Ρεκόρ Ιουλίου με 65 νέα κρούσματα κορονοϊού – Τα 17 εισαγόμενα

Άλλοι 16 θετικοί είναι μέλη πληρώματος σε τάνκερ που παραμένει αρόδο έξω από το λιμάνι του Πειραιά

Aύξηση ρεκόρ παρουσίασαν χθες τα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα μας, με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) να ανακοινώσει 65 νέα περιστατικά. Από αυτά, τα 17 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας και άλλα 17 είναι εισαγόμενα που προσήλθαν αυτοβούλως, εκ των οποίων τα 16 είναι μέλη πληρώματος σε δεξαμενόπλοιο που παραμένει αγκυροβολημένο έξω από τον Πειραιά. Τα υπόλοιπα περιστατικά εντοπίστηκαν σε Αθήνα (11), Θεσσαλονίκη (7), Καβάλα, Ξάνθη, Κοζάνη, Βοιωτία, Κέρκυρα, Αχαΐα και Μαγνησία.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην Ελλάδα έφτασε τα 4.401, εκ των οποίων τα 1.250 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, τα 2.192 με ήδη γνωστό κρούσμα, ενώ για τα υπόλοιπα δεν έχει ακόμη εξακριβωθεί ο τρόπος μετάδοσης.

Διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας νοσηλεύονται επτά ασθενείς, η διάμεση ηλικία των οποίων είναι τα 52 έτη, ενώ το τελευταίο 48ωρο δεν καταγράφηκε θάνατος. Από την έναρξη της επιδημίας έχουν χάσει τη ζωή τους από τον Covid-19 συνολικά 203 άνθρωποι, η μέση ηλικία των οποίων ήταν τα 76 έτη.

Την ίδια ώρα, έντονη ανησυχία επικρατεί στον Αγιο Νικόλαο της Κρήτης, όπου απέδρασε μια τουρίστρια από το ξενοδοχείο καραντίνας στο οποίο φιλοξενούνταν! Η 53χρονη γυναίκα που βρέθηκε θετική στον ιό μεταφέρθηκε το πρωί της Τετάρτης στο ξενοδοχείο καραντίνας και λίγες ώρες αργότερα πήγε πίσω στην πανσιόν όπου διέμενε, στην παλιά πόλη Ιεράπετρας.

Εκεί, ο ιδιοκτήτης της ζήτησε έντρομος να επιστρέψει στην καραντίνα, όμως εκείνη δεν υπάκουσε, με αποτέλεσμα ο επιχειρηματίας να ενημερώσει τις Αρχές. Έπειτα από ολονύχτια αναζήτηση, η 53χρονη εντοπίστηκε και επέστρεψε στο ξενοδοχείο καραντίνας όπου, σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο, πρέπει να παραμείνει για 14 ημέρες, προκειμένου να αποφευχθεί μετάδοση της νόσου στην κοινότητα.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που βρίσκεται στην περιοχή άρχισε τη διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών της 53χρονης, αλλά τα τεστ που έχουν γίνει μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί αρνητικά.

«Όχι» στην αύξηση πληρότητας των πλοίων

Κόκκινο άναψε στην αύξηση της πληρότητας των πλοίων η επιτροπή λοιμωξιολόγων, καθώς τα κρούσματα των τελευταίων ημερών δεν αφήνουν περιθώρια για εφησυχασμό.
Όπως επισήμανε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης, παρότι οι ακτοπλοϊκές «στενάζουν» από την υποχρεωτική μείωση των επιβατών, οι επιστήμονες είναι κάθετοι.

«Πριν από δέκα μέρες η επιτροπή απέρριψε το αίτημα για αύξηση της πληρότητας. Έχουν φτάσει στα όριά τους οι ακτοπλοϊκές, όμως η επιτροπή είναι αυστηρή. Η πληρότητα θα παραμείνει στο 65% για όσα διαθέτουν καμπίνες και στο 60% για όσα δεν έχουν» ανακοίνωσε.

Ο υπουργός επανέλαβε σε όλους τους τόνους πως η χρονιά θα είναι δύσκολη, τονίζοντας ότι το πρόβλημα δεν είναι ελληνικό, αλλά παγκόσμιο. Να σημειωθεί ότι πριν από την επιβίβαση απαιτείται η συμπλήρωση ειδικού ερωτηματολογίου.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα