Στη φυλακή ο «ψευτογιατρός»! Δήλωσε βοτανολόγος στον ανακριτή και ότι ήθελε να βοηθήσει τα θύματά του

Από διακεκριμένος γιατρός της Ελβετίας «μεταλλάχτηκε» σε εμπειρικό βοταναλόγο από τα… Λιόσια ο 47χρονος «Δρ. Θάνατος», που πήρε τον δρόμο για τη φυλακή μετά την απολογία του ενώπιον του ανακριτή για τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας κατά συρροή και της διακίνησης ναρκωτικών!

Στο απολογητικό υπόμνημα που παρέδωσε στον ανακριτή, ο ψευτογιατρός Νικόλαος Κοντοστάθης φέρεται ότι ομολόγησε πως δεν είναι γιατρός και πως εξαπάτησε τους συγγενείς των θυμάτων, υποστηρίζοντας ωστόσο ότι δεν είχε κακές προθέσεις, παρά μόνο διάθεση να… προσφέρει!

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο θρασύτατος 47χρονος, που ζούσε ζωή χαρισάμενη στη βίλα του στο Κορωπί με τα χρήματα ασθενών, υποστήριξε πως ήθελε να βοηθήσει τα άτυχα παιδιά και τους γονείς τους και ότι ουδέποτε τους έπεισε να σταματήσουν τη θεραπεία που ακολουθούσαν. Μάλιστα, ισχυρίστηκε πως τα δύο παιδιά που έπασχαν από ανίατη ασθένεια και εν τέλει έχασαν τη ζωή τους είχαν ολοκληρώσει τα θεραπευτικά σχήματα που ακολουθούσαν όταν τα γνώρισε.

Παρ’ όλα αυτά, φέρεται ότι παραδέχτηκε πω πήρε χρήματα από τους συγγενείς των παιδιών αλλά και από το τρίτο θύμα του, ενώ αρνήθηκε κατηγορηματικά πως έλαβε χρηματικό αντάλλαγμα από τους υπόλοιπους 45 ασθενείς που καταγράφονται στη δικογραφία. Ο 47χρονος φέρεται ακόμα ότι ζήτησε συγγνώμη για το γεγονός ότι παρουσιαζόταν ως γιατρός, ωστόσο, πλην της απάτης, αρνήθηκε επί της ουσίας τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει και υποστήριξε πως ουδέποτε υποσχέθηκε ότι θα κάνει καλά τους ασθενείς.

Επιχειρώντας να αντικρούσει το αδίκημα της διακίνησης ναρκωτικών, ο Νικόλαος Κοντοστάθης υποστήριξε ότι η ποσότητα της κάνναβης που εντοπίστηκε είναι μικρότερη από αυτήν που απαιτεί ο νόμος για να τυποποιήσει το αδίκημα. Συγκεκριμένα, φέρεται ότι ισχυρίζεται πως η ποσότητα που περιέχεται στα θεραπευτικά του έλαια δεν κατατάσσεται στην κατηγορία των ναρκωτικών και μάλιστα αναμένεται να υποβάλει αίτημα για τη διενέργεια σχετικής πραγματογνωμοσύνης.

Οι ισχυρισμοί του, πάντως, δεν έπεισαν τον δικαστικό λειτουργό, που τον έκρινε προσωρινά κρατούμενο, ενώ η δημοσιοποίηση των στοιχείων του από τις Αρχές εκτιμάται πως θα φέρει στο φως και άλλα θύματα της δράσης του. Ο συνήγορός του Σπήλιος Σπηλάκος έκανε λόγο για μια ευαίσθητη δικογραφία, τονίζοντας ότι ο εντολέας του συνομολογεί στο παρόν στάδιο τις συγκεκριμένες παραστάσεις σχετικά με την ιδιότητά του και αρνείται τις υπόλοιπες κατηγορίες.

Την ίδια ώρα, σε κοινή δήλωσή τους οι γονείς των δύο παιδιών που χάθηκαν εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους απέναντι στις Αρχές, στους μάρτυρες αλλά και σε όσους τους συμπαραστέκονται στον γολγοθά που ανεβαίνουν.

«Πιστεύουμε ότι η ποινική διαδικασία που μόλις ξεκίνησε θα οδηγήσει στην παραδειγματική τιμωρία του κατηγορουμένου, που δεν δίστασε κατά τρόπο ειδεχθή και αποτρόπαιο να αφαιρέσει τη ζωή των δυο ανήλικων τέκνων μας, τα οποία μέχρι την εμφάνιση του τελευταίου στη ζωή τους ήταν απόλυτα λειτουργικά, με πολλές δυνατότητες όχι μόνο διατήρησης του ελέγχου των ασθενειών τους αλλά και επικράτησης στη μάχη για το ύψιστο αγαθό, αυτό της ζωής» αναφέρουν μεταξύ άλλων.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα