«Στο σκαμνί» Μαρινάκης, Πίκουλας και πέντε μπράβοι

Διώκονται για παράνομη βία μετά την καταγγελία του δημοσιογράφου Π. Κουρτζίδη για απόπειρα απαγωγής του από το «Hilton»

Με κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος για παράνομη βία περαιώθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας η δικογραφία που είχε σχηματιστεί μετά τις καταγγελίες του δημοσιογράφου Πάρι Κουρτζίδη περί απόπειρας απαγωγής του από το ξενοδοχείο «Hilton».

Ως κεντρικό πρόσωπο στην υπόθεση κατηγορείται ο επιχειρηματίας Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος διώκεται ως ηθικός αυτουργός στην παράνομη βία που φέρεται ότι διέπραξαν πέντε μπράβοι του, με συνεργό ακόμη έναν δημοσιογράφο, εκδότη εφημερίδας.

Μετά την έρευνα που διενεργήθηκε από τον αρμόδιο εισαγγελέα, ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος πέντε ανδρών της ασφάλειας του Βαγγέλη Μαρινάκη για το αδίκημα της παράνομης βίας από κοινού και της συνέργειας σε αυτή σε βάρος του εκδότη της εφημερίδας «Αξία» Αντώνη Πίκουλα. Την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας στα παραπάνω αδικήματα αντιμετωπίζει ο επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλης Μαρινάκης έπειτα από τα στοιχεία που προέκυψαν, από τα οποία φέρεται ότι τον συνδέουν με όσα έγιναν σε βάρος του Πάρι Κουρτζίδη τον Μάρτιο του 2018.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες του δημοσιογράφου, το μεσημέρι της 15ης Μαρτίου 2018, κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τον εκδότη και φίλο του επιχειρηματία, στο ξενοδοχείο «Hilton», οι μπράβοι του Βαγγέλη Μαρινάκη τον πλησίασαν και τον απείλησαν με όπλο, επιχειρώντας να τον απαγάγουν. Σύμφωνα με την καταγγελία, οι άνδρες της ασφάλειας του εφοπλιστή διέταξαν τον Πάρι Κουρτζίδη να τους ακολουθήσει, προκειμένου να πάνε στον χώρο εργασίας του δημοσιογράφου για να αναρτήσει κείμενο επανόρθωσης για προηγούμενο δημοσίευμά του, ζητώντας συγγνώμη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο πλαίσιο της έρευνας έγινε άρση τηλεφωνικού απορρήτου, ενώ χρειάστηκε να υποβληθεί και αίτημα δικαστικής συνδρομής στη Βρετανία, ώστε να αρθεί και εκεί το απόρρητο επικοινωνιών, καθώς, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του Βαγγέλη Μαρινάκη με κάποιους από τους δράστες. Στο πλαίσιο της έρευνας κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις όλοι οι εμπλεκόμενοι, οι οποίοι, ωστόσο, αρνήθηκαν ότι εμπλέκονται σε όσα τους καταλογίζει ο δημοσιογράφος.

Από τα στοιχεία της έρευνας, πάντως, δεν φαίνεται να προέκυψαν ικανά στοιχεία για να θεμελιώσουν τη διάπραξη του αδικήματος της αρπαγής, παρά μόνο αυτού της παράνομης βίας, για το οποίο όλοι οι κατηγορούμενοι παραπέμπονται με απευθείας κλήση να δικαστούν από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα