Δέκα τραυματίες από σφοδρή πρόσκρουση συρμού του ΗΣΑΠ

Μια δυσλειτουργία στο αντιολισθητικό σύστημα του συρμού του ΗΣΑΠ είχε ως αποτέλεσμα να προσκρούσει στις μπάρες του τερματικού σταθμού της Κηφισιάς, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δέκα επιβάτες, στις 12.15΄ χθες το μεσημέρι.

Ο γεμάτος κόσμο συρμός εκτελούσε δρομολόγιο στη «γραμμή 1» όταν, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, προσέκρουσε σε τοιχίο της αποβάθρας, αν και ο μηχανοδηγός χρησιμοποίησε το σύστημα πέδησης. Όπως υποστήριξε στην κατάθεσή του, ο συρμός γλίστρησε στις ράγες, καθώς δεν έπιασαν τα φρένα και δεν κατάφερε να σταματήσει τη μηχανή, με αποτέλεσμα τη σφοδρή πρόσκρουση. Δέκα επιβάτες που ήταν όρθιοι για να αποβιβαστούν τραυματίστηκαν σε αυχένα, λαιμό ή μέση και παρελήφθησαν άμεσα από διασώστες του ΕΚΑΒ που τους μετέφεραν στον Ερυθρό Σταυρό και τον Ευαγγελισμό.

Στον σταθμό έφτασαν κλιμάκιο της τεχνικής υπηρεσίας του ΗΣΑΠ και πραγματογνώμονες και οχήματα της Πυροσβεστικής. Ο δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος διευκρίνισε ότι ο συρμός «προσέκρουσε και δεν εκτροχιάστηκε» και χαρακτήρισε το ατύχημα πρωτοφανές.
«Οπως ενημερωθήκαμε από τον σταθμάρχη, η πρόσκρουση οφείλεται στο αντιολισθητικό σύστημα του τρένου που δεν λειτούργησε ομαλά λόγω της ολισθηρότητας από τη βροχή, σε συνδυασμό με τη σκόνη και τα υπολείμματα της ράγας» είπε ο κ. Θωμάκος.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα