Ύμνοι Βαρθολομαίου στον Ερντογάν λίγο μετά την Αγια-Σοφιά

Με ύμνους στον Ερντογάν (!) ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο πως τελικά θα γίνει λειτουργία τον Δεκαπενταύγουστο

Παρά το αλαλούμ που δημιουργήθηκε, θα λειτουργήσει, τελικά, τον Δεκαπενταύγουστο η ιστορική Μονή της Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα του Πόντου, σύμφωνα με νεότερη επίσημη ανακοίνωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Ωστόσο, οι χειρισμοί του Οικουμενικού Πατριαρχείου (έπειτα και από τη σιωπή του για την Αγια-Σοφιά) προκαλούν αντιδράσεις.

Θυμίζουμε ότι ο Ερντογάν ανακοίνωσε χθες πανηγυρικά ότι φέτος, έπειτα από 5 χρόνια, θα τελεστεί η πανηγυρική λειτουργία τον Δεκαπενταύγουστο, στην προσπάθειά του να δείξει ότι… σέβεται τους Ορθοδόξους, παρά τις βαρβαρότητες με την Αγια-Σοφιά.

Ακολούθησε η πρώτη ανακοίνωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου, όπου διέψευδε την τουρκική κυβέρνηση, λέγοντας ότι δεν θα γίνει η θεία λειτουργία εξαιτίας των μέτρων του κορονοϊού!  Στο σχετικό κείμενο δεν υπήρχε ούτε μια λέξη επίκρισης προς το τουρκικό κράτος για όσα προηγήθηκαν…

Αργότερα, όμως, το Φανάρι εξέδωσε νέα ανακοίνωση με ύμνους (!!!) προς τον Ερντογάν, που τελικά θα αποσύρει τις απαγορεύσεις για τον κορονοϊό και θα επιτρέψει την τέλεση λειτουργίας (με το βλέμμα προφανώς και στους χιλιάδες τουρίστες).

Στο επίσημο ανακοινωθέν εκφράζονται η ικανοποίηση και η ευχαρίστηση (!) της Μητέρας Εκκλησίας για την απόφαση να επιτραπεί τελικά από τον πρόεδρο της τουρκικής δημοκρατίας και τη νομαρχία Τραπεζούντας η τέλεση της θείας λειτουργίας κατά την ημέρα που τιμάται η Κοίμηση της Θεοτόκου, η οποία θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες, αν όχι η μεγαλύτερη, εορτές της Ορθοδοξίας, γι’ αυτό και αποκαλείται «Πάσχα του Καλοκαιριού».

Στο ίδιο ανακοινωθέν γίνεται γνωστό ότι την πανηγυρική θεία λειτουργία κατά τη μεγάλη αυτή θεομητορική εορτή θα τελέσουν οι μητροπολίτες Καλλιουπόλεως και Μαδύτου κ. Στέφανος, Σηλυβρίας κ. Μάξιμος από το Οικουμενικό Πατριαρχείο και ο μητροπολίτης Ζάμπιας κ. Ιωάννης από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος για τον λόγο αυτόν επικοινώνησε με τον Ερντογάν και τον ευχαρίστησε για τα έργα αποκατάστασης και ανακαίνισης της ιστορικής μονής.

Και ακολουθεί το πλέον εξωφρενικό: Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο κ. Βαρθολομαίος μετέφερε στον Τούρκο πρόεδρο ευχές και συγχαρητήρια για τη γιορτή των θυσιών, γνωστή ως Κουρμπάν.

Την πρώτη απάντηση πάντως έλαβε ο κ. Βαρθολομαίος από τους Ποντίους. Σωματεία και ομοσπονδίες δηλώνουν πως, παρόλο που η Παναγία Σουμελά είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καρδιάς και του μυαλού τους, δεν πρόκειται να αποδεχθούν την «πρόσκληση» του Ερντογάν έπειτα από τη νέα άλωση της Αγια-Σοφιάς.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα