Χθεσινή εξέλιξη: Θα επιτρέπεται διπλάσιος αριθμός πιστών στους ναούς από αυτό το Σάββατο

Ελαστικότερα θα είναι τα μέτρα που θα ισχύουν από τις 6 Ιουνίου στις εκκλησίες και στα μοναστήρια, ωστόσο θα διατηρηθεί η… πόρτα για να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπέγραψαν οι υπουργοί Παιδείας και Υγείας, θα επιτρέπεται η τέλεση μυστηρίων και λοιπών τελετουργιών, ωστόσο θα ισχύουν οι περιορισμοί μεταξύ των πιστών, οι οποίοι θα πρέπει να έχουν απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ τους, ενώ η αναλογία για κάθε λατρευτικό χώρο θα είναι ένα άτομο ανά 5 τ.μ., από 10 τ.μ. που είναι σήμερα.

Τα μέτρα θα τηρούνται με ευθύνη των ιερωμένων, ενώ στην ΚΥΑ αναφέρεται ότι οι απαγορεύσεις επισκέψεων και όλα τα αναγκαία προληπτικά μέτρα για τις μονές του Αγίου Όρους αποφασίζονται από τον διοικητή του Αγίου Όρους, κατόπιν προηγούμενης ενημέρωσης της Ιεράς Κοινότητας. Με την απόφαση του διοικητή ορίζεται ο αριθμός των επισκεπτών στις μονές και εκείνος είναι που εποπτεύει ότι τηρούνται όσα προβλέπονται στην ΚΥΑ. Τα μέτρα που ορίζονται από την ΚΥΑ ισχύουν για τους λατρευτικούς χώρους όλων των αναγνωρισμένων θρησκειών και δογμάτων που υπάρχουν στη χώρα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα