Μαφιόζικη επίθεση κατά σωφρονιστικού στη Λαμία

«Είμαι στόχος», λέει ο πρώην αρχιφύλακας των Φυλακών Δομοκού

Η νύχτα έγινε μέρα τα ξημερώματα της Τρίτης στη Λαμία, όταν άγνωστοι πυρπόλησαν το αυτοκίνητο πρώην αρχιφύλακα των Φυλακών Δομοκού, ο οποίος ήταν φίλος και συνάδελφος του αρχιφύλακα Μάκη Γκαλιμάνη, που δολοφονήθηκε με καλάσνικοφ έξω από το σπίτι του στην Κουβέλα Στυλίδας, τον Φεβρουάριο του 2015!

Η μαφιόζικου τύπου επίθεση στην πολυκατοικία όπου διαμένει ο Γιώργος Γκίζας έγινε γύρω στις 3.30, όταν άγνωστοι έβαλαν φωτιά στο όχημα που ήταν σταθμευμένο στην πιλοτή της πολυκατοικίας, με αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς. Από τον εκκωφαντικό κρότο που προκλήθηκε αναστατώθηκε η γειτονιά και οι περίοικοι βγήκαν κατατρομαγμένοι στα μπαλκόνια και στις αυλές τους για να δουν τι είχε συμβεί.

Εκτός από το όχημα του κ. Γκίζα, που κάηκε ολοσχερώς, σοβαρές ζημιές υπέστησαν ένα ακόμα αυτοκίνητο και μία μοτοσικλέτα. Την ώρα της εμπρηστικής επίθεσης, ο σωφρονιστικός υπάλληλος, που ήταν αρχιφύλακας στις Φυλακές Δομοκού ως τον περασμένο Μάρτιο, οπότε αντικαταστάθηκε, βρισκόταν σε υπηρεσία στις φυλακές Δομοκού και ενημερώθηκε από τη σύζυγό του. Ο ίδιος έκανε λόγο για τρομοκρατική ενέργεια, αποκαλύπτοντας ότι το προηγούμενο διάστημα είχε δεχθεί απειλές.

«Όλοι το ήξεραν ότι είμαι στόχος – υπήρχαν απειλές. Όλοι τα γνωρίζουν αυτά και υπάρχουν και έγγραφα στις Αρχές που το επιβεβαιώνουν. Κανείς δεν ασχολήθηκε…» δήλωσε στο lamiareport.gr.

Ο Γιώργος Γκίζας ήταν αυτός που διαδέχτηκε στις Φυλακές Δομοκού τον αδικοχαμένο συνάδελφό του Μάκη Γκαλιμάνη, την ευθύνη για τη δολοφονική επίθεση του οποίου είχε αναλάβει η οργάνωση Πολιτοφυλακή «Λαϊκή Δικαιοσύνη».

Ενώ την προανάκριση για την εμπρηστική επίθεση είχε αναλάβει αρχικά η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λαμίας, έπειτα από παρέμβαση της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λαμίας, Αγορής Παπακώστα, την υπόθεση ανέλαβε να διερευνήσει η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας. Στο πλαίσιο αυτό θα εξεταστούν μάρτυρες που ενδέχεται να είχαν διαπιστώσει τυχόν ύποπτες κινήσεις στη γειτονιά τις προηγούμενες ημέρες.

Επίσης, θα εξεταστεί λεπτομερώς οπτικοακουστικό υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής, προκειμένου η Αστυνομία να βρει όσο περισσότερα στοιχεία μπορεί για να φτάσει στα ίχνη των εμπρηστών.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα