Φωνές οργής κατά των «γκέτο»

Διαμαρτυρία κατοίκων στην πλ. Βικτωρίας, αλλά και αντιδράσεις από ΣΥΡΙΖΑ και ΚΕΕΡΦΑ

Στους δρόμους και πάλι οι κάτοικοι του ταλαιπωρημένου 6ου Δημοτικού Διαμερίσματος της Αθήνας, καθώς η κατάσταση στην περιοχή τους θυμίζει ημέρες… του 2015. Συγκεκριμένα, οι επιτροπές κατοίκων Αγγελοπούλου – πλατείας Βικτωρίας, Αγίου Παντελεήμονα και πλατείας Αμερικής καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Βικτωρίας σήμερα στις 18.30, καθώς κάθε μέρα όλο και περισσότεροι μετανάστες μετατρέπουν την περιοχή τους σε ανεπίσημη «δομή φιλοξενίας», ενώ η παρουσία τους τραβά σαν μαγνήτης «αλληλέγγυους», ΜΚΟ και κάθε καρυδιάς καρύδι.

Στην πρωτοβουλία τους αντιδρούν οι «γνωστοί ύποπτοι» που από ό,τι φαίνεται υπερασπίζονται το δικαίωμα της συνάθροισης μόνο για «κουκουλοφόρους» και έτσι έχουμε ανακοινώσεις από ΚΕΕΡΦΑ αλλά και τη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ που με ακραία ρητορική απειλούν τους κατοίκους λέγοντας: «Αύριο θα ξεμπερδέψουμε με τους νεοναζί».

Μένει να δούμε εάν το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θα προστατεύσει το δικαίωμα των κατοίκων να διαμαρτυρηθούν.

Οι κάτοικοι από την πλευρά τους τονίζουν ότι διαμαρτύρονται για την γκετοποίηση και την υποβάθμιση της περιοχής και για τον διωγμό που υφίστανται κάτοικοι και επαγγελματίες από τα σπίτια και τους χώρους εργασίας τους εδώ και μία δεκαετία. Συμπληρώνουν μάλιστα ότι η κατάσταση αυτή, να ζουν δηλαδή σε γκέτο, ισλαμικές γειτονιές και ρυθμούς ανατολίτικους δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Όπως ισχυρίζονται, κατεβαίνουν στον δρόμο και διεκδικούν πλέον τη ζωή που τους πήραν με τις πολιτικές διωγμού τους άνθρωποι που ζουν αλλού και θησαυρίζουν εις βάρος τους -«καρφί» για περιπτώσεις τύπου Δ. Παπαδημούλη- πουλώντας «ανθρωπισμό» και «αλληλεγγύη». Ζητούν δε επιτακτικά την απογκετοποίηση της περιοχής τους, την κατάργηση του προγράμματος ΕΣΤΙΑ και όλων των συναφών προγραμμάτων, την απομάκρυνση των ΜΚΟ από την περιοχή αλλά και να πάψουν η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ και η ΜΚΟ Solidarity Now να ασκούν την πολιτική τους στην Αθήνα και να τους καταστρέφουν τις ζωές.

Όπως τονίζουν, πρέπει να πάψει το 6ο Δημοτικό Διαμέρισμα να είναι «επιχειρησιακό κέντρο διακινητών, επιτήδειων και εγκληματικών στοιχείων με την ανοχή ή ακόμη και τη στήριξη της Πολιτείας».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα