Ο Σωτήρης Τσιόδρας κήρυξε (ατύπως) το τέλος της πανδημίας!

«Αντίο» με συγκίνηση και ποίημα του Ελύτη που αμφισβητείται

Εμφανώς συγκινημένος, o καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε στη χθεσινή τηλεοπτική ενημέρωση ότι ήταν το τελευταίο «ραντεβού στις 6 μ.μ.» που είχε με τους Ελληνες τις τελευταίες 72 ημέρες. Κηρύσσοντας έτσι, ανεπίσημα, το τέλος της πανδημίας στη χώρα… Μάλιστα, έκλεισε την τελευταία παρουσία του με ένα ποίημα, με τίτλο «Στην απλότητα βρίσκεται η ευτυχία», που αποδίδεται στον Οδυσσέα Ελύτη. Ωστόσο, το συγκεκριμένο ποίημα αμφισβητείται αν είναι του Ελύτη, καθώς δεν εμπεριέχεται σε κάποια από τις συλλογές του και κάποιοι το χαρακτηρίζουν fake.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, αφού πρώτα αναφέρθηκε εκτενώς στα όσα κατάφερε η Ελλάδα, υπογράμμισε πως πλέον «δεν χρειάζεται αυτή η τακτική ενημέρωση». Ο κ. Τσιόδρας, φορτισμένος, ανακοίνωσε ότι επιστρέφει στα καθήκοντά του, στους φοιτητές και τους ασθενείς του, και διευκρίνισε ότι η ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας θα γίνεται στο εξής με γραπτή ανακοίνωση καθημερινά έως τις 31 Μαΐου και στη συνέχεια μία φορά την εβδομάδα, όπως γίνεται με τη γρίπη.

Ο καθηγητής ανέφερε ότι έως σήμερα έχουμε 173 θανάτους. Αν δεν είχαν ληφθεί τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα, με 10% περιορισμό των μετακινήσεων, ο αριθμός των θανάτων θα ήταν 13.685, σύμφωνα με το καλύτερο δυνατό σενάριο! Αν ο περιορισμός των μετακινήσεων ήταν της τάξης του 20%, τότε θα θρηνούσαμε περίπου 7.015 θανάτους. Αυτά τα στοιχεία, είπε, είναι η καλύτερη απάντηση στους επικριτές του.

«Κάποιοι μίλησαν για αντιφάσεις, χωρίς να παρακολουθούν τις διεθνείς επιστημονικές εξελίξεις, χωρίς να γνωρίζουν τα πραγματικά δεδομένα, χωρίς να χρησιμοποιήσουν επιστημονικά επιχειρήματα. Προσπάθησα να μην εμπλακώ σε τέτοιον διάλογο. Δεν ήθελα να δώσω αφορμές για αναπαραγωγή του μη επιστημονικού λόγου. Σε μοναδικές στιγμές της ιστορίας, ίσως στη δυσκολότερη στιγμή μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, πολύ εύκολα μπόρεσαν και αναμείχθηκαν το ψέμα με την αλήθεια, για να αναπαραχθεί το ψέμα ως αλήθεια, το παρανοϊκό να παρουσιαστεί ως λογικό. Τέτοιες συμπεριφορές δεν βοήθησαν ούτε βοηθούν» κατέληξε.

Το δικό του «αντίο» είπε συγκινημένος και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. «Ελπίζουμε ότι δεν θα υπάρξει ποτέ ξανά αυτή η ανάγκη» ανέφερε. Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν ένας θάνατος, ο οποίος ανεβάζει τον συνολικό αριθμό των νεκρών σε 173, και δέκα νέα κρούσματα, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό σε 2.892, ενώ στις ΜΕΘ παραμένουν 18 ασθενείς.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα