Ο κορονοϊός στα Τάρταρα, η αγορά στην Εντατική

Δέκα κρούσματα και ένας νεκρός το τελευταίο 24ωρο! Θετικό μέλος του ΕΚΑΒ, μπήκαν 30 σε καραντίνα

Δέκα νέα κρούσματα και έναν μόνο νεκρό είχαμε χθες στη χώρα μας, σύμφωνα με τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα. Το γεγονός ότι η καμπύλη των κρουσμάτων και των νεκρών έχει γίνει σχεδόν… επίπεδη αυξάνει την ανυπομονησία μεγάλου τμήματος της αγοράς που εξακολουθεί να έχει λουκέτο, όπως τα ξενοδοχεία, η εστίαση και τα γυμναστήρια, τα οποία παραμένουν κλειστά χάνοντας καθημερινά εκατομμύρια ευρώ. Δεν είναι λίγοι, μάλιστα, αυτοί που εκφράζουν την αγωνία τους, υποστηρίζοντας ότι «χάνονται τζάμπα δουλειές»!

Ο νέος καταγεγραμμένος θάνατος ανεβάζει τη μακάβρια λίστα με τους νεκρούς στη χώρα από τον Covid-19 στους 166. Από τα θύματα του ιού, μόνο 48 ήταν γυναίκες (28,9%) και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων ήταν τα 75 έτη και το 94% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή και ηλικία 70 ετών και άνω.

Χθες ανακοινώθηκαν δέκα νέα κρούσματα του κορονοϊού SARS-CoV-2, με τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων να φτάνει τα 2.850, εκ των οποίων το 55,2% αφορά άνδρες. Από αυτά, 617 (21,6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.476 (51,8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ακόμη, 96 ασθενείς έχουν πάρει εξιτήριο από τις ΜΕΘ, ενώ παραμένουν διασωληνωμένοι άλλοι 22 ασθενείς, η διάμεση ηλικία των οποίων είναι τα 72 έτη. Από αυτούς, οκτώ είναι γυναίκες (36,4%) και οι υπόλοιποι άνδρες, ενώ το 95,5% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Αργά χθες το βράδυ σήμανε συναγερμός στα κεντρικά του ΕΚΑΒ, καθώς μέλος του πληρώματος του κέντρου βρέθηκε θετικό στον Covid-19. Ο ΕΟΔΥ ιχνηλάτησε τις επαφές τους και αποφάσισε να βάλει σε κατ’ οίκον περιορισμό 30 άτομα από το προσωπικό του ΕΚΑΒ.

Αδειάζουν τα νοσοκομεία αναφοράς

Αδειασαν τα νοσοκομεία αναφοράς για τον Covid-19, καθώς η πανδημία φθίνει στην Ελλάδα, όπως δείχνουν τα στοιχεία! Την ίδια ώρα, όμως, οι ασθενείς φοβούνται να επισκεφτούν τα δημόσια θεραπευτήρια εξαιτίας του φονικού ιού, όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) Μιχάλης Γιαννάκος, ο οποίος ωστόσο εκτιμά ότι το επόμενο διάστημα αναμένεται μεγάλη αύξηση στις εισαγωγές, καθώς έχει χειροτερέψει η πορεία της υγείας πολλών χρόνιων πασχόντων.

Ειδικότερα τα έκτακτα περιστατικά στα ΤΕΠ έχουν μειωθεί έως και 60% με 70%, ενώ οι νοσηλευόμενοι ασθενείς είναι ελάχιστοι συγκριτικά με το διάστημα πριν από την πανδημία. Ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί σήμερα στο ΕΣΥ είναι η λίστα που δημοσιοποίησε η ΠΟΕΔΗΝ, στην οποία φαίνεται η σημαντική επίδραση που είχε η έξαρση του κορονοϊού στη λειτουργία των νοσοκομείων.

Συγκεκριμένα, πριν από την κρίση, στο Νοσοκομείο Αττικόν νοσηλεύονταν κατά μέσο όρο 750 ασθενείς με 120 ράντζα και τώρα νοσηλεύονται μόνο 250 ασθενείς, συμπεριλαμβανομένων των ασθενών με Covid-19! Στο ΑΧΕΠΑ νοσηλεύονταν 600 ασθενείς και τώρα νοσηλεύονται 250 ασθενείς, μαζί με αυτούς με κορονοϊό. Στο Θριάσιο πριν από την πανδημία νοσηλεύονταν 300 ασθενείς και τώρα νοσηλεύονται 150. Στο «Γεώργιος Γεννηματάς» στην Αθήνα νοσηλεύονταν 650 ασθενείς και σήμερα είναι 270. Στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης νοσηλεύονταν 500 ασθενείς και τώρα μόλις 100. Στον «Ερυθρό Σταυρό» νοσηλεύονταν 520 ασθενείς και τώρα 200. Στο «Ιπποκράτειο» Θεσσαλονίκης, νοσηλεύονταν 650 ασθενείς και σήμερα είναι 350.

Όσον αφορά τους υγειονομικούς που έχουν νοσήσει από Covid-19, σύμφωνα με τα χθεσινά στοιχεία είναι 146. Οι δέκα νοσηλεύονται και από αυτούς οι έξι έχουν εκδηλώσει σοβαρή πνευμονία.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα