Η αρρωστημένη ζήλια 35χρονης πίσω από την επίθεση με βιτριόλι

Τρεις εβδομάδες μετά την αρρωστημένη επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της 34χρονης Ιωάννας Π. οι αστυνομικοί της Ασφάλειας προσήγαγαν μια εξίσου εντυπωσιακή 35χρονη από το ευρύτερο περιβάλλον της άτυχης κοπέλας, η οποία θεωρείται βασική ύποπτη καθώς είχε εμμονή μαζί της επειδή πίστευε ότι διεκδικούσε τον δικηγόρο σύντροφό της και αποφάσισε να την «τιμωρήσει» λιώνοντας κυριολεκτικά το όμορφο πρόσωπό της!

  • Από τη
    Νάντια Αλεξίου

Η πανέμορφη γυναίκα «οχιά» αρνήθηκε πεισματικά κάθε σχέση με την επίθεση η οποία προκάλεσε εκτεταμένα εγκαύματα στο πρόσωπο και το σώμα της 34χρονης. Ωστόσο, τα στοιχεία που συνέλεξαν οι αστυνομικοί είναι συντριπτικά, καθώς βρέθηκαν στο σπίτι της η τηλεκάρτα με την οποία κάλεσε από το καρτοτηλέφωνο της οδού Ακαδημίας την εταιρία ραδιοταξί, ζητώντας να την περιμένει την ημέρα της επίθεσης ένα ταξί σε μικρή απόσταση από το σημείο, αλλά και η μελαχρινή περούκα και η καπαρντίνα που φορούσε και είχε περιγράψει ο αυτοκινητιστής που την παρέλαβε. Παράλληλα, ο σωματότυπός της είχε αποτυπωθεί στα πλάνα από τις κάμερες, ενώ και η φωνή της έχει καταγραφεί στην κλήση που πραγματοποίησε στην εταιρία ραδιοταξί.

Η 35χρονη Εφη Κ. κατάγεται από το χωριό Σταθάς του Δήμου Αμφιλοχίας και διατηρούσε επί χρόνια φιλικές αλλά και εργασιακές σχέσεις με την Ιωάννα. Οπως προέκυψε, είχε σχέση με νεαρό δικηγόρο, ο οποίος διατηρεί γραφείο στο Κολωνάκι, και εργαζόταν ως ιδιωτική υπάλληλος στο συμβολαιογραφείο του, το οποίο στεγάζεται στην Αγία Ελεούσα της Καλλιθέας, πολύ κοντά στην πολυκατοικία όπου βρίσκονται τα γραφεία της ασφαλιστικής εταιρίας στην οποία εργάζεται η 34χρονη. Μάλιστα, οι δύο αντίζηλες είχαν και επαγγελματική συνεργασία, γεγονός που εξηγεί πώς η δράστρια γνώριζε τους χώρους στο σημείο όπου έστησε την ενέδρα και πώς να αποφύγει τις κάμερες.

Κίνητρο της επίθεσης ήταν ότι η Εφη Κ. θεωρούσε πως η Ιωάννα εισέβαλε ως τρίτο πρόσωπο στη σχέση της, με αποτέλεσμα να χωρίσει με τον δικηγόρο ύστερα από έντονους καβγάδες λόγω της ζήλιας της! Μάλιστα, το μόνο αποδεικτικό στοιχείο που υπήρχε για να δικαιολογεί τη ζήλια της 35χρονης απέναντι στην Ιωάννα είναι ένα αίτημα φιλίας στο facebook που είχε στείλει στην άτυχη 34χρονη ο δικηγόρος.

Το μένος της εναντίον της 34χρονης κράτησε μήνες και στο διάστημα αυτό φαίνεται ότι προετοίμαζε την εκδίκησή της με τον πιο παράλογο και ακραίο τρόπο.

Ο πρώην σύντροφος της 35χρονης κλήθηκε στην Ασφάλεια Αθηνών, ωστόσο διέψευσε τους ισχυρισμούς της ότι διατηρούσε σχέση με την Ιωάννα, επισήμανε ότι η Eφη Κ. τη θεωρούσε εσφαλμένα εμπόδιο στο να εξελιχθεί σοβαρά η σχέση τους και πρόσθεσε ότι αναγκάστηκε να τη διακόψει μετά τις αλλεπάλληλες σκηνές ζηλοτυπίας εκ μέρους της.

Υπενθυμίζεται ότι η Ιωάννα, η οποία παραμένει για νοσηλεία στο Τμήμα Εγκαυμάτων του Θριάσιου Νοσοκομείου, δεν ήταν σε θέση να προσδιορίσει στους αστυνομικούς κάποιο πρόσωπο από τον κοινωνικό της περίγυρο ή το επαγγελματικό της περιβάλλον που θα είχε λόγους να της κάνει τόσο μεγάλο κακό.

Για τις ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση ενημερώθηκε ο δικηγόρος της 34χρονης Ιωάννας, ο οποίος δήλωσε:

«Αν ευσταθούν οι πληροφορίες, επιβεβαιώνομαι, καθώς από την πρώτη στιγμή είχα πει ότι η Ιωάννα δεν γνώριζε τη δράστιδα, δεν είχε με κανέναν προβλήματα και είχα αναφέρει ότι μπορεί να πρόκειται για μια δράστιδα που χωρίς αντικειμενικό έρεισμα είχε ενδεχομένως εμμονή με την Ιωάννα».

Τα λάθη και η μαρτυρία του ταξιτζή που οδήγησαν στα ίχνη της

Από την πρώτη στιγμή οι αστυνομικοί είχαν τη βεβαιότητα ότι η δράστιδα είχε προμελετήσει και σχεδιάσει την επίθεση σε βάρος της 34χρονης Ιωάννας, το πρωί της 20ής Μαΐου.

Ωστόσο, τέλειο έγκλημα δεν υπάρχει και τα λάθη της 35χρονης Εφης Κ., σε συνδυασμό με την παρατηρητικότητα του επαγγελματία αυτοκινητιστή ο οποίος τη μετέφερε μετά την επίθεση, οδήγησαν στην προσαγωγή της ως ύποπτης στην Ασφάλεια Αθηνών το πρωί της Πέμπτης.

Ο οδηγός του ταξί ανέφερε στην κατάθεσή του ότι η περιγραφή της Ιωάννας για τη γυναίκα που την «έλουσε» με βιτριόλι προσομοίαζε με την επιβάτιδα που είχε παραλάβει μετά την επίθεση από την περιοχή της Αγίας Ελεούσας. Οπως ανέφερε, φορούσε χειρουργική μάσκα, μαύρα γυαλιά ηλίου, γάντια και μπλούζα με μακρύ μανίκι, ενώ εξέφρασε την υπόνοια ότι φορούσε περούκα.

Σύμφωνα με τα αρχεία της εταιρίας, η δράστιδα κάλεσε από υπαίθριο τηλεφωνικό θάλαμο στην οδό Ακαδημίας το βράδυ της Δευτέρας 18 Μαΐου, δύο ημέρες πριν από την επίθεση, και ζήτησε προγραμματισμένα ραντεβού με ραδιοταξί για να τη μεταφέρει την επόμενη και τη μεθεπόμενη μέρα από την Καλλιθέα στο Μετς και στη λεωφόρο Συγγρού.

Η Εφη Κ. δεν ανήκε αρχικά στον κύκλο υπόπτων που ερευνούσαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Καλλιθέας ούτε στα πρόσωπα του στενού οικογενειακού, φιλικού και ευρύτερου κοινωνικού περιβάλλοντος της Ιωάννας. Ωστόσο, από τις άρσεις του απορρήτου μέσω των εταιριών κινητής τηλεφωνίας εξετάστηκαν οι κλήσεις και το στίγμα κινητών τηλεφώνων τα οποία εξέπεμπαν σήμα τις συγκεκριμένες ώρες και ημέρες στις περιοχές της έρευνας και «έδειξαν» την 35χρονη.

Επειτα, διαπιστώθηκαν η κοινή καταγωγή της με το θύμα, ότι ήταν γνωστές από την Αμφιλοχία και φίλες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το γεγονός ότι και στις δύο άρεσαν η πολυτελής ζωή με ταξίδια στο εξωτερικό και οι φωτογραφίσεις με πανάκριβα αυτοκίνητα, αλλά και ότι συναντιόνταν για επαγγελματικούς λόγους στα γραφεία της ασφαλιστικής εταιρίας όπου δούλευε η Ιωάννα.

Ομως, ιδιαίτερα επιβαρυντικό για την 35χρονη ήταν ότι το κινητό της έκλεισε λίγα λεπτά πριν από την επίθεση στην Καλλιθέα. Από το δικηγορικό γραφείο στο οποίο εργάζεται η Εφη Κ. κατέθεσαν ότι την ημέρα της επίθεσης είχε ενημερώσει πως θα καθυστερούσε για κάποιο προσωπικό ζήτημα, ενώ τις προηγούμενες δύο ημέρες βρισκόταν εκτός γραφείου σε εξωτερικές δουλειές.

Διώκεται για κακούργημα, αρνείται τα πάντα

Αργά χθες το απόγευμα η 35χρονη οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα, ο οποίος της άσκησε δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση (σ.σ. κακούργημα), καθώς και για απείθεια, κατηγορία για την οποία και συνελήφθη.

Στη συνέχεια οδηγήθηκε στον ανακριτή από τον οποίο ζήτησε και έλαβε προθεσμία προκειμένου να ετοιμάσει την απολογία της. Η ίδια, σύμφωνα με τον δικηγόρο που όρισε η οικογένειά της Σάκη Κεχαγιόγλου, αρνείται την όποια εμπλοκή της στην υπόθεση.

{{-PCOUNT-}}21{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα