35 νέα κρούσματα κορονοϊού, τα μισά στην Αττική!

Πέτσας: «Θέμα ημερών η χρήση μάσκας να γίνει υποχρεωτική σε εκκλησίες και κλειστούς χώρους»

Σε «κόκκινο» συναγερμό εξακολουθούν να βρίσκονται οι υγειονομικές υπηρεσίες της χώρας, καθώς τα κρούσματα του Covid-19 αυξάνονται καθημερινά με γρήγορους ρυθμούς. Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 35 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα εννέα είναι εισαγόμενα. Τέσσερα από τα εννέα εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας και τα υπόλοιπα πέντε προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο.

Από τα υπόλοιπα 26 κρούσματα, 17 καταγράφηκαν στην Αττική, δύο στη Θεσσαλονίκη, δύο στην Καβάλα, δύο στην Αχαΐα και από ένα στη Μαγνησία, τη Χαλκιδική και τη Βοιωτία. Τα καλά νέα είναι ότι χθες δεν απεβίωσε κάποιος ασθενής, επομένως τα θύματα του Covid-19 παραμένουν 202. Από αυτά, 66 (32,7%) ήταν γυναίκες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων ήταν τα 76 έτη και το 96% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων έφτασε τα 4.227, εκ των οποίων το 54,6% αφορά άνδρες. Από αυτά, τα 1.184 (28%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.118 (50,1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Τα υπόλοιπα 925 κρούσματα είναι «ορφανά», πράγμα που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς είναι αδύνατη η ιχνηλάτηση από τον ΕΟΔΥ και ο εντοπισμός της αρχικής πηγής μετάδοσης.

Εννέα ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι τα 58 έτη, δύο από αυτούς είναι γυναίκες (22,2%) και τo 77,8% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Από τις ΜΕΘ έχουν εξέλθει 127 ασθενείς.

Στο μεταξύ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας έκανε γνωστό το ενδεχόμενο να καταστεί υποχρεωτική η χρήση της μάσκας σε εκκλησίες και άλλους κλειστούς χώρους. Όπως διευκρίνισε, αυτό είναι κάτι που συζητείται τις τελευταίες ημέρες λόγω της αύξησης των κρουσμάτων του κορονοϊού, αλλά δεν έχει αποφασιστεί ακόμη αν και πότε θα ανακοινωθεί και ποιους χώρους θα αφορά.

«Τις επόμενες ημέρες, αν χρειαστεί, η χρήση μάσκας θα καταστεί υποχρεωτική και σε περισσότερους κλειστούς χώρους» πρόσθεσε, αναφερόμενος σε περισσότερα εμπορικά καταστήματα, ακόμη και εκκλησίες. «Το εξετάζουμε, το συζητούν οι ειδικοί μεταξύ τους, όταν θα έχουμε εισήγηση θα ξέρουμε. Δεν ξέρω αν είναι θέμα ωρών ή ημερών» συμπλήρωσε, ενώ για την παράταση απαγόρευσης των πανηγυριών και τον Αύγουστο τόνισε ότι αναμένονται οι αποφάσεις (βλ. ρεπορτάζ δεξιά).

Επίσης, ο κ. Πέτσας υπενθύμισε ότι από σήμερα (Τρίτη) όσοι έρχονται στην Ελλάδα από Βουλγαρία και Ρουμανία πρέπει να προσκομίζουν αρνητικό τεστ, εκτός από τους Ελληνες πολίτες, τους κατόχους άδειας παραμονής και εκείνους που πραγματοποιούν ουσιώδεις μετακινήσεις.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα