Δίωξη στον υπαστυνόμο του ΣΥΡΙΖΑ

Περνάει από Αυτόφωρο με την κατηγορία ότι παρεμπόδισε τη σύλληψη κουκουλοφόρου

Ποινική δίωξη άσκησε ο εισαγγελέας στον υπαστυνόμο της ΕΛ.ΑΣ. που καταγγέλθηκε από την Ομάδα ΔΡΑΣΗ ότι παρεμπόδισε τη σύλληψη διαδηλωτή, ο οποίος προηγουμένως είχε χτυπήσει τον επικεφαλής τους και τον παρέπεμψε να δικαστεί από το Αυτόφωρο στις 3 Σεπτεμβρίου.

Ο αξιωματικός, ο οποίος είναι αποσπασμένος στον ΣΥΡΙΖΑ, αρνείται την πράξη που του αποδίδεται και υποστηρίζει ότι τα πραγματικά γεγονότα δεν έχουν σχέση με όσα έχουν καταθέσει στην αναφορά τους τα μέλη της Ομάδας ΔΡΑΣΗ.

Όπως φέρεται ότι υποστηρίζει, δεν ήταν εκτός υπηρεσίας το απόγευμα της Πέμπτης, αλλά βρισκόταν στην πορεία, στο πλαίσιο των καθηκόντων του, προκειμένου να αποτρέψει επίθεση κατά των στελεχών του κόμματος της αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με τον υπερασπιστικό ισχυρισμό του, δεν αντιλήφθηκε ότι υπήρξε σύλληψη διαδηλωτή από τον αστυνομικό της ΔΡΑΣΗ και επομένως δεν τον παρεμπόδισε. Στο μεταξύ, έξι τραυματίες αστυνομικοί, μεταξύ των οποίων και ο διοικητής της Ομάδας ΔΡΑΣΗ, ήταν ο απολογισμός των επεισοδίων στις πορείες για την κατάργηση των διαδηλώσεων την περασμένη Πέμπτη.

Μέσα σε διάστημα 50 λεπτών οι αστυνομικοί σε τέσσερα σημεία του κέντρου της Αθήνας δέχτηκαν συγχρονισμένες επιθέσεις, κατά τη διάρκεια των οποίων εκτοξεύτηκαν εναντίον τους 117 βόμβες μολότοφ! «Ήταν δολοφονική επίθεση, καθώς στόχευαν στα κεφάλια των αστυνομικών που είχαν διατεθεί στα μέτρα στην πορεία» καταγγέλλουν οι συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ.

Περίπου άλλες 25 «ορφανές» μολότοφ βρέθηκαν κρυμμένες σε «καβάντζες» στις οδούς Πανεπιστημίου και Σταδίου και κατασχέθηκαν. Ο εισαγγελέας άσκησε ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος στους δέκα συλληφθέντες και κατά αγνώστων για απόπειρα ανθρωποκτονίας αστυνομικών.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα