Διατηρήθηκαν τα ισόβια για τη «φόνισσα του Κορωπίου» Νικολέτα

Ούτε κατά μία ημέρα δεν μειώθηκε η πρωτόδικη ποινή της αποκαλούμενης «φόνισσας του Κορωπίου», η οποία καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας σε ποινή ισοβίων και 18 μήνες φυλάκιση, ενώ της επιβλήθηκε και χρηματική ποινή ύψους 1.000 ευρώ. Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό, που θα «έσπαγε» τα ισόβια δεσμά της 30χρονης Νικολέτας Παπαϊωάννου, κλείνοντάς της έτσι ερμητικά την πόρτα των φυλακών.

Νωρίτερα, δικαστές και ένορκοι είχαν κρίνει ομόφωνα ένοχη την κατηγορουμένη για την ανθρωποκτονία από πρόθεση της εν διαστάσει συζύγου του τότε συντρόφου της, Θεοδώρας Πασπαλά, τον Αύγουστο του 2016 στο Κορωπί. Εντύπωση προκάλεσε η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου να διατάξει τη διαβίβαση αντιγράφων της δικογραφίας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, προκειμένου να διερευνηθεί εάν ο 45χρονος πρώην σύντροφος της 30χρονης έχει διαπράξει το αδίκημα της συνέργειας διά παραλείψεως!

Να σημειωθεί ότι το θύμα είχε αποκτήσει δύο παιδιά με τον 45χρονο, ο οποίος αποτέλεσε το «μήλον της Εριδος» μεταξύ της ίδιας και της 26χρονης -τότε- αντιζήλου της, η οποία επίσης είχε δύο παιδιά μαζί του. Νωρίτερα, σε μια αγόρευση-καταπέλτη, η εισαγγελέας της έδρας είχε ζητήσει την καταδίκη της 30χρονης, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «το μαχαίρι που έπληξε το θύμα και η συμπεριφορά που έδειξε (η δράστιδα) την προηγούμενη και εκείνη την ημέρα δείχνει ότι υπήρξε σχεδιασμός και ήταν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση όταν το σκέφτηκε».

«Ήρθα εδώ να ζητήσω συγγνώμη προς όλους, και στα παιδιά της συγχωρεμένης και στα δικά μου παιδιά. Τα τελευταία χρόνια, από τότε που έφυγαν τα παιδιά μου, έχω περάσει πολύ δύσκολες στιγμές μέσα στη φυλακή. Είμαι πολύ πιο συνειδητοποιημένη πλέον» ανέφερε στην απολογία της η κατηγορουμένη, η οποία πρόσθεσε για τη σχέση της με τον 45χρονο πρώην σύντροφό της: «Είχαμε πολύ ωραία σχέση από το 2010 έως το 2014. Δεν ήξερα ότι είχε άλλη οικογένεια. Ξαφνικά, ενώ ήμουν ήδη έγκυος πέντε μηνών, μου είπε ότι ήταν παντρεμένος, χωρισμένος. Και εγώ και η συγχωρεμένη τού ζητούσαμε να ξεκαθαρίσει την κατάσταση».

Όσο για τα τραγικά γεγονότα της ημέρας που έκοψε το νήμα της ζωής της άτυχης Θεοδώρας Πασπαλά, τόνισε ότι προκλήθηκε από την 35χρονη, η οποία της έκανε νόημα να σταματήσει το αυτοκίνητό της μπροστά στο σπίτι της: «Μου άνοιξε την πόρτα του συνοδηγού, με έβριζε, μου τράβηξε το παιδί που ήταν στη θέση του συνοδηγού, βγήκα και εγώ και της τράβηξα το παιδί να το πάρω. Ούρλιαζε ο γιος μου. Άρπαξα το παιδί, το έβαλα μέσα. Μετά δεν θυμάμαι πώς πήρα το μαχαίρι και πώς τη μαχαίρωσα. Δεν θυμάμαι πόσες φορές τη χτύπησα. Μου είπε: “Εμένα θα σκοτώσεις;” Πήγε να πάρει το μαχαίρι. Μετά δεν θυμάμαι… Θυμάμαι τον μπαμπά μου στο αστυνομικό τμήμα».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα