Απόφαση- σταθμός! Ποινικό αδίκημα η αχαριστία!

Δικαστική δικαίωση για έναν παιδίατρο που αντιμετώπισε την απαξιωτική και προκλητική συμπεριφορά της πρώην συζύγου του

Το αρχαίο γνωμικό «ουδείς αχαριστότερος του ευεργετηθέντος» φαίνεται ότι βρήκε την απόλυτη εφαρμογή του στη δικαστική διαμάχη μεταξύ ενός παιδιάτρου και της νοσηλεύτριας πρώην συζύγου του που έφτασε στον Άρειο Πάγο, ο οποίος δικαίωσε τον πρώτο για την απαξιωτική και προκλητική συμπεριφορά της δεύτερης.

Οι δυο τους ήταν παντρεμένοι για αρκετά χρόνια σε νησί του βορείου Αιγαίου, όμως οι διαρκείς συγκρούσεις ώθησαν τον γιατρό να λάβει μια μεγάλη απόφαση. Αγόρασε μια διώροφη μονοκατοικία αξίας 120.429 ευρώ και παρότι το ποσό δόθηκε εξ ολοκλήρου από τον ίδιο, εκείνος έκανε δωρεά 60.246 ευρώ στη σύζυγό του προκειμένου το κτίριο να καταχωρίσει στο όνομα και των δύο. Ωστόσο, η σχέση τους χειροτέρεψε και το 2010 ο γιατρός κατέθεσε αγωγή διαζυγίου, η οποία έγινε δεκτή. Το 2014 ο γάμος τους λύθηκε αμετάκλητα με δικαστική απόφαση.

Οι αρεοπαγίτες αναφέρουν ότι κάποια στιγμή που ο παιδίατρος πήγε να επισκεφθεί ένα άρρωστο παιδί και ενώ ήταν σε εξέλιξη η διαδικασία του διαζυγίου, η πρώην νοσηλεύτρια αφαίρεσε τα κλειδιά του αυτοκινήτου του μέσα στο οποίο είχε την ιατρική τσάντα και τα εργαλεία του «προκειμένου να τον αναγκάσει να της επιδείξει το έγγραφο τραπεζικού λογαριασμού στο οποίο την κατέστησε δικαιούχο ποσού 100.000 ευρώ, το οποίο απαιτούσε από αυτόν για να λήξει ομαλά το θέμα του διαζυγίου».

Η αχαριστία της, όμως, δεν σταμάτησε εκεί, καθώς αν και γνώριζε πολύ καλά ότι δεν είχε συμβάλει οικονομικά στην αγορά της νέας κατοικίας, άσκησε αγωγή διανομής του διώροφου ακινήτου, «επιδιώκοντας τον πλειστηριασμό αυτού ώστε να λάβει το 1/2 του εκπλειστηριάσματος», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην απόφαση.

Σύμφωνα με τον Αστικό Κώδικα, ο παιδίατρος κατέθεσε αγωγή ανάκλησης της δωρεάς των 60.246 ευρώ που είχε κάνει στην πρώην σύζυγό του λόγω… αχαριστίας, ζητώντας να του αποδοθεί το 1/2 εξ αδιαιρέτου του διώροφου που είχε εκείνη στην κυριότητα και κατοχή της. Η πρώην σύζυγος προσέφυγε στον Αρειο Πάγο ζητώντας να αναιρεθεί η σε βάρος της εφετειακή απόφαση, την οποία ωστόσο οι δικαστές επιβεβαίωσαν και επικύρωσαν πανηγυρικά.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα