Θερμή η υποδοχή στους πρώτους τουρίστες της σεζόν

Ιδιαίτερα θερμό και με έντονο τοπικό χρώμα ήταν το καλωσόρισμα που επιφύλαξαν χθες οι τοπικοί φορείς στους πρώτους τουρίστες που κατέφτασαν από το εξωτερικό με αεροπλάνο στα νησιά. Η ημέρα ήταν ιδιαίτερα σημαντική για τη χώρα μας, καθώς ήταν η πρώτη φορά που τα αεροδρόμια υποδέχονταν πτήσεις από χώρες του εξωτερικού μετά την πανδημία του κορονοϊού, δίνοντας έτσι το σύνθημα για την ολική επανεκκίνηση της βαριάς βιομηχανίας της χώρας, τον τουρισμό.

Ενδεικτικά, στο Ηράκλειο Κρήτης, οι πρώτοι τουρίστες που πάτησαν το πόδι τους νωρίς το πρωί άκουσαν τους ήχους της παραδοσιακής κρητικής λύρας.

Η πρώτη πτήση που έφτασε στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» στις 7.30 ήταν μια μη προγραμματισμένη από την Τσεχία, ενώ λίγα λεπτά μετά τις 8 έφτασε η πρώτη προγραμματισμένη πτήση από το Αμβούργο. Για να υποδεχτούν το πρώτο αεροσκάφος, τα συνεργεία επίγειας εξυπηρέτησης δημιούργησαν μια εντυπωσιακή αψίδα νερού από την οποία πέρασε μόλις προσγειώθηκε.

Η πρώτη πτήση είχε πληρότητα 100% και τόσο οι εργαζόμενοι του αεροδρομίου όσο και οι επιβάτες τήρησαν όλα τα μέτρα προστασίας.

Παράλληλα, ελήφθη δείγμα για τον κορονοϊό από 20 επιβάτες, οι οποίοι, σύμφωνα με το πρωτόκολλο, θα πρέπει να μείνουν σε καραντίνα στο ξενοδοχείο τους ώσπου να βγουν τα αποτελέσματα.

Αρωμα Ελλάδας είχε η υποδοχή των τουριστών και στο νησί της Ρόδου. Χορευτικά συγκροτήματα, μαζί με αντιπροσωπία του δήμου, βρίσκονταν από νωρίς στον χώρο των αφίξεων και προσέφεραν στους τουρίστες παραδοσιακά γλυκά και αναμνηστικά δώρα. Η πρώτη πτήση που έφτασε στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» της Ρόδου ήταν από τη Λιψία και μετέφερε 142 επιβάτες.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα