Οικογενειακές καλοκαιρινές διακοπές

Το καλοκαίρι και οι διακοπές είναι άρρηκτα συνδεδεμένα στο μυαλό όλων μας. Ειδικά οι οικογένειες με παιδιά χρειάζονται λίγο χρόνο ξεκούρασης και χαλάρωσης από τη ρουτίνα και τα άγχη της καθημερινότητας. Ο κωρονοϊός όμως φέτος κάνει τις διακοπές που είχαμε σχεδιάσει να μοιάζουν ανέφικτες και η ανεμελιά του καλοκαιριού φαντάζει άπιαστο όνειρο. Πολλά καταλύματα δεν έχουν ανοίξει, οι κρατήσεις είναι προς το παρόν παγωμένες και κανείς δεν ξέρει πότε και εάν θα είναι σε θέση να προγραμματίσει το οτιδήποτε. Πώς λοιπόν θα κάνουμε το φετινό καλοκαίρι διασκεδαστικό για εμάς και τα παιδιά μας;

●    Παιδικές Κατασκηνώσεις

Εάν ανήκουμε στους πολυάσχολους γονείς που ακόμα και το καλοκαίρι θα μας βρει να εργαζόμαστε πυρετωδώς χωρίς ελεύθερο χρόνο να αφιερώσουμε στα παιδιά μας, τότε η κατασκήνωση αποτελεί μια πολύ καλή λύση, αφού το σίγουρο είναι πως οι μικροί μας φίλοι θα το κατ ευχαριστηθούν. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες ωστόσο, τίποτα δεν είναι σαφές για τη λειτουργία των κατασκηνώσεων. Το εάν θα ανοίξουν αλλά και το καθεστώς λειτουργίας τους θα ανακοινωθεί μέσα στις επόμενες ημέρες από το Υπουργείο Εργασίας στο οποίο και υπάγονται μετά από αντίστοιχες εισηγήσεις της Ειδικής Επιτροπής του Υπουργείου Υγείας. Το επιχείρημα πολλών είναι ότι στις κατασκηνώσεις οι αποστάσεις μηδενίζονται βρίσκει σαν απάντηση το αντεπιχείρημα πως είναι προτιμότερο για τα παιδιά να περάσουν κάποιες ημέρες ξεγνοιασιάς σε μια κατασκήνωση παρά με τον παππού και τη γιαγιά.

●    Διακοπές στο σπίτι

Οι εργασιακές υποχρεώσεις τώρα που επιστρέφουμε σιγά σιγά στην κανονικότητα βρίσκουν πολλούς από εμάς χωρίς χρόνο για διακοπές και με λίγη ή και καθόλου υπολειπόμενη άδεια. Έτσι ίσως χρειαστεί να περάσουμε τους καλοκαιρινούς μήνες στο σπίτι και να μην πάμε πουθενά. Αυτό δεν είναι κατ’ ανάγκη κάτι κακό αφού αν έχουμε όρεξη και φαντασία μπορούμε να μετατρέψουμε το σπίτι μας στην προσωπική μας παραλία ή το δικό μας μοναδικό κάμπινγκ.

●    Μοναχικές Διακοπές

Οι διακοπές κάπου μοναχικά όπου η οικογένειά μας θα περάσει στιγμές χαλάρωσης χωρίς ανησυχία και πάνω απ’ όλα με ασφάλεια είναι ακόμα μια επιλογή για το φετινό καλοκαίρι. Πώς όμως θα το πετύχουμε; Έχουμε πολλές επιλογές που εξαρτώνται φυσικά από το budget μας. Μια μικρή αναζήτηση στο διαδίκτυο θα μας εμφανίσει κάτι κατάλληλο για τα γούστα μας. Υπάρχουν μάλιστα και σελίδες που συγκεντρώνουν δραστηριότητες και προορισμούς αποκλειστικά για οικογένειες με παιδιά όπως το family guide zurich.

Μια πολύ καλή επιλογή μοναχικών οικογενειακών διακοπών αποτελεί το ελεύθερο κάμπινγκ ή οι διακοπές με ιστιοπλοϊκό. Μάλιστα η ενοικίαση ιστιοπλοϊκού όσο κι αν ακούγεται ως μια ακριβή επιλογή αν τα βάλουμε κάτω θα διαπιστώσουμε ότι μπορεί να μας εξοικονομήσει και κάποια χρήματα. Σε ένα ιστιοπλοϊκό όμως μπορούν να κοιμηθούν συνήθως από 6 έως και 10 άτομα ενώ διαθέτει κουζίνα και ψυγείο που σημαίνει πως εάν μαγειρεύετε μέσα δε θα χρειαστεί εκτός του κόστους ενοικίασης (κάποια οικονομικά ξεκινούν από 800 ευρώ την εβδομάδα) να κάνετε παραπάνω έξοδα από αυτά που θα κάνατε εάν μένατε στο σπίτι σας.

●    Διακοπές σε εξοχικό ή στο χωριό

Σε περίπτωση φυσικά που έχουμε εξωχικό ή ένα σπίτι στο χωριό, αυτό ενδείκνυται για οικονομικές οικογενειακές διακοπές. Τη φετινή χρονιά όμως θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να προφυλάξουμε τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας. Έτσι καλό είναι αν θέλουμε να τους επισκεφτούμε, να φροντίσουμε να αυτοπεριοριστούμε για ένα διάστημα πριν να αναχωρήσουμε ώστε να είμαστε σίγουροι ότι δεν νοσούμε. Εξυπακούεται επίσης ότι για το διάστημα που θα μείνουμε εκεί θα ήταν σκόπιμο να μην έχουμε πολλές επαφές και να τηρούμε όλους τους κανόνες υγιεινής καθώς και τις αποστάσεις.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα