Βεβήλωσαν μνημείο της Γενοκτονίας των Ποντίων

Στο στόχαστρο βανδάλων βρέθηκε το μνημείο Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού στην Αρνισσα της Πέλλας και μάλιστα ανήμερα της ημέρας μνήμης των 353.000 νεκρών της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Μπροστά από το μνημείο, οι άγνωστοι έγραψαν με σπρέι συνθήματα που είχαν άμεση σχέση με τον φασισμό. Χαρακτήρισαν τον Κεμάλ Ατατούρκ, τον Χίτλερ, τον Μουσολίνι και τον Μεταξά φασίστες, γράφοντας στο τέλος «ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΊΣΤΕΣ».

Ο Σύλλογος των Ποντίων Αρνισσας «Οι Αργοναύτες» με ανακοίνωσή του καταδικάζει την πράξη αυτή, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα το γεγονός να μην σχετίζεται με όλα όσα έχουν συμβεί στην περιοχή και αφορούσαν στην εγκατάσταση λαθρομεταναστών.

«Η βεβήλωση αυτή προσβάλλει τον Ελληνισμό, τη μνήμη των θυμάτων που έχασαν τη ζωή τους και όλους εμάς, τους απογόνους των διασωθέντων. Επιπλέον, επειδή τα μνημεία αποτελούν υπενθύμιση του Ελληνικού πολιτισμού, της Ελληνικής Ιστορίας και μάλιστα ενός τραγικού της μέρους όπως αποτελεί η Γενοκτονία, ο βανδαλισμός αποκτά μεγαλύτερες και ευρύτερες διαστάσεις. Ως Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, ως Ελληνίδες και ως Ελληνες εκφράζουμε τη λύπη μας για το απαράδεκτο περιστατικό, ανάρμοστο και βέβηλο, που αφορά μνημείο Γενοκτονίας και χώρο έκφρασης ιστορικών και ηθικών αξιών» γράφει ο Σύλλογος Ποντίων Αρνισσας στην ανακοίνωση.

Τέλος, ο σύλλογος ζητά από τις αρμόδιες Αρχές να προβούν στις σχετικές ενέργειες αναζήτησης των υπευθύνων.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα