Η 16χρονη Κοραλία Χατζηγιαννάκη έφτιαξε μάσκες με τη γαλανόλευκη για τους ήρωες της πρώτης γραμμής!

Μάσκες προστασίας με την ελληνική σημαία για τους ήρωες της πρώτης γραμμής, τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που δίνουν καθημερινά μάχη κατά του κορονοϊού στα νοσοκομεία αναφοράς της χώρας, μοιράζει η πρωτοβουλία «The Greek Mask Project» που άρχισε πριν από λίγο καιρό ένα κορίτσι μόλις 16 ετών, η Κοραλία Χατζηγιαννάκη.

Όπως λέει η ίδια στη «δημοκρατία», η ιδέα για το πρότζεκτ ήρθε όταν είδε στις ειδήσεις τις δύσκολες καταστάσεις που βιώνουν οι γιατροί και οι νοσηλευτές που παλεύουν με τον ιό. Ο απώτερος στόχος που κάνει την πρωτοβουλία να ξεχωρίζει από αντίστοιχες προσπάθειες είναι ότι δεν θέλει μόνο να εξασφαλίσει την προστασία τους, αλλά και να τονώσει την ψυχολογία και το ηθικό τους.

«Ήθελα να φτιάξω κάτι σαν τη φανέλα που φορούν οι Έλληνες αθλητές, όταν πηγαίνουν να αγωνιστούν» εξηγεί η 16χρονη. Μέχρι στιγμής, μέσω του πρότζεκτ έχουν παραδοθεί συνολικά 900 μάσκες σε τρία νοσοκομεία αναφοράς για τον Covid-19 στην Αττική και συγκεκριμένα στον Ευαγγελισμό, το Αττικόν και το «Σωτηρία». Σύντομα θα παραλάβει μάσκες και το τέταρτο νοσοκομείο αναφοράς για τον ιό στην Αττική, το Θριάσιο.

Οι αντιδράσεις των γιατρών και των νοσηλευτών όταν παραλαμβάνουν τις μάσκες με την ελληνική σημαία είναι ιδιαίτερα συγκινητικές. Χαρακτηριστικό είναι το μήνυμα που έλαβε η Κοραλία από έναν νοσηλευτή από τον Ευαγγελισμό, ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του. «Η ελληνική σημαία έκανε τη διαφορά. Αναπτερώθηκε το ηθικό μας και τόνισες όμορφα την εθνική μας ενότητα» της έγραψε χαρακτηριστικά.

Οι πρώτες μάσκες κατασκευάστηκαν με χρήματα της 16χρονης, ωστόσο πλέον η πρωτοβουλία υποστηρίζεται από τους πολίτες οι οποίοι συνεισφέρουν με μικρότερα ή μεγαλύτερα ποσά μέσω μιας διαδικτυακής πλατφόρμας συγκέντρωσης χρημάτων (fundraising).

Σε αυτή τη φάση του πρότζεκτ, εκτός από τα νοσοκομεία αναφοράς, δημιουργούνται μάσκες και για ιδιώτες. Οι παραγγελίες μπορούν να γίνουν μέσω των κοινωνικών δικτύων και τα χρήματα που συγκεντρώνονται δίνονται εξ ολοκλήρου στη συνέχιση της προσπάθειας, ώστε να κατασκευαστούν ακόμα περισσότερες μάσκες προστασίας.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα