι προάγει δήθεν τα τουρκικά συμφέροντα ή υποστηρίζει τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν, προτρέποντας, εμμέσως πλην σαφώς, τους τηλεθεατές να μην παρακολουθούν Σκάι.

2. Στις 26/4/2020 στην εφημερίδα “ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡATIA” στη σελίδα 20 και αντίστοιχα στον ιστότοπο www.dimokratianews.gr. δημοσιεύσατε το συκοφαντικό, δυσφημιστικό και όλως προσβλητικό άρθρο του Ραφαήλ Καλυβιώτη με τίτλο “Η δικτατορία των ειδικών και ποιους βολεύει”.

Στο άρθρο αναφέρεται ότι “Έχουμε συνηθίσει από τον σταθμό αυτό (σ.σ.: εννοεί τον Σκάι) να αποδομεί την Ιστορία, όπως τότε με το ντοκιμαντέρ για το 1821 χρησιμοποιώντας αμφισβητήσιμες, επιεικώς, πηγές… Στα χρόνια των Μνημονίων πάλι μας παρότρυνε εμμέσως θυμάμαι να μην κάνουμε καμία διαπραγμάτευση και είχε στηρίξει με πάθος τον ΓΑΠ… Στην περίοδο του κορονοϊού… τον Σκάι δεν τον ενδιαφέρει από ό,τι φαίνεται η πραγματική οικονομία. Τον ενδιαφέρει πρώτα να πάει καλά η υγεία μας γιατί έτσι λένε οι “ειδικοί”… Η δικτατορία των “ειδικών” μάλλον βολεύει αυτούς που έχουν ειδική ατζέντα…»

3. «Στις 30/4/2020 στην εφημερίδα “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ” στη σελίδα 27 και αντίστοιχα στον ιστότοπο www.dimokratianews.gr δημοσιεύσατε το συκοφαντικό, δυσφημιστικό και όλως προσβλητικό άρθρο με τίτλο “Πατώνει στον Σκάι ο Τούρκος γιατρός”.
Τα ως άνω δημοσιεύματα, πέρα από ψευδή, είναι όλως συκοφαντικά και δυσφημιστικά, αναφέρονται δε στην εταιρία μας, στη διοίκηση αυτής και τους εργαζομένους με άκρως προσβλητικό τρόπο, διαβάλλοντάς μας στο πανελλήνιο και στοχοποιώντας μας ως “τουρκικό” τηλεοπτικό σταθμό είτε ως σταθμό που προωθεί και υποστηρίζει τουρκικά συμφέροντα.

Η σύνταξη και δημοσίευση των άνω επίδικων άρθρων έχει προφανή και απροκάλυπτη στόχευση να προσβάλει και εν τέλει να αποδομήσει: α) τη δημόσια εικόνα του τηλεοπτικού σταθμού Σκάι και των έγκριτων δημοσιογράφων που εργάζονται σε αυτόν και β) την εμπιστοσύνη και το κύρος του τηλεοπτικού κοινού προς την ιδιοκτήτρια εταιρία του τηλεοπτικού σταθμού και τα πρόσωπα που σχετίζονται με τον Σκάι, διοίκηση και εργαζομένους. Όλα τα παραπάνω ισχυρίζεσθε και διαδίδετε εν γνώσει σας με απολύτως ψευδείς αόριστους και ατεκμηρίωτους υπαινιγμούς. Η συνεχής δε και επαναλαμβανόμενη προσβλητική σε βάρος μας συμπεριφορά καταδεικνύει πέρα από κάθε αμφιβολία την πρόθεση διαβολής και κατασυκοφάντησης, την επίμονη στοχοποίηση και την προσπάθεια απαξίωσης της εταιρίας μας, της διοίκησης και όσων εργάζονται σε αυτήν».

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα