Παρασκευή, 23 Ιουλίου 2021

Απάντηση με μηνύσεις στον φασισμό των Hoaxes

Έβγαλαν «fake news» την είδηση για το γερμανικό έγγραφο-βόμβα που αμφισβητεί τα μέτρα της καραντίνας

Οι λογοκριτές του διαδικτύου και οι ανειδίκευτες «αυθεντίες» της ιστοσελίδας Ellinika Hoaxes, που έχουν οριστεί από το facebook «ελεγκτές των ειδήσεων», στράφηκαν ακόμη μία φορά εναντίον της εφημερίδας μας.

Πριν από λίγο καιρό τα Ellinika Hoaxes… αποφάνθηκαν ότι οι επώνυμες απόψεις ειδικών επιστημόνων που παρουσίασε η «δημοκρατία» για το θέμα της τεχνολογίας 5G ήταν ψευδείς! Άνθρωποι που δεν έχουν ούτε ίχνος από την κατάρτιση και τις επιστημονικές περγαμηνές των επιστημόνων, τις απόψεις των οποίων δημοσιοποίησε η «δημοκρατία», αποφάσισαν ότι οι ειδικοί ψεύδονται κι εμείς μεταδίδουμε ψευδείς ειδήσεις!

Τώρα, η προσπάθεια σπίλωσης της εφημερίδας μας συνεχίζεται με την ανάρτηση της ταμπέλας «fake news» στην απόλυτα έγκυρη και επιβεβαιωμένη είδηση που δημοσιεύτηκε ως βασικό πρωτοσέλιδο θέμα στη «δημοκρατία» (την 1η Ιουνίου) και αφορά τη διαρροή εγγράφου από το υπουργείο Εσωτερικών της Γερμανίας, στο οποίο επισημαινόταν ότι ο κίνδυνος από τον νέο κορονοϊό «υπερεκτιμήθηκε και ελήφθησαν λανθασμένα μέτρα αντιμετώπισης». Τα Ellinika Hoaxes με τη «δημοκρατία» ακολουθούν την ακόλουθη πρακτική: παίζουν με τις λέξεις. Προσπαθούν να βρουν έστω μία φράση, μία λέξη στο κείμενο, η οποία μπορεί να επιδέχεται δεύτερης ερμηνείας, και χαρακτηρίζουν το σύνολο του δημοσιεύματος ψευδές!

Κατασυκοφάντηση

Στην περίπτωση του δημοσιεύματος σχετικά με το γερμανικό ΥΠΕΣ και τον κορονοϊό, τα Ellinika Hoaxes προέβησαν ξανά στην κατασυκοφάντηση της εφημερίδας μας με τον χαρακτηρισμό fake news, διότι το έγγραφο που διέρρευσε είναι προσωπικό έργο υπαλλήλου του υπουργείου Εσωτερικών της Γερμανίας, που το συνέθεσε και το κυκλοφόρησε χωρίς να έχει εξουσιοδότηση από την υπηρεσία του…

Λες και μια εφημερίδα οφείλει να σιωπά και να μην αποκαλύπτει τέτοιας σημασίας είδηση, αν περιέρχονται σε γνώση της έγγραφα του γερμανικού Δημοσίου, που υπάρχουν μεν, αλλά δεν τα έχει εγκρίνει η… υπηρεσία. Από την πρώτη κιόλας στιγμή είχαμε αναλύσει το θέμα σε όλες τις διαστάσεις του (ότι το υπουργείο υποστήριξε πως πρόκειται για προσωπικές απόψεις και ο υπάλληλος απολύθηκε κ.ά.).

Η «δημοκρατία» δεν χρειάζεται εγκριτική σφραγίδα για να δημοσιοποιήσει εσωτερικά έγγραφα οποιουδήποτε κράτους έρχονται στο φως. Είμαστε δημοσιογράφοι, όχι μισθωτοί υπηρεσιών, ντόπιων και ξένων. Το χρέος μας είναι στην αλήθεια, στην πατρίδα και στους αναγνώστες μας. Για να υπερασπίσουμε, λοιπόν, και το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά μας στη δημοσίευση και την αξιοπιστία μας θα καταφύγουμε στη Δικαιοσύνη.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ