Πύρινη κόλαση στην Κορινθία – Εκτός ελέγχου τα μέτωπα στην Πελοπόννησο (video)

Εκκενώθηκαν τέσσερις οικισμοί στις Κεχριές Κορινθίας! Μεγάλη μάχη με τις φλόγες στη Μεσσηνία

Σε πύρινο κλοιό βρέθηκαν χθες πολλές περιοχές της χώρας, και κυρίως η Πελοπόννησος, στην οποία οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδιναν μάχη μέχρι αργά το βράδυ σε τρία μέτωπα, με το δυσκολότερο από αυτά να μαίνεται στις Κεχριές Κορινθίας.

Η φωτιά στις Κεχριές ξέσπασε χθες το μεσημέρι σε δασική έκταση και γρήγορα πήρε μεγάλες διαστάσεις και απείλησε σπίτια λόγω και των πολύ ισχυρών ανέμων στην περιοχή, που σε ορισμένες περιπτώσεις έφταναν ακόμη και τα 7 μποφόρ. Άμεσα εκκενώθηκαν οι οικισμοί Άγιος Κωνσταντίνος, Γαλατάκι και Siemens, με τους κατοίκους να μεταφέρονται με λεωφορεία και με δικά τους μέσα σε ασφαλές μέρος.

Επίσης, σε ασφαλή περιοχή βρέθηκαν και τα παιδιά που φιλοξενούνται στην κατασκήνωση η οποία λειτουργεί στην περιοχή και χρειάστηκε επίσης να εκκενωθεί. Παράλληλα, αργά χθες το απόγευμα δόθηκε εντολή εκκένωσης του χωριού Αθίκια, καθώς η φωτιά κατευθυνόταν προς τα εκεί.

Στη μάχη της πυρκαγιάς στις Κεχριές «ρίχτηκαν» 143 πυροσβέστες με 42 οχήματα, μαζί με στελέχη και οχήματα του Μηχανοκίνητου Ειδικού Τμήματος Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων, τέσσερα πεζοπόρα τμήματα, έξι αεροσκάφη και οκτώ ελικόπτερα, εθελοντές, υδροφόρες και μηχανήματα έργου των ΟΤΑ. Παράλληλα, εσπευσμένα βρέθηκε στην περιοχή και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε χθες, λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι, σε δύσβατη περιοχή και στην περιοχή Μαθία Μεσσηνίας, που βρίσκεται βόρεια του Πεταλιδίου. Στο σημείο βρέθηκαν 77 πυροσβέστες με 26 οχήματα, τέσσερις ομάδες πεζοπόρου τμήματος, ενώ από αέρος πραγματοποιούνταν ρίψεις νερού από πέντε ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη. Παράλληλα, υδροφόρες και μηχανήματα της Αυτοδιοίκησης συνέδραμαν το έργο των πυροσβεστών. Το έργο της Πυροσβεστικής δυσκολεύει η ένταση του ανέμου, που έχει κατεύθυνση την κατοικημένη περιοχή, γι’ αυτό και το χωριό Μαθία εκκενώθηκε προληπτικά με εντολή της Πολιτικής Προστασίας.

Πυρκαγιές μαίνονταν μέχρι αργά χθες το βράδυ και στην περιοχή Λασιώνος της Αρχαίας Ολυμπίας, στους Λοκρούς Φθιώτιδας, στο Δαμνόνι στον Δήμο Αγίου Βασιλείου στο Ρέθυμνο. Παράλληλα, από το βράδυ της Τρίτης έχουν οριοθετηθεί τα μέτωπα της φωτιάς στη Θέρμη της Λέσβου, που κατέκαψε δασικές εκτάσεις και ελαιοκτήματα, και συνεχίζεται η προσπάθεια της Πυροσβεστικής για την κατάσβεσή της.

Επεισόδιο με Χαρδαλιά

Φραστικό επεισόδιο με εξοργισμένο πολίτη είχε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς που έσπευσε στο μέτωπο των Κεχριών, προκειμένου να διαβεβαιώσει τους κατοίκους ότι όλα είναι υπό έλεγχο. Μόνο που όχι μόνο δεν κατάφερε να δείξει πειστικός, έτσι όπως απάντησε με το σύνηθες «τσαμπουκαλεμένο» ύφος του σε κάποιους που έσπευσαν να διαμαρτυρηθούν για τις όποιες καθυστερήσεις, αλλά τη στιγμή που έκλεισε την πόρτα του για να φύγει, ένας απεγνωσμένος κάτοικος όρμηξε οργισμένος πάνω στο όχημα του υφυπουργού και άρχισε να το χτυπά, φωνάζοντας «αίσχος!». Σε βίντεο που προβλήθηκε στην τηλεόραση, μάλιστα, ενώ το αυτοκίνητο απομακρύνεται, ο υφυπουργός ανοίγει ξανά την πόρτα, προκειμένου να… ζητήσει τον λόγο από τον άνθρωπο!

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα