24ωρη απεργία σήμερα από τους καθηγητές

Αμέσως μετά το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος οι καθηγητές Μέσης Εκπαίδευσης προχωρούν σήμερα σε εικοσιτετράωρη απεργία, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί αύριο.

Ταυτόχρονα αποφασίστηκε η διεξαγωγή συλλαλητηρίου στα Προπύλαια σήμερα, στη 1 το μεσημέρι, ενώ οι εκπαιδευτικοί έχουν προγραμματίσει ξανά συλλαλητήριο και συναυλία έξω από τη Βουλή και για την Τετάρτη, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου.

Η γενική συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ κατηγορεί το υπουργείο Παιδείας ότι απέτυχε να προστατέψει τα προσωπικά δεδομένα των εκπαιδευτικών κατά την εφαρμογή της τηλεκπαίδευσης λόγω της καραντίνας. Οι καθηγητές ζητούν να αποσυρθεί και να μην ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο, να καταργηθεί η τροπολογία αναφορικά με τη ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος με κάμερες, να αυξηθεί η χρηματοδότηση της δημόσιας εκπαίδευσης από τον Κρατικό Προϋπολογισμό και, τέλος, να ληφθούν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα