Απατεώνας «γιατρός» με χίλια πρόσωπα έστειλε στον τάφο ακόμα και παιδιά

Από τη Νάντια Αλεξίου

Την αγωνία ασθενών που έπασχαν από καρκίνο και των συγγενών τους εκμεταλλευόταν ένας 47χρονος «μαϊμού» γιατρός που τους φόρτωνε με ψεύτικες ελπίδες, χάρη σε δήθεν πρωτοποριακές θεραπείες.

Με τα σκευάσματα που τους χορηγούσε μαζί με τη σύζυγό του και συνεργό του, αποσπώντας τους μεγάλα χρηματικά ποσά, ώστε να ζει μια άνετη ζωή σε μια βίλα-φρούριο στο Κορωπί, ο αδίστακτος «δόκτωρ Χάρος» είχε προκαλέσει τον θάνατο τριών ασθενών, δύο από τους οποίους ήταν ανήλικα παιδιά!

Ο ψευτογιατρός, που υποσχόταν ίαση από ανίατες ασθένειες, παρουσιαζόταν με το όνομα «Νίκος Κοντός» -που δεν είναι το αληθινό του- και δήλωνε ογκολόγος, νευροογκολόγος – νευροχειρούργος – φυσιοπαθητικός και ερευνητής σπουδαίου ιατρικού κέντρου της Ελβετίας, με σπουδές στην Αμερική και εξειδίκευση στην παιδοχειρουργική – παιδοογκολογία, καθώς και γνώστης πρωτοποριακών μεθόδων θεραπείας! Αλλά και η σύζυγός του, η οποία, επίσης, συνελήφθη ως συνεργός του, συστηνόταν ως γόνος γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας!

Ο «Νίκος Κοντός» εμφανιζόταν ως πολύ θρήσκος, με στενές σχέσεις με την Εκκλησία και συχνός επισκέπτης στο Άγιον Όρος. Εκεί εντόπιζε ασθενείς ή συγγενείς τους που πήγαιναν να προσευχηθούν, ενώ είχε απλώσει τα δίχτυα του και σε θεραπευτήρια, όπου κατάφερνε να βρει πρόσβαση ως γιατρός, συνοδός ασθενών ή «αλληλέγγυος», αναζητώντας ασθενείς με βαριά νοσήματα που είχαν μεγάλη οικονομική επιφάνεια. Τους έπειθε για τις «πρωτοποριακές» μεθόδους που ακολουθούσε, και διέκοπταν την αγωγή που ακολουθούσαν, και τους χορηγούσε δήθεν εξελιγμένα σκευάσματα χωρίς φαρμακευτικές ενδείξεις, που αποδείχθηκε ότι, μεταξύ άλλων, περιείχαν δραστικές ουσίες κάνναβης!

45 περιπτώσεις

Ο αριθμός των ασθενών που εξαπάτησε εκτιμάται ότι είναι πολύ μεγάλος, καθώς ως τώρα έχουν εξιχνιαστεί τουλάχιστον 45 περιπτώσεις! Μεταξύ των ασθενών στους οποίους χορήγησε τα επικίνδυνα σκευάσματα ήταν δύο έφηβοι, ηλικίας 14 και 16 από τη Χίο και την Κω, και ένας 76χρονος, από τους οποίους είχε αποσπάσει 58.000 ευρώ!

Όμως και οι τρεις εμφάνισαν ραγδαία επιδείνωση της υγείας τους, καθώς είχαν διακόψει τη θεραπεία τους και τελικά έφυγαν από τη ζωή τον περασμένο Νοέμβριο! Μετά τους θανάτους υποβλήθηκαν μηνύσεις σε βάρος του 47χρονου γιατρού και άρχισαν αναζητήσεις.

Όμως το ψευδώνυμο που χρησιμοποιούσε δεν εμφάνιζε ποινικές εμπλοκές κι έτσι οι Αρχές δεν μπορούσαν να τον εντοπίσουν. Στο ξεσκέπασμά του οδήγησε ένας πραγματικός λειτουργός του Ιπποκράτη, ο οποίος τον προσέγγισε και του ζήτησε να μπει μαζί του στο χειρουργείο νοσοκομείου. Εκεί, όμως, διαπίστωσε έκπληκτος ότι ο «εξειδικευμένος γιατρός» δεν ήξερε ούτε το υγειονομικό πρωτόκολλο για αποστείρωση των χεριών πριν από την επέμβαση!

Έπειτα από πολύμηνες έρευνες, οι αστυνομικοί του τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας Αττικής εξακρίβωσαν τα στοιχεία του 47χρονου και διαπίστωσαν ότι ήταν παλιός τους γνώριμος, σεσημασμένος για απάτες! Μεταξύ άλλων, είχε εμφανιστεί ως… πράκτορας της CIA και φέρεται ότι είχε αποσπάσει 55.000.000 ευρώ από γνωστό επιχειρηματία, δήθεν για να του εξασφαλίσει μέσω της μυστικής υπηρεσίας επενδύσεις πολλών εκατομμυρίων στην… Κίνα!

Στον εισαγγελέα

Ο ψευτογιατρός συνελήφθη το μεσημέρι της Τρίτης στην πολυτελή βίλα του στην Αγία Μαρίνα Κορωπίου, όπου οι περίοικοι τον ήξεραν ως… πιλότο της Πολεμικής Αεροπορίας (!), και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ο οποίος του άσκησε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ανθρωποκτονία κατά συρροή, διακίνηση ναρκωτικών, αντιποίηση ιατρικού λειτουργήματος και απάτη, ενώ πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Δευτέρα. Ως συνεργός του συνελήφθη η σύζυγός του και στη δικογραφία περιλαμβάνονται δύο γιατροί, ο ρόλος των οποίων ερευνάται, καθώς εξετάζεται αν είχαν εξαπατηθεί και αυτοί.

Εντός της ημέρας αναμένεται εισαγγελική διάταξη για τη γνωστοποίηση των στοιχείων του 47χρονου, καθώς η υπόθεση κρίνεται εξαιρετικά σοβαρή και ενημερώνεται ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα