Υπήρξαν τελικά και καλές ειδήσεις εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού

Ολη αυτή τη περίοδο που βομβαρδιζόμασταν συνεχώς από άσχημα νέα λόγω του κορωνοϊού, κινδυνέψαμε να πιστέψουμε ότι τίποτα καλό δεν γίνεται στον κόσμο.

Οι άνθρωποι ωστόσο πάντα χρειάζονται να ακούσουν και κάτι θετικό, να νιώσουν όμορφα και να χαμογελάσουν.

Ας δούμε λοιπόν μερικές πρόσφατες ειδήσεις που ελπίζουμε ότι θα σας δημιουργήσουν όμορφα συναισθήματα.

Καθαρισμός της ατμόσφαιρας

Και ξαφνικά κάποια στιγμή τα πάντα σώπασαν! Άδειασαν οι δρόμοι και δεν κινόντουσαν ούτε άνθρωποι, ούτε οχήματα. Επικράτησε η ησυχία, η ηρεμία και άγρια ζώα από τα γύρω βουνά έκαναν την εμφάνισή τους στους δρόμους. Το καυσαέριο των μεγαλουπόλεων εξαφανίστηκε, και εμφανίστηκε ό,τι ήταν κρυμμένο πίσω από αυτό.

Το ίδιο συνέβη και στην Ινδία, όπου ένα δις Ινδοί κλείστηκαν στα σπίτια τους και ξαφνικά εμφανίστηκαν τα Ιμαλάια για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες.

Κάτι παρόμοιο έγινε και στη Βενετία. Οι τουρίστες εξαφανίστηκαν και οι γόνδολες δεν κυκλοφορούσαν, με αποτέλεσμα τα νερά να καθαρίσουν και να εμφανιστούν μικρά ψαράκια και κύκνοι στα κανάλια της πόλης.

30 εκατομμύρια για μία βόλτα στον κήπο

Ούτε στα πιο τρελά του όνειρα δεν περίμενε ο Βρετανός Λοχαγός Τομ Μουρ, ένας 99χρονος βετεράνος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, την απήχηση που θα είχε η φιλανθρωπική του προσπάθεια.

Θα έκανε τον γύρο του κήπου του εκατό φορές και σαν αντάλλαγμα ζητούσε χίλιες λίρες, τις οποίες θα παρέδιδε στο αγγλικό σύστημα υγείας για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Χωρίς να το περιμένει, έγινε αμέσως αγαπητός σε όλη τη χώρα με τις δωρεές να πέφτουν βροχή. Λίγο καιρό μετά τα 100ά του γενέθλια το ποσό που είχε συγκεντρώσει ήταν τριάντα εκατομμύρια λίρες, σχεδόν δηλαδή 34 εκατομμύρια ευρώ!

Τι επεφύλασσε η ζωή για αυτόν τον άνθρωπο! Στα εκατό του χρόνια και ενώ ήθελε να γιορτάσει τα γενέθλιά του με 100 άτομα, τα γιόρτασε τελικά με όλη τη χώρα στο πλευρό του. Μάλιστα, τιμήθηκε και από τη βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία του έδωσε τον βαθμό του συνταγματάρχη.

Έγινε τόσο αγαπητός που του ζητήθηκε να ηχογραφήσει το You’ll Never Walk Alone, ανεβαίνοντας κατευθείαν στο νούμερο ένα των τσαρτς.

Αύξηση του κινήματος του εθελοντισμού

Εθελοντισμός, όχι μόνο από τους απλούς ανθρώπους αλλά ακόμα και από μέλη βασιλικών οικογενειών.

Η πριγκίπισσα Σοφία της Σουηδίας άφησε τους τίτλους και τα αξιώματα για λίγο στην άκρη, εκπαιδεύτηκε ως βοηθός υγείας και πλέον βοηθά στην κουζίνα και την απολύμανση των νοσοκομείων.

Κάτι που ίσως θα έπρεπε να παραδειγματίσει και περισσότερους αξιωματούχους και πολιτικούς στο να γίνουν εθελοντές, να βοηθήσουν ουσιαστικά και να μη μένουν μόνο στα εύκολα και μεγάλα λόγια.

Οι διάσημοι βοηθούν τους μαθητές

Κάτι παρόμοιο με τη δική μας ΕΡΤ, η οποία μετέδιδε τηλεοπτικά μαθήματα από εκπαιδευτικούς του δημοτικού, έκανε και το BBC στην Αγγλία.

Όμως εκτός από τους 200 εκπαιδευτικούς που κάνουν μάθημα στα παιδιά, μαθήματα παρέδωσαν και αρκετοί διάσημοι, όπως ο σερ Ντέιβιντ Ατένμπορο ο οποίος φέρνει τους μαθητές σε επαφή με το περιβάλλον, ο ποδοσφαιριστής Σέρτζιο Αγκουέρο που τους μαθαίνει να μετράνε στα Ισπανικά και η τραγουδίστρια Μαμπέλ που τους μιλά για τη μουσική.

Ψυχολογική υποστήριξη

Το πρώτο που σκέφτεται κανείς όταν ακούει για τον κορωνοϊό είναι η σωματική του υγεία και σωστά κάνει καθώς αυτή είναι που επηρεάζεται άμεσα. Έμμεσα όμως επηρεάζεται και η ψυχική υγεία των ανθρώπων, τόσο των νοσούντων όσο και των υπολοίπων.

Για αυτό τον λόγο σε πολλές περιοχές του κόσμου, μεταξύ των οποίων και στην Ελλάδα, παρέχεται πλέον δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη σε όποιον την χρειαστεί με ένα μόνο τηλεφώνημα. Στη χώρα μας ο αριθμός που μπορούμε να καλέσουμε δωρεάν είναι το 10306.

Οι ειδικοί παρέχουν την υποστήριξή τους σε μία πληθώρα ζητημάτων όπως το άγχος, η αϋπνία, προβλήματα συμπεριφοράς όπως για παράδειγμα ο εθισμός στον τζόγο, η αγοραφοβία και άλλα.

Αλληλοβοήθεια

Ένας από τους φόβους για την επόμενη μέρα μετά τον κορωνοϊό είναι οι άνθρωποι και τα κράτη να αποκτήσουν μία συμπεριφορά απομόνωσης, με κλειστά σπίτια και σύνορα.

Ευτυχώς ωστόσο υπάρχουν ακόμη αλληλέγγυοι άνθρωποι που συνεχίζουν να βοηθούν τους συνανθρώπους τους που έχουν ανάγκη. Πολλοί ήταν αυτοί που ψώνιζαν, έφτιαχναν φαγητό και περιποιούνταν ανήμπορους ηλικιωμένους.

Είναι πολύ όμορφο να βλέπει κανείς τέτοιες ενέργειες αυτή τη δύσκολη περίοδο. Η αλληλεγγύη και η αλληλοβοήθεια αποτελούν σημαντικό κομμάτι της ανθρωπιάς, ειδικά στις δύσκολες μέρες της πανδημίας.

Μακάρι μέσα από όλη αυτή η δοκιμασία που περνάμε να βγούμε καλύτεροι άνθρωποι.

{{-PCOUNT-}}24{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα