Στα θρανία (πάλι) από την 1η Ιουνίου οι μαθητές δημοτικών και νηπιαγωγείων

Στα θρανία επιστρέφουν την ερχόμενη Δευτέρα 1η Ιουνίου και οι μαθητές των δημοτικών και νηπιαγωγείων, όπως ανακοίνωσε χθες μέσω διαδικτύου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Είχε προηγηθεί νωρίτερα χθες η συνεδρίαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, προκειμένου να δώσει την τελική εισήγησή της στον πρωθυπουργό ώστε να ανακοινώσει την απόφασή του.

«Κατόπιν ομόφωνης θετικής εισήγησης της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες, ανακοινώνεται ότι θα επαναλειτουργήσουν τη Δευτέρα 1η Ιουνίου 2020 οι εκπαιδευτικές δομές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία), οι εκπαιδευτικές μονάδες ειδικής αγωγής όλων των βαθμίδων, καθώς και οι παιδικοί και βρεφικοί σταθμοί» αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο κ. Πέτσας.

Λεπτομέρειες για τον τρόπο λειτουργίας των δημοτικών και νηπιαγωγείων αναμένονται σήμερα το μεσημέρι από τους υπουργούς Παιδείας και Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως και Τάκη Θεοδωρικάκο.

Ο λοιμωξιολόγος και διευθυντής Υγειονομικού Πολεμικής Αεροπορίας, υποπτέραρχος Δημήτρης Χατζηγεωργίου είχε προαναγγείλει το άνοιγμα των δημοτικών κατά τη χθεσινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας.

«Είναι μικρός ο αριθμός των παιδιών που νοσούν παγκοσμίως και οι επιπτώσεις του ιού σε αυτές τις ηλικίες είναι πολύ μικρές» είχε πει ο κ. Χατζηγεωργίου, προσθέτοντας ότι ο ρόλος των παιδιών στη μετάδοση του ιού είναι χαμηλός. Έτσι, οι μικροί μαθητές θα επιστρέψουν και πάλι στα θρανία μετά τις 10 Μαρτίου οπότε έκλεισαν τα σχολεία.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα